Ειδήσεις

Γεωργιάδης: Καμία μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα – “Δεν θα στείλουμε την οικονομία στα βράχια”

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου στα καύσιμα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

“Δυνατότητα για να μειώνουμε όλα τα έσοδα του κράτους δεν έχουμε. Δεν θα στείλουμε την οικονομία στα βράχια”, είπε ο κ. Γεωργιάδης, και σημείωσε πως όταν μια κυβέρνηση παίζει με την οικονομία, ο λαός το πληρώνει ακριβά.

“Ο,τι μέτρο θα λάβουμε θα είναι νοικοκυρεμένο και εντός προϋπολογισμού (…) Δεν παίζουμε με την οικονομια, το ζήσαμε στο παρελθόν, δεν θα το ξαναζήσουμε” είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Βενζινοπώλες: Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Καυσίμων
Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα νωρίτερα στην ΕΡΤ, ήδη σε πολλές περιοχές στο Λεκανοπέδιο η τιμή της απλής αμόλυβδης αγγίζει τα δύο ευρώ, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Η πτώση της κίνησης στα πρατήρια βενζίνης φτάνει κοντά στο 30% είπε. “Ο πελάτης μας που έβαζε 20 ευρώ, πάλι 20 ευρώ βάζει, όμως τώρα παίρνει πολύ λιγότερα λίτρα καυσίμου”.

“Τα πράγματα είναι δύσκολα και καθόλου ευοίωνα. Όσο η τιμή του βαρελιού brent ανεβαίνει, ανεβαίνει και η μέση τιμή της αμόλυβδης και αυτό μειώνει την δουλειά μας”, παρατήρησε.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης που κι εκεί η τιμή έχει ανέβει, ο κόσμος παραγγέλνει μικρές ποσότητες, επισημαίνει, γιατί οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν πάει στα ύψη, όπως και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η πρόταση της Ομοσπονδίας είναι, το ιδιαίτερα κρίσιμο αυτό διάστημα να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Καυσίμων ώστε να πάρει μια ανάσα ο κόσμος. Τα ¾ της τιμής των καυσίμων είναι φόρος, είπε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου