Τοπικές Ειδήσεις

Το 2022 να ανακηρυχθεί «έτος Ελλήνων και Φιλελλήνων του εξωτερικού»

Την πρόταση να κηρυχθεί η περίοδος 2022 ως έτος των «Ελλήνων και φιλελλήνων του εξωτερικού», καταθέτει μέσω της «δ» ο επικεφαλής και δημιουργός του Κινήματος ανάπτυξης τουρισμού για τους Ελληνες και φιλέλληνες ανά τον κόσμο, στο οποίο συμμετέχει ενεργά και ο Δήμος Ρόδου, δρ. Αναστάσιος Μίχος.
Η Ρόδος είναι ο πρώτος νησιωτικός τουριστικός προορισμός της Ελλάδας που συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη του τουρισμού για τους Απόδημους Έλληνες του εξωτερικού, μέσω και του κινήματος Ελλήνων του εξωτερικού και Φιλελλήνων με στόχο την ανάπτυξη του «τουρισμού εμπειριών» στη χώρα μας, την αναζήτηση βιωματικής εμπειρίας στις διακοπές και τη δυνατότητα να ζήσουν οι επισκέπτες, Απόδημοι Έλληνες, φιλέλληνες και τουρίστες, ως ντόπιοι και ως φίλοι.
Ηδη, μεταξύ των δύο πλευρών αναλύθηκαν διεξοδικά οι στόχοι και οι σκοποί της όλης προσπάθειας και από τις δύο πλευρές όπως π.χ. η δημιουργία τουριστικών πακέτων στη Ρόδο για τους Έλληνες του εξωτερικού.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Κινήματος δρ. Αναστάσιος Μίχος «πιστεύω ότι η πανέμορφη, φιλόξενη και ευλογημένη πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, πρέπει να γίνει εξωστρεφής όσον αφορά στους Έλληνες και φιλέλληνες του εξωτερικού. Πρέπει η μάνα μας Ελλάδα να πάει ταπεινά στην ξενιτιά και να φέρει πίσω τα παιδιά της που για τον έναν ή τον άλλο λόγο έφυγαν από την αγκαλιά της.
Όλα τα παιδιά υποφέρουν όταν είναι μακριά από τη ζεστή αγκαλιά της μάνας τους. Το ίδιο κι εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού. Γι αυτό και κάθε χρόνο κάνουμε ο,τι μπορούμε για να βρεθούμε έστω και για λίγο στην αγκαλιά της. Πρέπει όμως η μάνα Ελλάδα να απλώσει το χέρι της στους Έλληνες και φιλέλληνες του εξωτερικού και να μας δείξει το δρόμο της επιστροφής προς την πατρίδα, που ίσως κάποιοι από εμάς να τον έχουμε χάσει.
Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της μάνας μας και τη συγχώρεσή της. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας, δημιούργησαν τη λέξη συγχώρεση από τη λέξη συν και χωράω, δηλαδή όλοι οι άνθρωποι χωράνε σ’ εναν τόπο. Στη γλώσσα του Χριστού μας η λέξη συγχώρεση σημαίνει επιπλέον ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αγωνιστούμε για να μειώσουμε τον εγωισμό μας και να ταπεινωθούμε ούτως ώστε να μπορέσουμε να χωρέσουμε πνευματικά (αλλά και χωροταξικά) στον ίδιο τόπο. Στη γλώσσα της πατρίδας μας η λέξη συγχώρεση πρέπει να σημαίνει ότι όλοι οι Έλληνες και οι φιλέλληνες πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο για να ζήσουμε αρμονικά στην αγκαλιά της μητέρας Ελλάδος.
Η Ελλάδα είναι μεγάλη και χωράει όλους τους Έλληνες και φιλέλληνες», λέει ο δρ. Αναστάσιος Μίχος. Περαιτέρω, όπως επισημαίνει, η Ελλάδα ως κράτος τώρα πρέπει να έρθει κοντά στους Έλληνες και φιλέλληνες του εξωτερικού μέσω μιας εθνικής εκστρατείας για να διαφημίσει τη χώρα όχι ως τουριστικό προϊόν «αλλά για να διαφημίσει και να γνωστοποιήσει τις ενέργειες που έχει κάνει το ελληνικό κράτος (νέος νόμος του κ. Χατζηδάκη για τον ΕΦΚΑ, τον νέο εργασιακό νόμο, το πακέτο ανασυγκρότησης, τη συγκέντρωση από τον κύριο Πιερακάκη 60 κρατικών υπηρεσιών των αποδήμων στο gov.gr) ούτως ώστε να μπορούν οι Έλληνες, οι φιλέλληνες, αλλά και οι εν δυνάμει φιλέλληνες να αρχίσουν να σκέφτονται την ημιμόνιμη/μόνιμη επιστροφή στην πατρίδα».
Επιπλέον, όπως επισημαίνει,πρέπει να προετοιμαστούν και οι συνθήκες υποδοχής των Ελλήνων και φιλελλήνων του εξωτερικού: «να δημιουργηθούν νέα ήθη και έθιμα στη δημόσια διοίκηση (νέοι θεσμοί), να δημιουργηθούν all inclusive πακέτα με ελληνικές προδιαγραφές. Προ πάντων, όμως, πρέπει ολόκληρη η χώρα να βάλει τα καλύτερα γιορτινά της και να υποδεχθεί τους παππούδες της, τις γιαγιάδες της, τα αδέρφια της, τα ξαδέρφια της, τους φιλέλληνες, με λίγα λόγια όλα τα παιδιά της. Είμαστε παιδιά της ίδιας μάνας, της Ελλάδας. Στην εν Χριστώ παραβολή του ασώτου Υιού ο Πατέρας έκανε την πιο λαμπρή γιορτή και έσφαξε τον καλύτερο μόσχο για να υποδεχτεί τον υιό από τα ξένα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους πιστεύω ότι τουλάχιστον το έτος 2022 – 2023 θα πρέπει να ανακηρυχθεί ως “έτος των Ελλήνων και φιλελλήνων του εξωτερικού”. Ήρθε η ώρα να κάνουμε αυτό που εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα, να βρεθούμε από κοντά, να γνωριστούμε, να γλεντήσουμε μαζί, να πιούμε μαζί καφέ στις πλατείες, στα χωριά, να φάμε μαζί στις ταβέρνες, στις αυλές των σπιτιών μας, να πιούμε κρασί, να ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις, know how, να δημιουργήσουμε πολιτισμό, τεχνολογία να χτίσουμε μία όμορφη, εύρωστη Ελλάδα. Στην εποχή μας ο παγκόσμιος πολιτισμός για να επιζήσει έχει ανάγκη και από την εύρωστη Ελλάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό… Αυτό το know how το έχει δώσει πλουσιοπάροχα ο Θεός στην Ελλάδα», καταλήγει ο δρ. Αναστάσιος Μίχος
Να σημειωθεί ότι ο δρ Αναστάσιος Μίχος, είναι επεμβατικός ακτινολόγος, πρώην διευθυντής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Karolinska της Στοκχόλμης και κάτοικος Σουηδίας. Μετέτρεψε την αγάπη του για την Ελλάδα και την επιθυμία του να περνά με την οικογένειά του περισσότερο χρόνο στην πατρίδα, σε ισχυρό κίνητρο ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο τουριστικό προϊόν, που θα καλύπτει τις ανάγκες χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Σήμερα, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι υποστηρίζουν σθεναρά την πρόταση και ήδη μια ισχυρή ομάδα Ελλήνων και Φιλελλήνων σε Ελλάδα και εξωτερικό συσπειρώνεται αφιλοκερδώς γύρω από τον δρ. Αν. Μίχο, ώστε με το κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο και την πολιτική, κοινωνική και επιχειρηματική βούληση να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στον τουρισμό της Ελλάδας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου