Αθλητικά

Στοπ οι προπονήσεις λόγω κορωνοϊού!

Πολλά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στον Διαγόρα, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί οι προπονήσεις… Οι «κυανέρυθροι» πλήττονται από το κύμα… κορωνοϊού και ως εκ τούτου δεν μπορούν ακόμη να κάνουν προπονήσεις. Συγκεκριμένα, αρκετοί είναι οι αθλητές που ταλαιπωρούνται τις τελευταίες μέρες με κορωνοϊό και οι νέες εξετάσεις θα δείξουν το πότε ακριβώς θα μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει στο παρκέ για να συνεχίσει την προετοιμασία της εν όψει του αγώνα με την Παναχαϊκή (πιθανότατα στις 23 Ιανουαρίου). Το ζητούμενο βέβαια είναι η υγεία και η υγιής επιστροφή όλων των αθλητών στο παρκέ, με τον Χρήστο Καλαϊτζίδη να αποφασίζει σήμερα για την ημέρα της επιστροφής της ομάδας στα γήπεδα. Όπως είναι γνωστό η επανέναρξη των πρωταθλημάτων θα καθυστερήσει για δύο εβδομάδες και η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για τις 22 και 23 Ιανουαρίου.
ΤΑ ΝΕΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Τα ηλικιακά όρια δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο από τη νέα χρονιά στη Γ’ Εθνική. Κι αυτό γιατί οι ομάδες υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν δύο αθλητές μικρότερους των 18 ετών και τρεις αθλητές μικρότερους των 22 ετών υποχρεωτικά στη 12άδα τους. Επίσης, για να μπορέσει τη νέα χρονιά (2022-23) να κοουτσάρει κάποιος προπονητής ομάδα Γ’ Εθνικής, θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά τουλάχιστον δίπλωμα Γ’ Κατηγορίας. Εκτός όλων αυτών, θα πρέπει στα σωματεία να μην υπάρχουν παλαιότερες οφειλές ή να έχει γίνει διακανονισμός, όπως επίσης ισοσκελισμένος οικονομικός προϋπολογισμός της ομάδας, καθώς επίσης και να γίνει διαχωρισμός παροχών (εμπορικά χορηγικά τηλεοπτικά δικαιώματα) μεταξύ της διοργανώτριας αρχής και των συλλόγων. Μάλιστα από τη σεζόν 2024-25 τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα, αφού για να κοουτσάρει ένας προπονητής στη Γ’ Εθνική, θα πρέπει να έχει δίπλωμα Β’ Κατηγορίας, ενώ στη 12άδα θα βρίσκονται δύο αθλητές κάτω των 18 ετών και…ΠΕΝΤΕ κάτω των 22 ετών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου