Τοπικές Ειδήσεις

Μειώθηκε το ύψος της εγγύησης ξενοδόχων που παρείχαν στέγη σε παράνομους μετανάστες

Μειώθηκε με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, δεκτής εν μέρει γενομένης προσφυγής που υπέβαλαν δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους κ. Γιώργου Κυπραίου, το ύψος της χρηματικής εγγύησης που είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος σε δύο ιδιοκτήτες καταλυμάτων σε δωμάτια των οποίων βρέθηκαν να φιλοξενούνται παράνομοι μετανάστες.
Το δικαστικό συμβούλιο μείωσε ειδικότερα κατά 5.000 ευρώ τις χρηματικές εγγυήσεις των 15.000 ευρώ που τους είχαν επιβληθεί και τους δίνει προθεσμία 20 ημερών για να τις καταβάλουν.
Οι δύο ημεδαποί επιχειρηματίες κατηγορούνται για εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα εκ κερδοσκοπίας, κατ’ επάγγελμα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Φέρονται μέχρι τη σύλληψή τους τον Οκτώβριο του 2021 να εντάχθηκαν ως μέλη σε επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση αποτελούμενη από περισσότερα από τρία άτομα που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων μεταφοράς και διευκόλυνσης μεταφοράς από το εξωτερικό στην Ελλάδα και εξασφάλισης καταλύματος προς απόκρυψη σε πολίτες τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στη χώρα κατά συρροή από δράστες που ενεργούν εκ κερδοσκοπίας.
Ο ένας ως ιδιοκτήτης ξενοδοχείου κατηγορείται ότι εξασφάλισε κατάλυμα σε μια μετανάστη και ο δεύτερος σε δύο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου