Σε ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης από την ανάληψη των καθηκόντων του, προέβη χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.
Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα ακόλουθα:
«Την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον προκάτοχό μου, ενημερώθηκα για τα νέα μου καθήκοντα. Ταυτιστήκαμε σε πολλά σημεία με κυριότερο την πίεση χρόνου σε ό,τι έχει να κάνει με το άνοιγμα των δύο εμβληματικών χώρων, της Κοιλάδας των Πεταλούδων και των Πηγών της Καλλιθέας. Και για τα δύο πρέπει να είμαστε έτοιμοι πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Στις Πεταλούδες, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν πολλές ζημιές και προβλήματα, κυρίως με πτώσεις δένδρων μέσα στην Κοιλάδα. Έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών για να είμαστε έτοιμοι στο επόμενο 15νθήμερο. Είναι πολλά τα προβλήματα αλλά έναν τέτοιο χώρο που προσελκύει πάρα πολύ κόσμο κάθε χρόνο, οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε.
Στα επόμενα βήματα και για τους δύο χώρους, θα εξετάσουμε τον τρόπο κρατήσεων για εισιτήρια (ακόμη και προπληρωμή) ώστε να αποφεύγεται η μεγάλη συσσώρευση του κόσμου. Στην εποχή της πανδημίας, μάθαμε πώς να αποφεύγουμε τέτοιες καταστάσεις. Θα είναι καλύτερο να αποφεύγουμε τον συνωστισμό στις εισόδους. Από εκεί κι έπειτα, οι προκάτοχοί μου, είχαν φροντίσει να κάνουν τα απαραίτητα. Προσωπικά, ως ξεναγός, επισκέπτομαι την Κοιλάδα των Πεταλούδων εδώ και 20 χρόνια κι έχω διαπιστώσει πως έχει μια καλή εξέλιξη. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα που υπάρχουν στο νησί μας. Θέλουμε οι επισκέπτες μας να νιώθουν ότι έρχονται σε ένα χώρο οργανωμένο, όμορφο και ασφαλή. Θα δούμε και τον τρόπο που θα σταθμεύουν τα οχήματα ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και φυσικά της ύπαρξης της πεταλούδας στην Κοιλάδα». Όπως είπε ο κ. Κολιάδης, θα δρομολογηθεί (ενδεχομένως μέσα στο επόμενο εξάμηνο) μέσω μιας μελέτης η λειτουργία και του Μουσείου, με σύγχρονα πρότυπα ώστε να είναι ένας επισκέψιμος χώρος για όλους.
Οι Πηγές της Καλλιθέας θα ανοίξουν τις πύλες τους επίσης μέσα στο επόμενο 15νθήμερο με στόχο να έχει πολλαπλές λειτουργίες –πέραν των εκδηλώσεων: «Ήδη έχουν προγραμματιστεί για φέτος 400 εκδηλώσεις στην Καλλιθέα, αλλά εμείς θέλουμε να έχει πολλαπλές χρήσεις. Είναι ο 2ος πιο δημοφιλής χώρος στη Ρόδο, μετά την Λίνδο για εκδηλώσεις, γάμους κ.λπ. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό γι’ αυτό θέλουμε να έχει άρτια λειτουργία. Επιπλέον, πρέπει να διαχωρίσουμε τι έχει να κάνει με τον αιγιαλό, την παραλία κ.λπ., ενώ είμαστε σε συζητήσεις για το εισιτήριο. Είμαι της άποψης ότι οι κάτοικοι της Ρόδου πρέπει να το επισκέπτονται δωρεάν. Από εκεί και πέρα, όσοι έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου στην Καλλιθέα, θα πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο (δεν έχουμε ακόμη καταλήξει στην τιμή) ώστε να υπάρχει ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες. Οι ιαματικές πηγές, θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία του Δήμου Ρόδου. Είμαστε σε καλό δρόμο καθώς υπάρχει ήδη μελέτη η οποία θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΡΜ ΑΕ ‘η τιμή του εισιτηρίου έχει να κάνει με την αξία του κάθε αξιοθέατου – το πολύ φτηνό εισιτήριο ή το δωρεάν ίσως να δείχνει ότι δεν του δίνουμε αξία. Άλλες φορές ένα πολύ ακριβό εισιτήριο δεν βοηθάει να είναι ελκυστικό ένα αξιοθέατο. Προσωπικά αυτό που ζήτησα είναι αν υπάρχουν στοιχεία επισκεψιμότητας (data) για την Καλλιθέα. Αν δεν έχουμε εικόνα για όλα αυτά δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε τα επόμενα βήματα’, ανέφερε.
Είπε ακόμη πως θα καταβληθεί προσπάθεια να συνεχιστεί η μελέτη για την ανάδειξη ενός μικρού αμφιθεάτρου στην Καλλιθέα.
ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΡΜ ΑΕ
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την αξιοποίηση των υπολοίπων ακινήτων που διαχειρίζεται η ΔΕΡΜ ΑΕ, ο κ. Κολιάδης ξεκίνησε την αναφορά του από το Ροδίνι:
«Το Ροδίνι, είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την ΔΕΡΜ ΑΕ, για την νέα διοίκηση αλλά και για μένα προσωπικά.
Συζητάμε εδώ και πολλά χρόνια και δυστυχώς, όποια παρέμβαση γίνεται προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς. Δεν θέλω να επιρρίψω ευθύνες σε κάποιον –αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να ξεκινήσουμε με κάποια νέα δεδομένα όπως: η φύλαξη του χώρου, καθαρισμός σε καθημερινή βάση ώστε να είναι επισκέψιμο το πάρκο, ενώ πρέπει να γίνουν πολλές επισκευές. Από εκεί κι έπειτα, υπάρχει ένα κατάστημα που θα ήταν καλύτερα εάν λειτουργούσε, ενώ υπάρχει ένας πολύ ωραίος χώρος για εκδηλώσεις. Το σίγουρο είναι ότι το Ροδίνι θέλει πολλές παρεμβάσεις και χρειάζεται μια σοβαρή μελέτη. Σε αυτό θα έχουν ρόλο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες και το Πράσινο κ.λπ. Υπάρχει μια μελέτη που είναι πολύ ενδιαφέρουσα (με κόστος άνω των 100.000 ευρώ) αλλά εάν εφαρμοστεί, θα μπορέσει να αναδείξει τη μοναδικότητα του πάρκου. Αυτό το πάρκο, είναι 3,500 ετών!!! Δεν δημιουργήθηκε πρόσφατα… ενώ υπάρχουν πολύ σημαντικά αξιοθέατα που μπορούν να αναδειχθούν με τον σωστό τρόπο».
Για τα άλλα ακίνητα, όπως το ‘Όασις’, που παραμένει σε πολύ κακή κατάσταση, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ τόνισε πως θα πρέπει να γίνει πάλι διαγωνισμός για να διερευνηθεί εάν θα υπάρξει ενδιαφέρον, ενώ για το Παλαιοντολογικό Μουσείο, ανέφερε πως υπάρχει μια μελέτη αλλά λόγω του τεράστιου κόστους είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει: «Πέρα από την υπάρχουσα μελέτη που ξεπερνάει το 1 εκ. ευρώ, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις για τα βασικά ώστε να διατηρηθεί το κτήριο. Για το ‘Όασις’ που έχει σοβαρές ζημιές, πρέπει να βρεθεί ανάδοχος για να το αξιοποιήσει αφού βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Ρόδου». Καταλήγοντας, ο κ. Κολιάδης αναφέρθηκε στις κατασκηνώσεις του Προφήτη Ηλία λέγοντας πως μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού θα έχει γίνει τουλάχιστον η βασική συντήρηση για να είναι επισκέψιμες. «Στόχος μας είναι, την επόμενη χρονιά, οι κατασκηνώσεις να μπορέσουν να φιλοξενήσουν παιδιά υπό την προϋπόθεση να υπάρχει η δυνατότητα να τα αφήνουν οι γονείς για διάφορες δράσεις, παιχνίδια κ.λπ. σε ανθρώπους που θα έχουν την κατάλληλη κατάρτιση. Είναι ένας μικρός παράδεισος που δεν έχει αξιοποιηθεί στα τελευταία χρόνια όπως θα έπρεπε».
https://www.dimokratiki.gr/16-02-2022/yparchei-schedio-gia-tin-anadeixi-ton-akiniton-toy-dimoy-rodoy/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.