Ειδήσεις

Τις ανοιξιάτικες εκπτώσεις περιμένουν τώρα οι έμποροι

Να αυξηθούν έστω και λίγο οι εισπράξεις τους περιμένουν οι επιχειρηματίες της περιοχής με την εφαρμογή του θεσμού των ανοιξιάτικων εκπτώσεων.

«Είναι δύσκολη η εποχή που διανύουμε για το εμπόριο και το αγοραστικό κοινό. Τόσο η αγορά όσο και οι συμπολίτες είναι σε χειμερία νάρκη. Εμείς ελπίζουμε για το καλύτερο. Οι επιχειρήσεις έχουν ετοιμαστεί προκειμένου να εφαρμόσουν το νέο εκπτωτικό θεσμό που επιδιώκεται να καθιερωθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Καραγιάννης και ανακοίνωσε πως οι έμποροι ετοιμάζονται να κάνουν δελεαστικές προτάσεις στους καταναλωτές.

«Οι έμποροι είναι διατεθειμένοι να κάνουν εκπτώσεις ακόμη και στα καλοκαιρινά είδη προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές. Ο θεσμός των φθινοπωρινών εκπτώσεων δεν απέδωσε. Δεν είχαμε έσοδα ικανοποιητικά και με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Ας ελπίσουμε να υπάρξουν τώρα θετικές εξελίξεις και να καταφέρουμε να δελεάσουμε τόσο τους ντόπιους καταναλωτές όσο και τους ξένους επισκέπτες του νησιού μας», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης και πρόσθεσε πως όλοι οι επιχειρηματίες αναμένεται να εφαρμόσουν το θεσμό των ανοιξιάτικων εκπτώσεων γιατί θέλουν να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Υπενθυμίζεται πως οι ανοιξιάτικες εκπτώσεις ξεκινούν την 1η Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 10 Μαΐου. Σε ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 4 Μαΐου, ο κ. Καραγιάννης δήλωσε:
«Θέλω να πιστεύω πως οι επιχειρηματίες θα ανταποκριθούν και θα κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοικτά. Ήδη είναι σε εφαρμογή και το θερινό ωράριο».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου δήλωσε πως την Κυριακή, 4 Μαΐου, θα λειτουργήσουν και τα μικρά παντοπωλεία.

Με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης δήλωσε πως θα λειτουργήσουν τα τουριστικά καταστήματα.

«Είθισται την 1η Μαΐου οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν μέρος σε απεργία. Και οι επιχειρηματίες τιμούν την ημέρα των λουλουδιών και δεν θέτουν σε λειτουργία τα καταστήματά τους. Κλειστές μένουν και οι δημόσιες υπηρεσίες. Την Πέμπτη εκτιμώ πως θα λειτουργήσουν μόνο τα τουριστικά καταστήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου.

«Όσοι εργαστούν την 1η Μαΐου θα αποζημιωθούν με τον τρόπο που ορίζει η νομοθεσία», εξήγησε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης.

Σε ερώτηση για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη Ρόδο στις 7 Μαΐου ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ κ. Βασίλης Κορκίδης ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης, δήλωσε:
«Ο κ. Κορκίδης θα επισκεφθεί τη Ρόδο ως υποψήφιος ευρωβουλευτής. Θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και θα συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα που «καίνε» την αγορά και τους επιχειρηματίες».

Ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης είπε πως η επίσκεψη του κ. Βασίλη Κορκίδη θα είναι πολύ σημαντική για τη Ρόδο.
«Επισημαίνω ότι ο κ. Βασίλης Κορκίδης κατάγεται από την Κρήτη και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες. Σε αυτά θα αναφερθεί κατά την ομιλία που θα πραγματοποιήσει», δήλωσε ο κ. Καραγιάννης και πρόσθεσε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν στα νησιά αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης και στο συνέδριο της ΕΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κυλλήνη.

«Στα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες και σχετίζονται με την οικονομία και τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα θα αναφερθεί ο κ. Β. Κορκίδης και κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην αγορά και θα επισκεφθεί τη Μεσαιωνική Πόλη και τη Λίνδο», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης και πρόσθεσε πως οι επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα και τη Ρόδο περιμένουν πολλά από τον κ. Βασίλη Κορκίδη όταν εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου