Δημοσιεύθηκε και αποστέλλεται αρμοδίως για την έκδοση απόφασης και την επαναφορά του στο Κτηματολόγιο Ρόδου και την ανάληψη εκ νέου των καθηκόντων του διευθυντή, η απόφαση του Πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου του Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία δικαιώθηκε ο Νικόλαος Ματσάκης, που τελούσε σε αργία.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», το Συμβούλιο του επέβαλε πρόστιμο αποδοχών 3 μηνών ενώ θυμίζουμε ότι μετά την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων του Δεκεμβρίου του 2019 με την οποία κρίθηκε αθώος χωρίς αμφιβολίες αφού κατηγορήθηκε αδίκως, για υπεξαγωγή εγγράφων από υπάλληλο, που του είναι προσιτά και του τα εμπιστεύτηκαν λόγω της υπηρεσίας του, εκ της οποίας σκόπευε να προσπορίσει σε άλλους αθέμιτο όφελος και να βλάψει το Ελληνικό Δημόσιο με ποσό άνω των 150.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και για απάτη τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση με ζημία άνω των 150.000 ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ολοκληρώθηκε και η εξέταση 4 πειθαρχικών αγωγών εις βάρος του.
Με απόφαση που εξέδωσε την 20η Ιουνίου 2017 ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, τέθηκε σε αργία, μέχρι εκδικάσεως των σε βάρος του 4 πειθαρχικών αγωγών.
Ο ελεγχόμενος υπάλληλος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Βασίλη Καβουριού, εξέθεσε εκ νέου τις απόψεις του και τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς.
Τόνισε μεταξύ άλλων ότι για άγνωστη σε εκείνον αιτία, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική πλημμέλεια στην άσκηση των καθηκόντων του, ξεκίνησε προ τεσσάρων ετών, ένας ανελεής πόλεμος σε βάρος του, με την υποβολή δεκάδων αναφορών και την άσκηση πειθαρχικών αγωγών, περί δικαίων και αδίκων, με αποτέλεσμα να φέρεται πειθαρχικά και ποινικά διωκόμενος, με αβάσιμες και έωλες κατηγορίες.
Πρόσθεσε ότι οι πειθαρχικές αγωγές εις βάρος του πάσχουν πρωτίστως από αοριστία και αυτοφυώς καθίστανται ανεπίδεκτες δικαστικής εκτίμησης, βάλλουσες ευθέως κατά των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων.
Καίτοι διώχθηκε για καταστροφή και απώλεια υλικού και εγγράφων και την μη εξυπηρέτηση πολιτών με αιτήσεις που δεν είχαν πρωτοκολληθεί, ουδόλως εξειδικεύεται ποια έγγραφα απωλέσθησαν, αλλοιώθηκαν ή καταστράφηκαν και ποιες αιτήσεις δεν πρωτοκολλήθηκαν, ούτως ώστε να μπορέσει να αντικρούσει την κατηγορία.
Επεσήμανε, ότι κατά την υπερδεκαπενταετή του υπηρεσία στην θέση του Διευθυντή του Κτηματολογίου Ρόδου, ουδέποτε κατατέθηκε αναφορά σε βάρος του από πολίτη, δικηγόρο ή δικαστή.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η υπηρεσία δεν διαθέτει φυλασσόμενα ερμάρια, ή ασφαλείς χώρους για την φύλαξη εγγράφων. Για το λόγο αυτό, έγγραφα προς διεκπεραίωση για τα οποία υπήρχε κίνδυνος αλλοίωσης ή απώλειας, βρίσκονταν για λόγους ασφαλείας εντός του γραφείου του, στο οποίο είχε πρόσβαση μόνο εκείνος και το προσωπικό του Κτηματολογίου και όχι τρίτοι (πολίτες, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.λ.π.).
Επεσήμανε ακόμη ότι οι φάκελοι που ελάμβανε η υπηρεσία από διάφορες Δ.Ο.Υ. σχετικά με αιτούμενη πληροφόρηση για την περιουσιακή κατάσταση σε σχέση με την ακίνητη περιουσία οφειλετών, ουδόλως υπήρχε η δυνατότητα να απαντηθούν, καθόσον στο Κτηματολόγιο της Ρόδου, δεν τηρούνται ονομαστικά ευρετήρια και ως εκ τούτου είναι αδύνατος ο έλεγχος και συνακόλουθα η απάντηση επί των συγκεκριμένων αιτήσεων και πρόδηλα τα αιτήματα των Δ.Ο.Υ. υποβάλλονταν στην Υπηρεσία αλυσιτελώς.