Τοπικές Ειδήσεις

Ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρόδο για την Ουκρανία

Περίπου δύο τόνοι τρόφιμα, παιδικές τροφές, ρουχισμός και φάρμακα αποστέλλονται από την Ρόδο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην ουκρανική Πρεσβεία, ως ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.
Αυτό δήλωσαν χτες η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κυρία Χαρούλα Γιασιράνη και ο αντιδήμαρχος Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας Τρίτης Ηλικίας κ. Γιώργος Τριάντος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, προκειμένου να ενημερώσουν για το αποτέλεσμα της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζόμενους Ουκρανούς πολίτες.
«Με την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η τοπική κοινωνία ήθελε να δείξει την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά της στον ουκρανικό λαό. Σε αυτό το πλαίσιο τόσο ο αντιδήμαρχος κ. Τριάντος όσο κι εγώ προσωπικά, δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες που μας ρωτούσαν εάν θα προχωρήσουμε σε κάποια τέτοια πρωτοβουλία. Αφού κάναμε την απαραίτητη έρευνα για να δούμε με ποιον τρόπο και –προπάντων- με ασφάλεια θα μπορέσει να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια από την Ρόδο στην Ουκρανία και μετά από συνεννόηση με την ουκρανική Πρεσβεία, καταλήξαμε σε μια κοινή δράση. Τα τρόφιμα, τα φάρμακα, το υγειονομικό υλικό και ο ρουχισμός συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Ροδινιού και οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου ανέλαβαν την ταξινόμηση. Συγκεντρώθηκαν πάνω από δύο τόνοι υλικών και θα προωθηθούν (σήμερα) στην Αθήνα», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης.
Ο κ. Τριάντος, δήλωσε τα εξής:
«Όλη η ανθρωπιστική βοήθεια θα προωθηθεί στην Αθήνα προς την ουκρανική Πρεσβεία που θα αναλάβει να την αξιοποιήσει. Αρωγοί μας ήταν το πρακτορείο του κ. Λ. Ιωαννίδη για την μεταφορά και η Δόμηση Ρόδου που βοήθησε στην συσκευασία. Η Πρεσβεία θα μεριμνήσει για να την παραδώσει αρμοδίως. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην Ρόδο.
Ιδιώτες, πολίτες, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, σύλλογοι, καθώς και οι δημοτικές κοινότητες έσπευσαν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια».
Η συγκέντρωση κράτησε μια εβδομάδα ενώ υπάρχουν και άλλες, παράλληλες δράσεις.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, ανάλογη προσπάθεια γίνεται και στο νησί της Καλύμνου, που είναι αδελφοποιημένη πόλη με την Μαριούπολη: «Γίνεται μια ανάλογη προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικού υλικού από τους Καλύμνιους, προκειμένου να προωθηθεί στην Μαριούπολη. Είναι πολύ δύσκολη τόσο η διακίνηση όσο και η παράδοση της βοήθειας, αφού όπως όλοι βλέπουμε, είναι μια πόλη αποκλεισμένη που δέχεται συνεχώς βομβαρδισμούς».
Σημειώνεται πως πρωτοβουλίες για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας γίνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και το υλικό συγκεντρώνεται στην Αθήνα, από την ουκρανική Πρεσβεία.






Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου