Στις 3 Νοεμβρίου 2021 θα διεξαχθεί ο ηλεκτρονικός ανοικτός διαγωνισμός από το Νοσοκομείο της Ρόδου, για την προμήθεια του εξοπλισμού της Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών και Βιολογικών Φαρμάκων, που αποτελεί ένα ακόμα καθοριστικό βήμα προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης και λειτουργίας ολοκληρωμένης Ογκολογικής Κλινικής που αποτελεί πάγιο ζητούμενο της ροδιακής κοινωνίας.
Η Μονάδα θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της πρώην Νεφρολογικής Κλινικής που βρίσκεται στο ισόγειο του Νοσοκομείου, κοντά στο Ογκολογικό Τμήμα. Η προμήθεια εξοπλισμού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο θαλάμους κάθετης νηματικής ροής κλάσης Α κατά GMP, ψυγείο για τη φύλαξη φαρμάκων, ηλεκτρονικό υπολογιστή, ανοξείδωτο πάγκο εργασίας, ανοξείδωτα ερμάρια κλπ.
Η λειτουργία της Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών και Βιολογικών Φαρμάκων, δρομολογήθηκε με τη συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου.
Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του διοικητή του νοσοκομείου κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, έγινε τον περασμένο Μάιο και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, οι εργασίες προχώρησαν κανονικά.
Βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφέρεια έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου «Διαμόρφωση χώρων της πρώην Νεφρολογικής Κλινικής για τη δημιουργία Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών και Βιολογικών φαρμάκων (ΚΜΔΚΦ)» στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου», με το συνολικό ποσό των 100.000,00 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οικονομικού έτους 2021. Φορέας υλοποίησης είναι το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών για τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο νοσοκομείο Ρόδου
Συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών για την ανάγκη λειτουργίας Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, με διαδικτυακή καμπάνια στην πλατφόρμα του Avaaz, του μεγαλύτερου διαδικτυακού κινήματος που υπήρξε ποτέ παγκοσμίως.
Η προσπάθεια ξεκίνησε το περασμένο έτος, έπειτα από σχετικό ρεπορτάζ της «δημοκρατικής», και μέχρι στιγμής οι υπογραφές έχουν φτάσει τις 2.300, ωστόσο, όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών κ. Μαρία Κρητικού αν δεν είχε μεσολαβήσει η περίοδος της πανδημίας που «πάγωσε» μια σειρά από ενέργειες, οι υπογραφές θα ήταν πολλαπλάσιες. Για το λόγο αυτό, το ζήτημα επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο εξαιτίας και της πανδημίας.
Τα ταξίδια των ασθενών που έπρεπε να υποβληθούν σε ακτινοβολία σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσσαλονίκη και Κρήτη κυρίως, γίνονται όλο αυτό το διάστημα μετ΄εμποδίων λόγω των περιοριστικών μέτρων, με τους ασθενείς των μικρότερων νησιών να είναι σε ακόμα δυσχερέστερη θέση.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κ. Μαρία Κρητικού, η ολοκλήρωση της περιόδου της καραντίνας θα σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας προσπάθειας για τη δημιουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, η οποία «πάγωσε» στη διάρκεια της θητείας τού πρώην υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη.
Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως έχει δηλώσει ο κ. Γ. Χατζημάρκος, στηρίζει την δημιουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, οικονομικά αλλά και μελετητικά και η λειτουργία του σε συνδυασμό με το Ογκολογικό Τμήμα, θα παρέχει στους ογκολογικούς ασθενείς που συνεχώς αυξάνονται στην περιοχή μας επαρκή περίθαλψη στον τόπο τους.
Ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, μετά την τεράστια απήχηση που είχαν τα ρεπορτάζ της «δημοκρατικής» για την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, επανεκκίνησε τη διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών που βρίσκει απήχηση όχι μόνο στη Ρόδο και γενικώς στα Δωδεκάνησα αλλά το υπογράφουν και άνθρωποι από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Στο διαδικτυακό ψήφισμα, που κάνει το γύρο της Ελλάδας, παρατίθενται τα ρεπορτάζ της «δημοκρατικής», κι αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υποβληθεί συνοδευόμενο από τις υπογραφές, στο Υπουργείο Υγείας.