To ΤΑΙΠΕΔ είναι ταμείο. Και ως τέτοιο πρέπει να έχει έσοδα και κέρδη όχι ζημιές. Σύμφωνα όμως με την έκθεση πεπραγμένων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014, το ΤΑΙΠΕΔ εμφάνισε ζημιές 1,01 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα κέρδη ύψους 734.000 ευρώ που είχε παρουσιάσει το τελευταίο τρίμηνο του 2013.
Συνολικά, λοιπόν για το διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2013 -Μαρτίου 2014, το Ταμείο εμφανίζει ζημίες 34.000 ευρώ. Στην έκθεση πεπραγμένων του η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν έσοδα, αναφέρει πως από το τέλος Μαρτίου μέχρι και σήμερα έχει εισπραχθεί το τίμημα της πώλησης και της μίσθωσης 28 ακινήτων του Δημοσίου, που φτάνουν το ύψος των 261,3 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, εισπράχθηκε τμήμα ποσού για τη διαχείριση του Κάμπινγκ και Ξενία Παλιουρίου, και από την πώληση του ακινήτου της Νέας Ηράκλειας, δηλαδή περί τα 7,5 εκατ. συνολικά.
Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην αξιοποίηση ενός ακόμη ακινήτου του Δημοσίου, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών επί της οδού Νερατζιωτίσσης στο Δήμο Αμαρουσίου, έναντι τιμήματος 1,8 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Ταμείου, θα αξιοποιηθούν 70 ακόμη ακίνητα μέσα από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών έως το τέλος του έτους.
Πώς εξηγεί το Ταμείο αυτή τη… λογιστική κατάσταση;
Ότι πουλάει ακίνητα αλλά είναι αργές οι διαδικασίες και δεν εισπράττει αμέσως τα λεφτά, επομένως δεν έχει έσοδα.
Όποιος, όμως, περάσει μια βόλτα από το ΤΑΙΠΕΔ θα διαπιστώσει ότι βρίσκεται σε άλλη χώρα. Μια υπηρεσία με δεκάδες εργαζόμενους, με καλοπληρωμένα στελέχη, με managers που αμείβονται μια χαρά και έχουν ύφος χιλίων καρδιναλίων.
Επίσης, με μέτρα ασφαλείας λες και είναι το… Μέγαρο Μαξίμου και γενικότερα μια χλιδή που δεν συναντά κανείς σε κανένα υπουργείο.
Αν λοιπόν το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα μικρό «γαλατικό χωριό» μέσα στη μιζέρια του δημοσίου και παράλληλα δεν προσφέρει τίποτε, γιατί πρέπει να υπάρχει;
Μάλιστα πολύ μεγαλύτερη ζημιά έχει προκαλέσει με τους διαγωνισμούς του, τις αφανείς διαδικασίες που πολλές φορές χρησιμοποιεί, τους παχυλούς μισθούς και τις προκηρύξεις για ανάληψη των υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων από διάφορες καλοπληρωμένες εταιρείες.
Κι αν δεν αποδίδει κάποιο έργο γιατί να μην κάνει τη δουλειά αυτή η γραμματεία αποκρατικοποιήσεων ή η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν;
Έχουμε πολυτέλειες για ένα ανίκανο και άχρηστο Ταμείο;
antinews