Ειδήσεις

Γ. Υψηλάντης: «Βάζουμε ρότα για πορεία ρήξης»

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου, εξήγησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο κ. Γιώργος Υψηλάντης.

Τον κ. Γιώργο Υψηλάντη προλόγισε ο πρώην δήμαρχος κ. Σάββας Καραγιάννης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Νίκος Μαυροματάκος, Γιάννης Καλαποδάκης και Γιώργος Κασσάρας, ως εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και της Κοινωνικής Συμφωνίας, που στηρίζουν την παράταξη “ Ρόδος Πορεία Ανατροπής”. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης υπογράμμμισε πως οι πολίτες της Ρόδου θέλουν το νησί τους χώρο ανάπτυξης και δημιουργίας και όχι πεδίο μικροπολιτικών κυβερνητικών σχεδιασμών και επικοινωνιακού παιχνιδιού στις πλάτες των δημοτών.

“Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η σύνδεση της ηθικής με την πολιτική. Η τιμιότητα, η ανιδιοτέλεια, η ειλικρίνεια και η αγωνιστική συστράτευση με τους κοινωνικά αδύνατους πρέπει να αποτελεί κριτήριο επιλογής του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων”, υπογράμμισε ο κ. Δημήτρης Γάκης.

“Το ποτάμι της ανατροπής και όχι αυτό των μιντιακών διαπλεγμένων, θα ξεχειλίσει σε όλη τη χώρα.Για μας είναι απόλυτα ξεκάθαρο, πως οι ερχόμενες εκλογές δεν είναι καθόλου άχρωμες αλλά μια μεγάλης σπουδαιότητας, πολιτική μάχη”, δήλωσε ο Συντονιστής της ΤΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μαυροματάκος.Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννης Καλαποδάκης, που άσκησε κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή, υπογραμμίζοντας πως είναι αναποτελεσματική και λειτουργεί, με μικροπολιτική και πελατειακή αντίληψη.

“Είμαι εδώ για να υποδηλώσω, την στήριξη στον κ. Γιώργο Υψηλάντη. Οι καιροί που ζούμε επιβάλλουν υπερβάσεις”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Κασσάρας εκ μέρους της Κοινωνικής Συμφωνίας. ” Μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας θα βοηθώ όσο μπορώ για να αλλάξουμε τη νοοτροπία που δεν σέβεται τον άνθρωπο”, δήλωσε με τη βοήθεια του νοσηλευτή της η κ. Κική Τσακίρη, που θα είναι υποψήφια με τον κ. Γιώργο Υψηλάντη.

“Είναι ώρα το νέο να διώξει το σάπιο. Νέος αέρας πνέει για να διώξει, τις αναθυμιάσεις από τα σκάνδαλα και τις κραιπάλες που μαστίζουν την κοινωνία”, δήλωσε ο πρώην δήμαρχος κ. Μάνος Κόκκινος. “Είμαι εδώ για πολιτικούς και συναισθηματικούς λόγους. Δεν μπορούσα να λείπω από την εκδήλωση”, δήλωσε συγκινημένος, ο πρώην δήμαρχος κ. Γιώργος Γιαννόπουλος.

Με αφορμή τα σχόλια που έγιναν για την υποψηφιότητά του, ο κ. Γιώργος Υψηλάντης στην ομιλία του τόνισε ότι η παράταξη “Ρόδος Πορεία Ανατροπής” δεν χωρά σε στενόχωρα κοστούμια, δεν έχει δεύτερες ταμπέλες, σύνορα, φράχτες και είναι ανοικτή σε εκείνους που αγαπούν τον τόπο.

“Η κατάσταση του τόπου και της κοινωνίας, είναι αυτή που ορίζει την αποψινή μας παρουσία εδώ. Η Ρόδος γερνά και ξεφτίζει, η Ρόδος πληγώνεται και μας πληγώνει! Τα βάσανα και τις ταλαιπωρίες που βιώνει ολόκληρος ο λαός μας, τα βιώνουμε σχεδόν με την ίδια ένταση κι εμείς, οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες! Η μάχη για την επιβίωση και το άγχος, σημαδεύουν την καθημερινότητά μας. Δουλειές χάνονται, επιχειρήσεις κλείνουν κι άλλες περνούν σε ξένα χέρια”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Υψηλάντης και πρόσθεσε πως είναι ώρα η Ρόδος να προχωρήσει μπροστά.

“Μέσα από διαφορετικές διαδρομές, διαφορετικές καταβολές και προσεγγίσεις, συναντιόμαστε απόψε στην καρδιά της Ρόδου. Στο σταυροδρόμι της πλατείας Κύπρου. Στο σπίτι του κόσμου της παραγωγής και της ανάπτυξης αυτού του τόπου. Στο ΕΒΕΔ. Καθόλου τυχαίο βέβαια, αντίθετα πολύ συμβολικό. Δεν ζητούμε να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτηση του λαού μας. Έτσι κι αλλιώς την κουβαλάμε όλοι μέσα μας. Δεν ζητούμε ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν ζητούμε να διχάσουμε, αλλά να ενώσουμε τα όνειρα, τις ελπίδες, τις σκέψεις, τις προτάσεις μας, σε ένα μεγάλο κοινό όραμα, σε ένα σχέδιο, σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα ανατρέψει αυτό που βλέπουμε γύρω μας, αυτό που ζούμε σήμερα! Σ’ ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη δημιουργία και στην ανάπτυξη!», τόνισε ο κ. Γιώργος Υψηλάντης και πρόσθεσε πως δεν ήρθε για να γκρεμίσει όσα όμορφα και σωστά έκτισαν με κόπο άλλοι.

”Δεν υπάρχουν για μας θέσφατα, δεν υπάρχουν δεδομένα. Για μας υπάρχουν κυρίως ζητούμενα. Γι αυτό τέλος, tabula rasa! Όλα πάνω στο τραπέζι! Να τα ξαναδούμε με καθαρή ματιά, να τα εντάξουμε σ’ ένα συνεκτικό σχέδιο, βασισμένο σε στόχους, μετρήσεις και αποτελέσματα! Να πετάξουμε ό,τι μας βαραίνει, ό,τι μας κουράζει, ό,τι μας περισσεύει. Να κρατήσουμε ό,τι είναι χρήσιμο κι αποτελεσματικό. Να χτίσουμε με καινούργια εργαλεία και καινούργια υλικά το αύριο της Ρόδου», τόνισε ο κ. Υψηλάντης, που αναφέρθηκε και στους Δήμους που έπαψαν να έχουν τη ζωντάνια και την αυτοτέλεια που πρέπει και αργότερα, όταν τα προβλήματα ενταθούν, θα οδηγηθούν στην εντατική.

Ο κ. Υψηλάντης άσκησε κριτική στο πολιτικό προσωπικό του Δήμου υπογραμμίζοντας ότι είναι «κουρασμένο από την πολύχρονη ανακύκλωση της παρουσίας του στα δρώμενα του τόπου. Είναι εθισμένο στο κτίσιμο των πελατειακών σχέσεων και προσωπικών πολιτικών διαδρομών. Είναι γαλουχημένο για το χάιδεμα αυτιών, για το χτύπημα στην πλάτη. Τρέμει στην ανάληψη του όποιου πολιτικού κόστους. Ισορροπεί στις βάρκες της ατολμίας και της αδράνειας. Και φυσικά δεν διανοείται να σπάσει αυγά. Έτσι τα πράγματα γίνονται χειρότερα από ό,τι θα περίμενε κανείς».

«Σ’ αυτό το ζοφερό τοπίο, ξεκινάμε σήμερα το αυτοδιοικητικό μας ταξίδι. Με αισιοδοξία, με πείσμα, με απόφαση να τα ανατρέψουμε όλα! Βάζουμε ρότα για πορεία ρήξης. Με πολιτικές, νοοτροπίες, πρόσωπα, κατεστημένα και παθογένειες που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Είναι για μας ταξίδι χωρίς δεσμά, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς παζάρια, χωρίς ανοιχτά γραμμάτια. Το μόνο γραμμάτιο που υπογράφουμε, είναι η δέσμευσή μας να υπηρετήσουμε το Ροδιακό λαό. Με ειλικρίνεια, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο κ. Υψηλάντης και πρόσθεσε πως η Ρόδος θα πρέπει να αξιοποιήσει το συγκριτικό της πλεονέκτημα δηλαδή την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και να καλύψει τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές και σε έργα ολοκληρωμένης και βιώσιμης προστασίας του περιβάλλοντος.

Ανάγκη, όπως δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, είναι να ολοκληρωθούν και τα αναπτυξιακά έργα που σέρνονται εδώ και πολλά χρόνια.

«Θέλουμε ένα Δήμο αυτοτελή με λόγο για όσα σχεδιάζονται γι αυτόν, χωρίς αυτόν, από ένα κράτος, συγκεντρωτικό, υδροκέφαλο και αρτηριοσκληρωτικό.Με αποκεντρωμένες εξουσίες απευθείας στα τοπικά συμβούλια, συνοδευόμενες από πόρους, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.

Με υπηρεσιακή δομή που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, προσηλωμένη στην υλοποίηση του δημοτικού έργου. Όχι εξαναγκασμένη στην εξυπηρέτηση των πελατειακών υποχρεώσεων των «πολιτικών προϊσταμένων» της.Με εργαζόμενους που θα έχουν τη στήριξη και την προστασία της δημοτικής αρχής, ώστε με τη σειρά τους να ανταποδίδουν τα μέγιστα με τη δουλειά και την προσφορά τους. Με μέριμνα διεκδίκησης, διαφύλαξης και αξιοποίησης της περιουσίας του Ροδιακού λαού, προς όφελός του.Ρυθμιστή και καθοδηγητή της βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης του τόπου. Με μόχλευση της τουριστικής βιομηχανίας και των δυνατοτήτων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της τοπικής οικονομίας.

Συνεργάτη της τοπικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της προώθησης δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας», είπε ο κ. Υψηλάντης και τόνισε πως το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να χαράζει πολιτικές και δράσεις ανάπτυξης του τόπου, στα πλαίσια ενός Γενικού Ρυθμιστικού Σχεδίου και να μην αναλώνεται στα μικρά γραφειοκρατικά ζητήματα της καθημερινής διαχείρισης.

«Θέλουμε μια δημοτική αρχή κοντά στο δημότη και στα καθημερινά του προβλήματα κι όχι κλεισμένη στους τοίχους του δημαρχιακού μεγάρου.Πρόθυμη να λογοδοτεί στην κοινωνία, χωρίς να φοβάται την πρόκληση της ανακλητότητας των εκπροσώπων της.Ικανή να συντονίσει μαζί με τους υπόλοιπους παράγοντες της τοπικής πολιτικής -βουλευτές, περιφερειακή αυτοδιοίκηση, κοινωνικοί φορείς, παραγωγικές τάξεις- αλλά κυρίως με τους ίδιους τους πολίτες, τη μαχητική διεκδίκηση των τοπικών υποθέσεων.Παρούσα στα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης και στα κέντρα λήψης ή επηρεασμού των αποφάσεων.

Εμπρός όλοι μαζί, να ανατρέψουμε τον κατήφορο και τη φθίνουσα πορεία της πόλης και των χωριών μας, τη λογική της άνισης μεταχείρισης των πολιτών και το διαχωρισμό τους σε πατρικίους και πληβείους, σε φίλους και εχθρούς, σε δικούς μας και σε ξένους», τόνισε ο κ. Γιώργος Υψηλάντης και υπογράμμισε πως είναι αποφασισμένος μαζί με τους συνεργάτες του να δώσει ένα ομόρφο αγώνα με ήθος, ευπρέπεια και αξιοπρέπεια, χωρίς υπερβολές και ακρότητες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου