Ειδήσεις

Το τέταρτο κύμα απειλεί τις κρατήσεις σκαφών αναψυχής

Ανήσυχοι είναι οι επαγγελματίες του yachting, καθώς βλέπουν ότι η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα φέρνει ακυρώσεις σε προγραμματισμένες ναυλώσεις σκαφών.

Ήδη ορισμένοι τουρίστες, οι οποίοι είχαν κλείσει σκάφη για τον Αύγουστο, ενημέρωσαν τις εταιρείες ότι θα μεταθέσουν την άφιξή τους για το επόμενο καλοκαίρι, μεταφέρουν στο Capital.gr επαγγελματίες.

Όπως επισημαίνεται, ακόμη και οι εμβολιασμένοι το ξανασκέφτονται πριν “ετοιμάσουν βαλίτσες”, διότι βλέπουν τα κρούσματα σε υψηλά επίπεδα.

“Μέχρι στιγμής είμαστε σε αναμονή. Οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούνται κρίσιμες και θα φανεί αν θα έχουμε νέες ακυρώσεις ή θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση” σχολιάζουν παράγοντες του κλάδου.

Σημειώνεται ότι πριν την εκ νέου “έκρηξη” των κρουσμάτων, οι επαγγελματίες προσδοκούσαν σε αύξηση της κίνησης κατά 15-20% συγκριτικά με πέρυσι και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι και τον Οκτώβριο. Πλέον διατυπώνονται ανησυχίες ακόμη και για χειρότερη επίδοση από το καλοκαίρι του 2020, όταν η κίνηση είχε διαμορφωθεί στο 25% του 2019.

Χαμηλά οι παραδοσιακές αγορές
Οι συνθήκες επηρεάζουν, όπως είναι φυσικό, την εισροή τουριστών από τις παραδοσιακές αγορές με τις οποίες “δουλεύει” ο κλάδος.

Στην Ευρώπη, οι κρατήσεις από Γερμανία δείχνουν ακόμη σημάδια “αντοχής”, παρότι εκφράζονται προβληματισμοί για την πορεία της πανδημίας.

Μετά το τέλος Ιουλίου, αναμένονται οι πρώτες αφίξεις από τη Βρετανία. Η ταξιδιωτική οδηγία που ίσχυε μέχρι πρότινος για τους Βρετανούς αποτέλεσε πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό, με πολλούς επαγγελματίες, μάλιστα, να παραμένουν απαισιόδοξοι για τη συνέχεια.

Πολλά ερωτηματικά συνοδεύουν τις ροές από της ΗΠΑ, με τους μέχρι τώρα τουρίστες να έρχονται στην Ελλάδα πλήρως εμβολιασμένοι. Στην αγορά της Ρωσίας, μεγάλο εμπόδιο είναι η σύγχυση που έχει προκληθεί με το εμβόλιο. Υπενθυμίζεται ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V, υποχρεούνται να φέρουν και αρνητικό τεστ για να εισέλθουν στη χώρα μας.

Οι τιμές
Σε μικρά σκάφη με πληρότητα έξι ατόμων, ο μέσος όρος είναι τα 1.400 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή, περίπου 230 ευρώ το άτομο, ανάλογα και με την παλαιότητα του σκάφους.

Στα μεγαλύτερα καταμαράν είναι διαθέσιμα σκάφη και έναντι 3.000 ευρώ την εβδομάδα, ενώ σε σκάφη πολυτελείας, το κόστος μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 30.000 ευρώ την εβδομάδα.

Η κόντρα
Υπενθυμίζεται ότι οι επαγγελματίες του yachting βρίσκονται σε διαμάχη με τη νέα διοίκηση της μαρίνας Αλίμου.

Μάλιστα, έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία αναμένεται να εκδικαστούν το επόμενο διάστημα, καταγγέλλοντας υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια. Την ίδια ώρα, εκκρεμεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης ακύρωσης που έχουν υποβάλει για τους όρους του διαγωνισμού παραχώρησης.

Πηγή capital.gr

Του Γιώργου Γεωργίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου