Αθλητικά

Για το γόητρο και τον κόσμο!

Το τελευταίο του φετινό παιχνίδι δίνει σήμερα το απόγευμα ο Κολοσσός ΒΑΠ, ο οποίος στις 18:00 (Nova Sports 1) θα φιλοξενήσει τον Άρη, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Basket League. Οι «θαλασσί» έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία θα παίξουν χωρίς άγχος απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έχει ισχυρό κίνητρο για τη νίκη, κι αυτό είναι η κατάκτηση της 5ης θέσης. Οι Ροδίτες είναι αποφασισμένοι να αποχαιρετήσουν το φίλαθλο κόσμο μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα, σε μία χρονιά επιτυχημένη αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα που υπήρξαν με αλλαγές παικτών και προπονητών. Για τους «θαλασσί» το ζητούμενο είναι να παίξουν καλό μπάσκετ και κλείσουν με ψηλά το κεφάλι τη χρονιά.
Το ευχάριστο για τον Μιχάλη Κουταλιανό είναι ότι τέθηκαν στη διάθεσή του κανονικά και ο Άγγελος Τσάμης και ο Μλάντεν Πάντιτς. Αμφότεροι ταλαιπωρήθηκαν με προβλήματα τραυματισμών (διάστρεμμα), τα οποία ξεπέρασαν και υπολογίζονται κανονικά για τη σημερινή αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους». Ο αρχηγός της ομάδας είχε χτυπήσει παραμονές του αγώνα με τον Ίκαρο και δεν ταξίδεψε στη Χαλκίδα, ενώ ο Πάντιτς τραυματίστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο και δεν έπαιξε ξανά. Η προετοιμασία των «θαλασσί» ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στο «Βενετόκλειο» χωρίς απρόοπτα και ο Μιχάλης Κουταλιανός σήμερα θα στηριχθεί στους: Νώντα Παπαντωνίου, Μάρκο Τσαρ, Σάββα Ματσαμά, Γιάννη Γεωργαλλή, Τέιλορ Σμιθ, Μπράιαν Χόπκινς, Χριστόφορο Στεφανίδη, Τρέβις Σίμπσον, Άγγελο Τσάμη, Κώστα Κακαρούδη, Μλάντεν Πάντιτς, Στέφαν Νάτζφεϊ και Γιώργο Δανά.
«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»
Για τη σημερινή αναμέτρηση Κολοσσός ΒΑΠ- Άρης, μίλησαν ο Μιχάλης Κουταλιανός, ο Μπράιαν Χόπκινς, ο Μίλαν Μίνιτς και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο προπονητής των «θαλασσί», Μιχάλης Κουταλιανός επεσήμανε για την αναμέτρηση: «Φτάνει στο τέλος της μια πολύ δύσκολη και περίεργη σεζόν για την ομάδα μας, με τον τελευταίο μας αγώνα εναντίον μιας πολύ δουλεμένης ομάδας που έχει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό. Εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που τον καλούμε για τελευταία φορά φέτος στο γήπεδο και θέλουμε τη νίκη για να κλείσουμε θετικά τη σεζόν».
Απ’ την πλευρά των παικτών, ο Μπράιαν Χόπκινς τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας τον τελευταίο αγώνα της σεζόν και θέλουμε να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας για να πάρουμε τη νίκη και να τερματίσουμε όσο γίνεται ψηλότερα στη βαθμολογία. Οι αντίπαλοι μας μάχονται για μια καλύτερη θέση στα πλέι οφ, αλλά και εμείς έχουμε κίνητρο αφού θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση μπροστά στο κοινό μας που μας στήριξε τόσο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο Άρης διαθέτει πολύ καλή ομάδα και εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε τη νίκη είναι να παίξουμε σωστά στην άμυνα. Κόντρα στον Ίκαρο δεν το κάναμε και αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Τώρα θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στη νίκη».
«ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»
Για τους φιλοξενούμενους, ο Μίλαν Μίνιτς επεσήμανε ποια είναι τα σημεία-κλειδιά της αναμέτρησης: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου εν μέρει καθορίζει και τη συνολική εικόνα της σεζόν για την ομάδα. Παίζουμε με μία ομάδα, η οποία έχει γεμάτο ρόστερ και πέτυχε τον αγωνιστικό της στόχο. Παρ’ όλο που δεν έχει αγωνιστική πίεση για το αποτέλεσμα, θέλει ως γηπεδούχος να τελειώσει το πρωτάθλημα με μία καλή αγωνιστική εικόνα μπροστά στον κόσμο της. Εμείς αντιμετωπίσαμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών. Ειδικά ο Βεζένκοβ ήταν εκτός από μία-δύο προπονήσεις, αλλά καταφέραμε να έχουμε κανονικό ρυθμό στις προπονήσεις μας, αφού επέστρεψαν και οι έφηβοί μας από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και γνωρίζουμε ποια αντίδραση θα πρέπει να έχουμε στο γήπεδο, αφού για εμάς είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και με μεγάλη ενέργεια, ώστε να επιτύχουμε αυτά που έχουμε θέσει ως “κλειδιά” των τελευταίων παιχνιδιών, όπως την κυριαρχία στα ριμπάουντ, συγκέντρωση στο ομαδικό παιχνίδι, αλλά και σωστές ατομικές αποφάσεις. Το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι είναι να μην τα παρατάμε ποτέ στην άμυνα, γιατί αυτή είναι που μας δίνει ψυχολογία και για την επίθεση, όπου θα πρέπει να έχουμε κρύο αίμα, ομαδικότητα και ατομική απόφαση».
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με τη σειρά του τόνισε για την αυριανή αναμέτρηση: «Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι για εμάς. Εάν νικήσουμε είμαστε σίγουρα έκτοι και με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορούμε να βγούμε και πέμπτοι. Ο Κολοσσός έχει πολύ καλή ομάδα, με γεμάτο ρόστερ και θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Γι’ αυτό θα τα δώσουμε όλα. Έχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα και είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο».
ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
Δύο φίλοι από τα παλιά επιστρέφουν σήμερα στο «Βενετόκλειο»… Δεν είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν ως αντίπαλοι του Κολοσσού ΒΑΠ, αλλά όπως και να έχει η παρουσία τους αναμένεται να χειροκροτηθεί, με δεδομένο ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στη Ρόδο και βοήθησαν επί σειρά ετών την ομάδα. Ο λόγος για τον πρώην αρχηγό του Κολοσσού ΒΑΠ Αντώνη Ασημακόπουλο και τον Κώστα Χαρίση. Ο πρώτος από το 2007 έως το 2012 αγωνιζόταν με τη «θαλασσί» φανέλα, ενώ ο δεύτερος ήρθε το 2008 και έφυγε μαζί με τον Ασημακόπουλο για τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα για τον Άρη. Πέρσι, η ροδίτικη Κ.Α.Ε. τους τίμησε για την προσφορά τους και σήμερα αναμένεται να χειροκροτηθούν ξανά από τον κόσμο.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ
Το τελευταίο παιχνίδι του Κολοσσού ΒΑΠ για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League θα διεξαχθεί σήμερα στο «Βενετόκλειο» και η Κ.Α.Ε. απευθύνει κάλεσμα στο φίλαθλο κόσμο του νησιού να δώσει το «παρών» και να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της ομάδας για τη νίκη. Το εκδοτήριο, που βρίσκεται έξω από το «Βενετόκλειο» θα είναι ανοιχτό από τις 16:00 και η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου