Αθλητικά

Μία ανάσα από τον τίτλο

Το παιχνίδι Άγιοι Θεόδωροι- Α.Ε. Δικαίου ξεχωρίζει «σαν τη μύγα μεσ’ το γάλα» σήμερα για την Α’ Κατηγορία, αφού θα κρίνει στο μεγαλύτερο βαθμό την πρωταθλήτρια ομάδα της Δωδεκανήσου. Βέβαια έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, οι γηπεδούχοι είναι το ακλόνητο φαβορί για να κερδίσουν και να πάρουν ουσιαστικά τον τίτλο στα Δωδεκάνησα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά… Αν κερδίσουν οι Άγιοι Θεόδωροι, νικώντας και τον Ιβίσκο θα στεφθούν πρωταθλητές, η Α.Ε. Δικαίου θέλει νίκη με +22 για να πάρει τα ηνία, ενώ ο Γ.Σ. Διαγόρας βολεύεται με απλό «διπλό» της κωακής ομάδας. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν χωρίς τους Πολίτη, Τριτσάρη και Καλαμπαλή. Ουσιαστικά οι Άγιοι Θεόδωροι έχουν αποκτήσει το προβάδισμα για τον τίτλο, χάρη στη νίκη που είχε κάνει η Α.Ε. Δικαίου στην «τέντα» και έτσι πλέον η ομάδα του Παναγιώτη Παπακώστα κρατάει την τύχη στα χέρια της για την πρωτιά. Οι Κώοι μετά την εντός έδρας ήττα από τον Διαγόρα, ουσιαστικά αποχαιρέτισαν τον τίτλο, εκτός κι αν κάνουν σήμερα το «θαύμα» κερδίζοντας με +22 τους Αγίους Θεοδώρους στο κλειστό γυμναστήριο της Κρεμαστής. Στο παιχνίδι του α’ γύρου της β’ φάσης, οι Άγιοι Θεόδωροι κέρδισαν στο νησί του Ιπποκράτη με 61-56.
Κ.Γ. Κρεμαστής (14:00): Άγιοι Θεόδωροι- Α.Ε. Δικαίου
(Ξανθός- Κουνελλές)
Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ- Α.Σ.Κ. ΙΒΙΣΚΟΣ
Ξεκάθαρα πράγματα και στο συγκεκριμένο παιχνίδι… Ο Γ.Σ. Διαγόρας θα έχει μάθει νωρίτερα το αποτέλεσμα του αγώνα στην Κρεμαστή, οπότε και θα ξέρει σε τι μπορεί να ελπίζει. Αν οι Άγιοι Θεόδωροι ηττηθούν, τότε ο «γηραιός» με νίκη επί του Ιβίσκου θα στεφθεί πρωταθλητής, αρκεί οι Κώοι να μην κερδίσουν πάνω από 22 πόντους. Σε περίπτωση που κερδίσουν όμως οι Άγιοι Θεόδωροι, τότε ο Γ.Σ. Διαγόρας θα πρέπει να κερδίσει τον Ιβίσκο και ο τελευταίος (είναι βαθμολογικά αδιάφορος) να νικήσει τους Αρχαγγελίτες για να πάει ο τίτλος στην «τέντα». Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους «κυανέρυθρους», ενώ ο Ιβίσκος θα έχει αρκετές απουσίες, αφού δεν θα παίξουν οι Γιώργος Τσιτσούλας, Κώστας Τσαλίκης και Άγγελος Μαρινάκης, ενώ θα αγωνιστεί κανονικά ο Κώστας Λιβιεράτος. Η ομάδα της Ανάληψης θα προσπαθήσει να δείξει ένα καλό πρόσωπο απέναντι στον Διαγόρα και να διεκδικήσει τη νίκη γοήτρου. Στο παιχνίδι του α’ γύρου της β’ φάσης στο «Βενετόκλειο», η ομάδα του Γιάννη Τσακίρη κέρδισε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 90-76, ενώ στην κανονική περίοδο ο Γ.Σ. Διαγόρας κέρδισε με 57-46 στην «τέντα» και με 84-53 στο «Βενετόκλειο».
Κ.Γ. Διαγόρα (19:00): Γ.Σ. Διαγόρας- Α.Σ.Κ. Ιβίσκος
(Φάκαρος- Αγγελής)
*Αναβλήθηκε το παιχνίδι Ζέφυρος- Ιπποκράτης Κω
ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία θα πρέπει η Α.Ε. Δικαίου να κερδίσει στην Κρεμαστή τους Αγίους Θεοδώρους Αρχαγγέλου… Αν λοιπόν συμβεί αυτό, τότε υπάρχουν τα παρακάτω δύο σενάρια.
1.Αν η Α.Ε. Δικαίου κερδίσει από 1-21 πόντους, τότε ο Γ.Σ. Διαγόρας θα έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.
2.Αν η Α.Ε. Δικαίου κερδίζει με διαφορά ίση η μεγαλύτερη των 22 πόντων, τότε θα έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.
Όπως γίνεται κατανοητό, αν οι Άγιοι Θεόδωροι ηττηθούν έστω και με μισό πόντο, αποχαιρετούν την υπόθεση-τίτλος…
Από κει και πέρα αν οι Άγιοι Θεόδωροι κερδίσουν την Α.Ε. Δικαίου, τότε η μοναδική ελπίδα για τον Διαγόρα θα είναι ο Α.Σ.Κ. Ιβίσκος. Θα πρέπει αρχικά οι «κυανέρυθροι» να τον κερδίσουν την Κυριακή και στη συνέχεια η ομάδα της Ανάληψης να νικήσει τους Αγίους Θεοδώρους, για να στεφθεί πρωταθλητής ο «γηραιός».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου