Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ΤΤάκης Παναγιωτόπουλος, αναφέρει σε συνέντευξή του, ότι είναι αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι οι πλούσιες χώρες μπορούν να υψώσουν τείχη απέναντι στον κορωνοϊό. Κι αυτό γιατί όσο δεν περιορίζεται η πανδημία σε παγκόσμια κλίμακα, τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα να αναπτυχθούν μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού, τα οποία τα υπάρχοντα εμβόλια δεν καλύπτουν ή καλύπτουν μερικώς. Τα νέα μεταλλαγμένα στελέχη λόγω παγκοσμιοποίησης κυκλοφορούν πολύ γρήγορα παντού. Κατά συνέπεια, αν δεν προστατευτούν όλοι, δεν είναι προστατευμένος κανείς. Είναι λοιπόν οικουμενικό ζήτημα ζωής και θανάτου να επιταχυνθεί δραματικά ο ρυθμός εμβολιασμού. Αυτό σημαίνει παγκόσμιος (με ευθύνη του ΠΟΥ) εμβολιαστικός σχεδιασμός, Πέρα από το γενικό πρόβλημα, ο εμβολιασμός συνιστά μια ιστορική αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο μέσος όρος του ποσοστού εμβολιασμού στην ΕΕ είναι 13,3%, όταν στο Ισραήλ είναι 57,3%, στις ΗΠΑ 33,7% και στη Μεγάλη Βρετανία 32,9%.
Οικουμενικό ζήτημα
Από:
news room
Σχετικά
- Γιώργος Χατζημάρκος: Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το ανύπαρκτο ζήτημα του "υπερτουρισμού" και το… Στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρεται με ανάρτηση…
- 33 χρόνια συμπληρώνει σήμερα στον Οικουμενικό Θρόνο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Σαν σήμερα, πριν από χρόνια 33 χρόνια, στις 2 Νοεμβρίου 1991 ενθρονίσθηκε…
- Εφαρμογή άμεσων μέτρων, μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων, εξήγγειλε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, για το ζήτημα… Γ. Αμυράς : “Προστατεύουμε το εμβληματικό ελάφι της Ρόδου αλλά και τη…
- Δήμος Ρόδου: Η αλήθεια σχετικά με το ζήτημα του υπερπληθυσμού των ελαφιών Dama - Dama στη Ρόδο Σε σχέση με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το…