Αθλητικά

Διψήφιος αριθμός νικών για τον Κολοσσό μετά από 4 χρόνια!

Ο Κολοσσός επιβλήθηκε του Άρη στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής και έτσι έφτασε σε διψήφιο αριθμό νικών για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια αφού στις δύο προηγούμενες σεζόν είχε από οχτώ και στη σεζόν 2018-19 έμεινε στις πέντε. Μέσα από αυτόν τον αγώνα ο εκ των κορυφαίων της ομάδας της Ρόδου έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Ήταν ο Στέφαν Ποτ που μπήκε στην πρώτη 20άδα των πασέρ του Κολοσσού. Ο Σέρβος γκαρντ με τις επτά ασίστ που μοίρασε, έφτασε τις 79 και μπήκε στην 20άδα της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Λιακόπουλο που είχε 76 ασίστ στη σεζόν 2011-12.
*Ο Σον Μίλερ ήταν ο κορυφαίος του αγώνα κάτι που φανερώνεται από την επίδοση των 30 βαθμών που είχε στο ranking και είναι η κορυφαία για τον φετινό Κολοσσό αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 29 που είχε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα. Ο Μίλερ είχε 17 πόντους με 11 ριμπάουντ και είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο double-double του στη σεζόν ήταν κόντρα στον Άρη αφού είχε 16 πόντους και 10 ριμπάουντ στο ματς της Θεσσαλονίκης. Η επίδοση του στα ριμπάουντ αποτελεί ατομικό ρεκόρ στην κατηγορία. Ο Αμερικανός σέντερ είναι ο μόνος παίκτης του Κολοσσού με double-double ως τώρα στη σεζόν.
*Μέσα από τη 273η εμφάνιση του στη Basket League ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έφτασε τα 250 κλεψίματα καριέρας. Ο διεθνής φόργουορντ μπήκε στην 70άδα της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό πρωτάθλημα αφού ξεπέρασε τον Κώστα Γκαγκαουδάκη που είχε 272. Ακόμη ο Μαργαρίτης με τη μία τάπα που είχε, έφτασε τις 110 και ανέβηκε στην 37η θέση της σχετικής λίστας της Basket League, προσπερνώντας τους Ντούσαν Γέλιτς και Τζον Πολ Σάσκι που είχαν από 109.
*Με την 37η εμφάνιση του στο πρωτάθλημα με τον Κολοσσό, ο Βασίλης Ξανθόπουλος μπήκε στην πρώτη 25άδα της σχετικής λίστας προσπερνώντας τους Αλέξανδρο Αυγενικό και Μιχάλη Λιάπη.
*Ο Κένι Ουίλιαμς σούταρε με 43% από τη γραμμή του τριπόντου πριν το παιχνίδι με τον Άρη αλλά σε αυτό το παιχνίδι είχε 2/13. Τα 11 άστοχα σουτ τριών πόντων αποτελούν νέο αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή Basket League αφού το προηγούμενο είχε με εννιά ο Ζίριους Ουίλιαμς που μέτρησε 5/14 στο παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ. Με τα δύο εύστοχα σουτ του πάντως μπήκε στην πρώτη 15άδα της σχετικής, ιστορικής λίστας του Κολοσσού. Έφτασε τα 45 και ξεπέρασε τον Νίκο Παππά που είχε 43 στη διετία 2009-11.
*Πολύ άστοχος ήταν και ο Τζόρνταν Φλόιντ τελειώνοντας το παιχνίδι με 2/12. Ήταν η τρίτη φετινή, διψήφια επίδοση άστοχων σουτ δύο πόντων αφού 2/12 είχε και ο Γιανίκ Μορέιρα με το Περιστέρι κόντρα στον Ολυμπιακό. Το αρνητικό ρεκόρ πάντως έχει ο Φλόιντ με 11 άστοχα δίποντα στο ματς του Κολοσσού με τον Παναθηναϊκό αφού μέτρησε 2/13.
*Με τη νίκη του ο Κολοσσός έκανε το 2/2 κόντρα στον Άρη στη σεζόν και τον «σκούπισε» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, νικώντας τον δηλαδή τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.
*Ο Ολιβιέ Χάνλαν με τα 12 κερδισμένα φάουλ που είχε σημείωσε μία επίδοση με ιστορική χρονιά για τον Άρη. Πρόκειται για ρεκόρ 15ετίας αφού θα πρέπει να γυρίσουμε στις 20 Μαίου 2007 για να βρούμε την ίδια επίδοση (12) και στις 10 Δεκεμβρίου 2016 για να βρούμε μεγαλύτερη αφού τότε ο Τερέλ Καστλ κέρδισε 13 φάουλ στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Στο μεσοδιάστημα από 11 κερδισμένα φάουλ είχαν ο Λευτέρης Μποχωρίδης επίσης στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό για τη σεζόν 2019-20, ο Οκάρο Ουάιτ κόντρα στην ΑΕΚ για τη σεζόν 2015-16, ο Ρον Ντέιβις κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ματς της σεζόν 2011-12 και ο Άντριου Μπετς επίσης σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2009-10 αλλά και ένα χρόνο νωρίτερα απέναντι στο Μαρούσι. Ο Χάνλαν σημείωσε την 6η επίδοση με 12+ κερδισμένα φάουλ στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Πέραν των δύο του Καστλ και του Καναδού, από μία επίδοση 12 κερδισμένων φάουλ είχαν ο Τόνι Ουάιτ, ο Παναγιώτης Λιαδέλης και ο Νέστορας Κόμματος. Παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ του φετινού πρωταθλήματος αφού τόσα είχε και ο Νίκος Δίπλαρος στο ματς του Απόλλωνα με το Περιστέρι για την 8η αγωνιστική. Ο παίκτης του Άρη είχε για έβδομη φορά στις 13 φετινές εμφανίσεις του επίδοση 20+ πόντων, σημειώνοντας 20 αλλά όντας άστοχος με 5/19 σουτ. Ωστόσο με αυτούς τους 20 πόντους έφτασε τους 900 στην 55η εμφάνιση του στη Basket League και βάζει πλώρη για τους 1.000 στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Χάνλαν ακόμη, έχοντας 2/8 τρίποντα έφτασε τα 100 εύστοχα σουτ τριών πόντων στην καριέρα του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Μετράει πλέον 101/294 (34,35%). Ο Καναδός έφυγε από το παρκέ ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ. Είχε εννιά όπως και στη 10η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος ως παίκτης του Ηρακλή κόντρα στη Λάρισα. Ακόμη ο γκαρντ του Άρη είχε 8/11 βολές και φτάνοντας τις 69 εύστοχες στη σεζόν, μπήκε στην πρώτη 40άδα των ξένων των «κιτρινόμαυρων» στο επαγγελματικό πρωτάθλημα αφού ξεπέρασε τον Γιαχόρ Μεσεριάκοφ που είχε 61 στη σεζόν 2004-05.
*O Σακούρ Τζούστον έκανε τα πέντε από τα 10 κλεψίματα του Άρη και σημείωσε ρεκόρ πενταετίας για τους «κιτρινόμαυρους». Για να βρούμε επίδοση ανάλογη, θα πρέπει να γυρίσουμε στον Δεκέμβριο του 2016 όταν ένας αντίπαλος του Άρη, ο Βασίλης Ξανθόπουλος, έκανε επίσης πέντε κλεψίματα. Το κατάφερε μάλιστα δύο φορές σε οχτώ μέρες και στα παιχνίδια με την Κύμη εντός και τον Απόλλωνα Πάτρας εκτός έδρας.
*Ο Νίκος Καμάρας ήταν σε κάποια διαστήματα του παιχνιδιού ο τρίτος πόλος της επίθεσης του Άρη (μετά τους Κάουαν, Χάνλαν) και τελειώνοντας τον αγώνα με εννιά πόντους, σημείωσε ατομικό ρεκόρ στη Basket League. Ο 24χρονος φόργουορντ δεν είχε ξεπεράσει τους τρεις σε κάποια από τις 27 προηγούμενες εμφανίσεις του στην κατηγορία.
*Ο Θωμάς Κώττας με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που είχε, έφτασε τα 200 σε 168 αγώνες στη Basket League. Παράλληλα σταματώντας δύο φορές τα αντίπαλα σουτ έγινε ο 67ος παίκτης στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό πρωτάθλημα με 10+ τάπες).
*Ο Άρης είναι η ομάδα με τον μικρότερο μέσο όρο ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα κάτι που πιστοποίησε και χθες αφού έμεινε στις επτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλησίασε στο αρνητικό ρεκόρ της σεζόν που είναι οι έξι ασίστ που είχε στο ματς του πρώτου γύρου και πάλι κόντρα στον Κολοσσό.
*Το 0,3 που είχε ως συντελεστή ασίστ/λαθών (7/23) οδήγησε τον Άρη σε ένα αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο ήταν επίσης δικό του από το αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου με 0,42 (6 ασίστ / 14 λάθη).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου