Ειδήσεις

Σχολεία: Τηλεκπαίδευση έως και τις 23 Δεκεμβρίου – Ραντεβού στις τάξεις το 2021

Έως και τις 23 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για όλες τις τάξεις, από το Δημοτικό έως και το Λύκειο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Τα Ειδικά Σχολεία που λειτουργούν με δια ζώσης διδασκαλία, θα μείνουν επίσης ανοιχτά μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου και θα επαναλειτουργήσουν στις 7 Ιανουαρίου. Ερωτηματικό, μέχρι νεωτέρας, παράμενει εάν τα υπόλοιπα σχολεία ανοίξουν και εκείνα στις 7 Ιανουαρίου. Έως τότε ισχύει το lockdown.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας: “Παρατείνεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων έως την 7η Ιανουαρίου 2021, ενώ οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνεχίζεται στα σχολεία μας από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020″.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα σχολεία κλείνουν στις 24 Δεκεμβρίου για τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων και ανοίγουν στις 8 Ιανουαρίου.

Ραντεβού στις τάξεις το 2021

Όπως έχει γίνει γνωστό, η εισήγηση των ειδικών είναι τα σχολεία να ανοίξουν μετά τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Όσον αφορά τα Δημοτικά σχολεία, εκφράστηκαν απόψεις από μέλη της επιτροπής, και συγκεκριμένα παιδιάτρους, ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν νωρίτερα, αλλά μειοψήφησαν.

Το πότε, όμως, τα σχολεία θα ανοίξουν δεν έχει ακόμη “κλειδώσει”. Εξάλλου, στις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, εκείνο που ξεκαθαρίστηκε είναι τι ΔΕΝ θα ανοίξει έως τις 7 Ιανουαρίου, όπου συμπεριλήφθηκαν και τα σχολεία.

Γραπτά “εξ αποστάσεως” τεστ για βαθμούς τετραμήνου

Εκείνο που προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα είνια ποια η διαδικασία θα ακολουθηθεί σχετικά με την έκδοση των βαθμών τετραμήνου στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Ο νόμος προβλέπει ότι το τετράμηνο κανονικά λήγει το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου, οπότε και οι καθηγητές θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει τις βαθμολογίες με βάση τα τεστ, τα διαγωνίσματα και τις προφορικές επιδόσεις των μαθητών. Όμως διαγωνίσματα και τεστ δεν έχουν γίνει, και η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται μόνο με τηλεκπαίδευση.

Η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής είναι να γίνουν γραπτές διαδικασίες αξιολόγησης (δηλαδή τεστ) αλλά με “εξ αποστάσεως” μεθόδους.

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ, Γιάννης Αντωνίου, είχε πει μιλώντας στο “Βήμα”, ότι κρίνεται πως πρέπει να γίνουν τεστ αξιολόγησης των μαθητών κανονικά. “Δεν εισηγούμαστε κάποιον συγκεκριμένο τρόπο” είπε. “Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι γραπτής αξιολόγησης των μαθητών: πολλαπλές ερωτήσεις κλειστού ή ανοικτού τύπου, διαμοιρασμός ερωτήσεων, αξιολόγηση εργασιών κ.ά.”.

Πηγή: thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου