Νέος σεισμός σημειώθηκε νότια και δυτικά της Κρήτης στις 20.59, εντάσεως 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο εντοπίζεται 45 χλμ νότια της Κάσου και το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ.
Δεν προκλήθηκε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της Κάσου, και δεν σημειώθηκαν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις που προκλήθηκαν σήμερα, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Ρόδου, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος.
Νωρίτερα, ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.2 της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 443 χλμ. ΝΑ των Αθηνών, εκδηλώθηκε στις 17.15, με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 46 χλμ νότια της πόλης της Κάσου, όπως ανακοινώθηκε από τους τέσσερις φορείς συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το εστιακό βάθος ήταν 8,9 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Οι δυο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην Κάσο, την Κάρπαθο, την Ρόδο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου αλλά λόγω του ότι σημειώθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρές.
Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο ενώ αναμένουν εξαιτίας του μεγέθους των σεισμών και μετασεισμική ακολουθία στην ευρύτερη περιοχή .
Σεισμολόγοι και γεωλόγοι εδώ και ένα χρόνο σχεδόν έχουν βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών τους τη νοτιοανατολική πλευρά της Μεσογείου και κυρίως την περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης μέχρι και τη Ρόδο. Αυτό συμβαίνει γιατί εκεί βρίσκεται το ελληνικό τόξο δηλαδή εκεί που συγκρούονται η Αφρικανική με την Ευρασιατική τεκτονική πλάκα.
Παρόλο που οι δύο χθεσινοί ισχυροί σεισμοί δεν προκαλούν προς το παρόν ανησυχία καθώς σημειώθηκαν σε υποθαλάσσιο χώρο, παρακολουθείται η εξελιξή τους και η μετασεισμική τους ακολουθία.