Ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου προσέφυγε πέντε μέρες μετά την απόφασή της να καταγγείλει με εξώδικη δήλωση την από 28.02.2018 Σύμβαση Παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης του οπτικοακουστικού θεάματος στο Δημοτικό Ανθόκηπο της Πλατείας Ρίμινι Ρόδου και ουσιαστικά να εγκαταλείψει την επένδυση, η εταιρεία «Ηχος και Φως ΑΕ».
Οπως έγραψε συγκεκριμένα η «δημοκρατική», η εταιρεία κατήγγειλε τον συμβαλλόμενο Δήμο για «άκρως αντισυμβατική και εξόχως καταχρηστική συμπεριφορά» που έχει ως αποτέλεσμα να εμποδίζεται ουσιωδώς η ομαλή εκτέλεση των συμβατικών εργασιών, να έχει επέλθει πλήρης ανατροπή της οικονομικής ισορροπίας της σύμβασης και να έχει καταλήξει κατάφωρα ετεροβαρής εις βάρος της.
Επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος ή/ και αξίωσής της, τόσο όσων έχουν ήδη ασκηθεί όσο και όσων έχει δικαίωμα να ασκήσει εφεξής.
Ιδίως δε επιφυλάσσεται ως προς την διεκδίκηση της ζημίας, που όπως υποστηρίζει έχει υποστεί από τη συμπεριφορά του Δήμου στο πλαίσιο της σύμβασης έχοντας ήδη επενδύσει περισσότερα από 1.200.000 € για το συγκεκριμένο έργο, όπως και από οποιαδήποτε διαφυγόντα κέρδη.
Με την αίτηση που υπέβαλε ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής ζητά να της χορηγηθούν έγγραφα και στοιχεία προκειμένου να υποβάλει αντιρρήσεις εντός 10ημέρου επί του από 02.12.2020 Πρακτικού της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που εξέδωσε την άκρως επιβαρυντική έκθεση εις βάρος της.
Οπως τονίζει η εταιρεία στο παραπάνω πρακτικό, όπως το περιεχόμενό του ενσωματώνεται στη με αρ. 996/2020 απόφαση της Ο.Ε., αναφέρεται ότι η εισήγηση της επιτροπής ελήφθη επί τη βάσει εγγράφων τα οποία, όπως τονίζει, δεν της έχουν κοινοποιηθεί και συγκεκριμένα η από 25.09.2020 εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής, η από 30.10.2020 γνωμοδότηση της εταιρείας ορκωτών λογιστών Grand Thornton και το πόρισμα της αυτοψίας που διενήργησαν τα μέλη της Επιτροπής, κ. Γεώργιος Κούρτης και κ. Αρκάδιος Σκαλίδης.
Οπως τονίζει η «Ηχος και Φως» αιτείται τη χορήγηση αντιγράφων των παραπάνω εγγράφων, καθώς η πρόσβαση στα έγγραφα αυτά είναι αναγκαία για την αποτελεσματική άσκηση των δικαιωμάτων άμυνας της εταιρείας.
Επισημαίνει ότι έχει ειδικό έννομο συμφέρον να αποκτήσει πρόσβαση στα παραπάνω έγγραφα διότι είναι σχετικά με παραβάσεις τις οποίες διαπιστώνει το Πρακτικό της Επιτροπής και για τις οποίες καλείται να εκφράσει τις απόψεις-αντιρρήσεις της.