Αθλητικά

ΕΠΣΔ: Η προσφυγή στο ΣτΕ και το χρέος της ΕΠΟ

Δύο ιδιαίτερα σημαντικά και κρίσιμα για το μέλλον του δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου ζητήματα, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΔ, δια στόματος του προέδρου της Ένωσης Παναγιώτη Διακοφώτη.
Μιλώντας για τη διαδικασία των εκλογών καθ’ αυτή και τη συμμετοχή μόνο των δεκαέξι σωματείων που έχουν εγγραφεί στο αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο επικεφαλής της διοργανώτριας υπογράμμισε πως παρότι τρία σωματεία της δύναμης της ΕΠΣΔ κέρδισαν σχετική προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η διεύρυνση της εκλογικής βάσης ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένη, καθώς θα μπορούσε να βάλει την Ένωση σε σοβαρές περιπέτειες (προσφυγή από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, διορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής κτλ).
Η ΕΠΣΔ απευθύνθηκε σε τρεις έμπειρους νομικούς, οι οποίο τη συμβούλευσαν να μην τραβήξει στο «σχοινί» και να περιμένει το τελεσίδικο ξεκαθάρισμα του τοπίου.
Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Διακοφώτης, τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της εγγραφής των σωματείων στο μητρώο της Γ.Γ.Α., ωστόσο τον βρίσκει κάθετα αντίθετο η απειλή για την απαγόρευση συμμετοχής όσων δεν το πράξουν, στις διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Η ΕΠΣΔ, όπως πιθανότατα κι άλλες Ενώσεις της χώρας, σκοπεύει να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με στόχο το ποδόσφαιρο να διατηρήσει το αυτοδιοίκητό του χωρίς «αστερίσκους» και η εγγραφή στο μητρώο της Γ.Γ.Α. να συνδέεται μόνο με το δικαίωμα της κρατικής επιχορήγησης.
Μέρος της προχθεσινής συζήτησης στη Γ.Σ. αφιερώθηκε στην ενημέρωση για τα οικονομικά.
Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ, την περασμένη χρονιά η διοργανώτρια έλαβε από την ΕΠΟ μόλις 20.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που μετά τον έλεγχο ορκωτών λογιστών στην Ομοσπονδία, αναγνωρίστηκε επισήμως η ύπαρξη χρέους προς την Ένωση, συνολικού ύψους 245.000 ευρώ!
Ο Παναγιώτης Διακοφώτης αναγνώρισε πως υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι εξαιρετικά δύσκολο τα παραπάνω χρήματα να εισπραχθούν, ωστόσο τόνισε πως η Ένωση πιέζει και θα συνεχίσει να πιέζει προς την παραπάνω κατεύθυνση, προσθέτοντας πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις με δύο νέους υποψήφιους χορηγούς των τοπικών πρωταθλημάτων. Δεν αποκλείεται εντός του Φεβρουαρίου να υπάρξει συμφωνία, η οποία και θα δώσει σημαντική ανάσα στο ταμείο της διοργανώτριας.
Ενδιαφέρουσα ήταν η παρέμβαση του προέδρου του Αστέρα Μασάρων και παλιού στελέχους της ΕΠΣΔ, Γιάννη Ζερβού. Ο έμπειρος νομικός υπενθύμισε πως η επιχορήγηση των σωματείων της Δωδεκανήσου από την πολιτεία είναι θεσμοθετημένη εδώ και χρόνια (λόγω ιδιάζουσας γεωγραφικής θέσης) και επανέλαβε την πρότασή του να συγκληθεί, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, στην οποία θα κληθούν οι βουλευτές Δωδεκανήσου και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε το θέμα να επανέλθει με την μορφή ξεκάθαρης διεκδίκησης.
Τέλος, ο Παναγιώτης Διακοφώτης υπογράμμισε ξανά τη σταθερή και άριστη συνεργασία της ΕΠΣΔ με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, η οποία αποτυπώνεται στη δημιουργία νέων ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων και στην αναβάθμιση των ήδη υφιστάμενων, ενώ προανήγγειλε τη συγκρότηση μίας νέας επιτροπής της ΕΠΣΔ, που θα καταγράφει τα προβλήματα σε όλα τα γήπεδα της Δωδεκανήσου, ώστε στη συνέχεια να δρομολογείται η επίλυσή τους σε συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σημειώνεται, πως πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, αναγνώστηκε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και εγκρίθηκαν ομόφωνα τόσο ο διοικητικός, όσο και ο οικονομικός απολογισμός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου