Αθλητικά

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνα: Στην 9η θέση ο Μιχάλης Χατζηιωάννου

• Νικητής του αγώνα με νέο ρεκόρ ο Κώστας Γκελαούζος, πρωτιά στις γυναίκες για την Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Μετά από δύο χρόνια λόγω πανδημίας, την Κυριακή διεξήχθη ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής, την στήριξη της ΕΟΕ και των Δήμων Αθηναίων και Μαραθώνα και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.
Ο Συμιακός δρομέας του ΑΓΕΣ Κάμειρος Μιχάλης Χατζιωάννου πραγματοποιώντας μία σπουδαία εμφάνιση, τερμάτισε στην 9η θέση με χρόνο 2:35:35 σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΣΕΓΑΣ. Πρόκειται για ένα χρόνο μοναδικό εάν σκεφτεί κανείς ότι ο Μιχάλης Χατζηιωάννου έχει καθημερινά να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες συνθήκες προπόνησης στη Σύμη και τρέχει χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια παρά μόνο με την ψυχή και την θέλησή του.
Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού ήταν δίχως αμφιβολία ο απόλυτος πρωταγωνιστικής του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.
Ο έμπειρος δρομέας κατάφερε να πετύχει στον απόλυτο το στόχο του και να τερματίσει σε χρόνο 2:16:49, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ κανένας άλλος Έλληνας στη συγκεκριμένη διαδρομή. Ο Γκελαούζος βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωσης, που ήταν 2:18:38, αλλά και το ρεκόρ από Έλληνα στην κλασική διαδρομή, που ήταν 2:17:56 και ανήκε στον Νίκο Πολιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004.
Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Μπουρίκας (Μεσσηνιακός), που συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ, αφού τερμάτισε σε 2:22:33 και βελτίωσε το 2:41:19, που είχε, τερματίζοντας στη 2η θέση. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός), που με 2:24:05, επίσης ξεπέρασε τον εαυτό του.
Ο Γκελαούζος τερμάτισε κατά χειροκροτούμενος από τους χιλιάδες θεατές, που ήταν στο Παναθηναϊκό στάδιο και δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα. Μάλιστα ο πρώτος που έτρεξε να δώσει συγχαρητήρια στον αθλητή ήταν ο Νίκος Πολιάς, ο κάτοχος μέχρι την Κυριακή του ρεκόρ.
Στις γυναίκες, η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (Γ.Σ. Γλυφάδας) πριν ασχοληθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού με τον μαραθώνιο είχε νιώσει την μαγεία της συμμετοχής στην αυθεντική διαδρομή, ως απλή δρομέας. Η αθλήτρια του Γιάννη Περίφανου, μετά από αρκετά χρονιά, έχοντας γράψει ήδη πολλά χιλιόμετρα σε κορυφαίες διοργανώσεις με την Εθνική Ομάδα τερμάτισε πρώτη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Η έμπειρη αθλήτρια πέτυχε χρόνο 2:41:30 και άφησε στη δεύτερη θέση την Κατερίνα Ασημακοπούλου (Α.Ο. Μυκόνου), που τερμάτισε σε 2:48:12 και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (ΣΑΠΚ Νεάπολης) με 2:51:32 στο ντεμπούτο της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου