Τοπικές Ειδήσεις

Προβολή ενστάσεων για τον διορισμό αντιδημάρχων και εντεταλμένων!

Δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του ο κ. Σάββας Καραταπάνης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη για τον διορισμό αντιδημάρχων και εντεταλμένων.
Με αφορμή τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Καραταπάνης προέβη χτες, σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους κάνοντας λόγο για ‘αυτοκρατορικές’ αποφάσεις, και ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο δήμαρχος Ρόδου, μου ανέθεσε την θέση του εντεταλμένου με αρμοδιότητες και στη δημοτική ενότητα Νότιας Ρόδου. Έκανα ήδη μια ανάρτηση (γραπτή δήλωση) όπου, παρ’ όλο που εξέφρασα ενστάσεις, ξεκαθάρισα ότι αυτή την θέση, θα την υπηρετήσω. Οι ενστάσεις μου αφορούν στην όλη διαδικασία του ορισμού των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων. Μου έκανε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι θέσεις ανακοινώθηκαν σε τρία στάδια, ενώ την ημέρα των δημαιρεσιών, με ενόχλησε πάρα πολύ το γεγονός πως υπήρχαν στο περιβάλλον του δημάρχου κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι γνώριζαν ότι θα αναλάβουν κάποιες θέσεις. Οι υπόλοιποι μείναμε στο σκοτάδι, μη γνωρίζοντας τις προθέσεις του. Προσωπικά, με ενόχλησε ότι δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση. Νομίζω πως όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουμε εκλεγεί, είμαστε άνθρωποι που έχουμε προσφέρει στην κοινωνία. Η κοινωνία και οι πολίτες, μας τίμησαν με την ψήφο τους και πιστεύω ότι σε αυτές τις πολιτικές συνεργασίες, θα πρέπει να υπάρχει και διαβούλευση και θα έλεγα, ισότιμη συνεργασία. Ο δήμαρχος είναι ο πρώτος μεταξύ ίσων, είναι αυτός που έχει την πλήρη αρμοδιότητα να αναθέσει τα καθήκοντα και τις θέσεις, όμως, θα έπρεπε να προηγηθεί διαβούλευση. Δεν μπορεί μια δημοτική παράταξη να λειτουργεί με ‘αυτοκρατορικές’ αποφάσεις σαν να περιμένουμε το ‘φιρμάνι’ για να δούμε ποια είναι τα καθήκοντά μας. αυτό, προσωπικά με ενόχλησε πάρα πολύ. Εκλέχθηκα από τους πολίτες, και θα υπηρετήσω τις θέσεις που μου ανέθεσε ο δήμαρχος. Ομως, θέλω μια πολιτική συνεργασία κι έναν αλληλοσεβασμό».
Σε ερώτηση γιατί αφού ενοχλήθηκε από τη στάση του δημάρχου και εκφράζει διαφωνίες, δέχθηκε την απόφασή του για τα νέα του καθήκοντα, δήλωσε τα εξής:
«Αποδέχομαι την θέση, γιατί έχουμε εκλεγεί για τέσσερα χρόνια. Και οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος θα λογοδοτήσουμε στο τέλος της τετραετίας. Προσωπικά, παρά τις ενστάσεις μου, δεν ήθελα να αφήσω τους πολίτες στη Νότια Ρόδο, οι οποίοι περίμεναν τον διορισμό μου –και πραγματικά, με συγκίνησε η αποδοχή που είχα από εκείνους. Δεν ήθελα να προδώσω την εμπιστοσύνη τους. Θεώρησα υποχρέωσή μου, πέρα από τις ενστάσεις και τις διαφωνίες μου, να υπηρετήσω τη θέση αυτή για τους πολίτες».
Ο κ. Καραταπάνης, αναφέρθηκε ακόμη στις συνεδριάσεις της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, οι οποίες ξεκίνησαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο:
«Αυτό ξεκίνησε κατόπιν ισχυρών παρεμβάσεων τριών – τεσσάρων δημοτικών συμβούλων (ένας εκ των οποίων ήμουν κι εγώ) που ζητήσαμε να συγκαλείται τακτικά, η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας που είχε σταματήσει να λειτουργεί περίπου ενάμισι χρόνο. Πράγματι, μετά από αυτή την ισχυρή παρέμβαση, έγινε δεκτό το αίτημά μας και συνεδριάζαμε μία φορά το μήνα. Και αυτό τηρήθηκε από τον δήμαρχο. Ωστόσο, την περίοδο των εορτών, των δημαιρεσιών και της ανάθεσης των νέων καθηκόντων, δεν έγινε καμία συνεδρίαση, δεν δόθηκε καμία κατεύθυνση από τον δήμαρχο. Κι εδώ να τονίσω πως στις θέσεις που έλαβα, θα ήθελα να έχω τις κατευθύνσεις του δημάρχου –αφού μου αναθέτει αυτά τα καθήκοντα, ποια κατεύθυνση μου δίνει, τι θέλει να κάνω, ποιο είναι το έργο που θα ήθελε να επιτελέσω. Αυτό δεν έγινε.
Επίσης, θέλω να τονίσω και κάτι άλλο. Οτι η μοναδική δημοτική ενότητα η οποία εκπροσωπείται από εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο (και είναι τιμή μου αυτό) είναι η Νότια Ρόδος. Ποτέ δεν είχε διοριστεί εκεί κάποιος. Ολες οι δημοτικές ενότητες εκπροσωπούνται από αντιδημάρχους».
Ερωτηθείς εάν σημειώθηκε κάποια αντίδραση από τον κ. Καμπουράκη μέχρι τώρα, ο κ. Καραταπάνης απάντησε «όχι»: «Εχω κατά καιρούς επισημάνει στον δήμαρχο και κατ’ ιδίαν, τις απόψεις μου για θέματα του Δήμου. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, σε κάποιες συνεδριάσεις εξέφρασα επιφυλάξεις για την πορεία των πραγμάτων.
Και θα ήθελα να σας θυμίσω ότι και για το ζήτημα των σκουπιδιών, είχα επισημάνει ότι θα έπρεπε να είχαμε κάνει νέες συμβάσεις και μετά να ακυρωθούν οι παλιές. Θα έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό το θέμα των νέων συμβάσεων –χωρίς να έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την διάδοχη κατάσταση στο τεράστιο αυτό ζήτημα της καθαριότητας.
Η Ρόδος δεν έπρεπε να περάσει αυτό που πέρασε το καλοκαίρι».
Μιλώντας ειδικά για τη Νότια Ρόδο, ο νέος εντεταλμένος τόνισε τα εξής:
«Σίγουρα το θέμα της Υγείας στη δημοτική ενότητα της Νότιας Ρόδου, είναι προτεραιότητα για μένα. Από την θέση του εντεταλμένου με αυτά τα καθήκοντα, θα είναι κυρίαρχο αυτό που θέλω να προωθήσω. Ήδη έχω κάποιες σκέψεις που έχω εκφράσει και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.
Επίσης, έχω προτάσεις, τόσο για το θέμα των διακομιδών του ΕΚΑΒ στη Νότια Ρόδο όσο και για το θέμα της λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου στην περιοχή. Σας θυμίζω ότι είχα θέσει το θέμα της λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου -το οποίο όμως δεν προχώρησε. Θα δούμε τι γίνεται με τις δεσμεύσεις από την μεριά της 2ης ΥΠΕ σχετικά με τον διορισμό γιατρών. Οι διορισμοί νοσηλευτών, έχουν προχωρήσει. Θα πρέπει να δούμε το θέμα του διορισμού μόνιμου προσωπικού στο Δημοτικό Ιατρείο του Γενναδίου το οποίο καλύπτει όλη την περιοχή της Νότιας Ρόδου.
Τέλος, να σας θυμίσω πως η Νότια Ρόδος είναι η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή του νησιού (καλύπτει γύρω στο 35-40% της συνολικής έκτασης) και καταλαβαίνετε πως όπου υπάρχει ανάπτυξη, υπάρχουν και ιδιαίτερα προβλήματα.
Και βέβαια, θα συνεργαστώ με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και των δέκα χωριών, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς και πάνω απ’ όλα χωρίς ομαδοποιήσεις. Θα έχω συνεργασία ισότιμη με όλους τους κοινοτάρχες στη Νότια Ρόδο».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου