Τοπικές Ειδήσεις

Πραγματικό «φάντασμα» αυτό τον καιρό η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου!

Φάντασμα του εαυτού της η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, η οποία, ενώ θα έπρεπε να σφύζει από ζωή αυτή την εποχή, είναι έρημη και μόνη χωρίς επισκέπτες με τους καταστηματάρχες, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους να αγωνιούν για την πορεία της φετινής σεζόν.
Από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο Σωματείου Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου (ΣΕΕΜΠ), κ. Βασίλη Δοντά, τα περισσότερα καταστήματα πρόκειται να ανοίξουν, παρόλο που δεν προβλέπεται να υπάρχει σημαντική κίνηση, έτσι ώστε να δώσουν ζωή και παλμό και οι όποιοι επισκέπτες υπάρχουν τότε, να αποκομίσουν μία θετική εικόνα και εμπειρία.
Το σωματείο απαριθμεί περίπου 400 μέλη, ενώ υπολογίζεται ότι στη Μεσαιωνική Πόλη λειτουργούν περίπου 1000 επιχειρήσεις, είτε πρόκειται για εμπορικά καταστήματα, είτε για επισιτιστικές επιχειρήσεις κλπ.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή, η Ρόδος θα αρχίσει να δέχεται πτήσεις τσάρτερ από τα μέσα Ιουλίου και έπειτα. Παρόλα αυτά, πολλές αν όχι όλες οι επιχειρήσεις στη Μεσαιωνική Πόλη, θα ανοίξουν από την 1η Ιουλίου έτσι ώστε να δώσουμε την εικόνα μίας ζωντανής Μεσαιωνικής Πόλης, έτοιμη να δεχθεί και να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες της. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, θέλουμε να παραμένουμε όμως αισιόδοξοι, ευελπιστώντας ότι τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου και έπειτα θα επανεκκινηθεί ο τουρισμός. Στόχος μας είναι να βγάλουμε τουλάχιστον τα έξοδά μας αυτή τη χρονιά. Αυτό θα είναι το καλό σενάριο», δήλωσε ο κ. Δοντάς στη «δ».
Παρά τις θετικές προθέσεις, η επανεκκίνηση της σεζόν, δεν θα βρει κάποιους από τους καταστηματάρχες στις θέσεις τους. Ήδη ορισμένοι οι οποίοι βρέθηκαν σε δυσμενή θέση λόγω του lockdown και της καθυστερημένης έναρξης της σεζόν, παρέδωσαν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα λειτουργικά έξοδα.
«Σαφώς και τα πράγματα είναι πιεστικά. Οι υποχρεώσεις πάρα πολλές και όπως αντιλαμβάνεστε η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας του Covid-19 και της καθυστερημένης έναρξης της σεζόν έχει φέρει σε δύσκολη θέση το σύνολο των επιχειρήσεων και κυρίως εκείνων που ήδη αντιμετώπιζαν πρόβλημα βιωσιμότητας. Πολλοί εργαζόμενοι ρωτούν αγωνιωδώς πότε θα ξεκινήσουμε… Δυστυχώς δεν αναγνωριζόμαστε ως εποχικές-τουριστικές επιχειρήσεις και δεν ισχύουν στην περίπτωσή μας τα έκτακτα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινωθεί γι’ αυτή την κατηγορία των επιχειρήσεων. Μ’ αυτή τη λογική θα έπρεπε τώρα να λειτουργούν τα καταστήματα, τα εστιατόρια κλπ. στη Μ. Πόλη, πράγμα που δεν συμβαίνει (πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις). Παραμένουμε ψύχραιμοι και έτοιμοι για την υποδοχή των πρώτων επισκεπτών, προσαρμοζόμενοι στις τρέχουσες συνθήκες και στις προδιαγραφές ασφαλείας, ευελπιστώντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Διαφορετικά, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα…», αναφέρει ο κ. Δοντάς.

Την τρέχουσα κατάσταση, τα προβλήματα και τα ζητήματα που τους απασχολούν θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν σήμερα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος και τα μέλη του Σωματείου Καταστηματαρχών-Επαγγελματιών της Μ. Πόλης με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Ρόδο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου