Τοπικές Ειδήσεις

Συνελήφθη ο Αλβανός δραπέτης από κλινική covid-19 του νοσοκομείου – Αναλυτικό ρεπορτάζ

Συνελήφθη χθες το πρωί ο Α. Β. του F. 31 ετών, Αλβανός υπήκοος, κρατούμενος στις δικαστικές φυλακές Χανίων, που μεταφέρθηκε στη Ρόδο με τακτική μεταγωγή για να δικαστεί την περασμένη Παρασκευή ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και «δραπέτευσε» από την κλινική Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ενώ νοσηλευόταν σιδηροδέσμιος με βαριά πνευμονία.
Ο δραπέτης, έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς οι οποίοι τον αναζητούσαν, στην είσοδο του νοσοκομείου, όπου είχε μεταβεί χθες το μεσημέρι και ώρα 12.25 με ταξί και συνελήφθη.
Προέκυψε ότι όταν αφαίρεσε τις χειροπέδες διέφυγε από τον θάλαμο Covid -19 του 4°” ορόφου Α’ Παθολονικής Κλινικής από έξοδο κινδύνου. Περπάτησε στο δάσος στους Τρεις και κατέληξε πεζός σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο λιμάνι της Ρόδου, πιθανότατα στα «Σφαγεία». Εκεί με ένα ξυράφι που βρήκε ξύρισε το κεφάλι και τα μούσια του, άλλαξε ρούχα και με τα λίγα χρήματα που είχε προμηθεύτηκε φαγητό.
Ακολούθως χθες μετέβη στην Νέα Μαρίνα και μίσθωσε ταξί την 12.00 ώρα για να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου προκειμένου να του χορηγήσουν φάρμακα. Με το που έφτασε στο νοσοκομείο ένας εκ των δύο αστυνομικών που τον φρουρούσε και από τον οποίο το “έσκασε” τον εντόπισε πρώτος και με την βοήθεια έτερου συναδέλφου του και άλλων αστυνομικών που τον αναζητούσαν, τον δέσμευσαν. Ηταν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση. Υπεβλήθη σε αιματολογικές εξετάσεις και σε ακτίνα θώρακος ενώ διαπιστώθηκε από τον έλεγχο ότι εξακολουθεί να είναι θετικός στον κορωνοϊό.
Σημειώνεται μάλιστα ότι από προχθές έκανε την εμφάνισή του στα social media και διοχετεύτηκε με ταχύτητα σε εκατοντάδες προφίλ χρηστών αλλά και σε σελίδες groups φωτογραφία του 31χρονου με το εξής μήνυμα: «Αν τον δείτε κάπου στη Ρόδο παρακαλώ καλέστε αμέσως την αστυνομία είναι επικίνδυνος και καταζητείται σε όλο το νησί».


Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Δευτέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του λόγω της βαριάς πνευμονίας που είχε να αντιμετωπίσει με επακόλουθο την σωματική ατονία και κόπωση, αλλά και το γεγονός ότι πάσχει και από στερητικά σύνδρομα και λαμβάνει αγωγή με ναρκωτικά χάπια, επικεντρώθηκαν στους χώρους πέριξ και εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος. Θυμίζουμε ότι έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος δύο αστυνομικών που είχαν αναλάβει την φύλαξή του αλλά και του ίδιου για απόδραση κρατουμένου και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών» σε συνδυασμό με Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1Α/ΓΠ.οικ.76629-Φ.Ε.Κ. 5255/Β/28-11-2020 «Εκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού». Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, την 21η Μαρτίου 2022 και κατά το χρονικό διάστημα από 01:15′ ώρα έως 04:45′ ώρα, ο 31χρονος απέδρασε από την κλινική Covid – 19, όπου είχε μεταφερθεί με συμπτώματα λοίμωξης φρουρούμενος από δύο αστυνομικούς. Οπως έγραψε η «δημοκρατική», είχε μεταχθεί στο Α.Τ. Ρόδου από τις Φυλακές Χανίων προκειμένου την 18η Μαρτίου 2022 να οδηγηθεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για κλοπή με διάρρηξη, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση. Την 17η Μαρτίου 2022 βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και το απόγευμα της 18ης Μαρτίου 2022 μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, λόγω κρίσεως επιληψίας και παρέμεινε για νοσηλεία σε θάλαμο Covid -19 του 4°” ορόφου της Α’ Παθολονικής Κλινικής φρουρούμενος από αστυνομικούς του Α.Τ. Ρόδου.
Την 21η Μαρτίου 2022 οι δύο αστυνομικοί ευρισκόμενοι σε υπηρεσία φρούρησης από την 22.00 έως την 06.00 ώρα’, σε προθάλαμο εξωτερικά του Τμήματος της Α’ Παθολογικής Κλινικής ενημερώθηκαν από δύο νοσηλεύτριες ότι ο κρατούμενος δεν ήταν εντός του θαλάμου.
Αφού αφαίρεσε τις χειροπέδες που βρέθηκαν στο κρεβάτι απέδρασε από την έξοδο κινδύνου, ενώ όταν αναζητήθηκε δεν ανευρέθη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες με αρνητικό τότε αποτέλεσμα.
Σημειώνεται ότι ο 31χρονος, φέρεται να έχει κάνει χρήση στο παρελθόν διαφορετικών ονομάτων στις αρχές, ενώ «ποικίλλει» και η ηλικία του.
Θυμίζουμε ότι ενέχεται με ακόμη 8 άτομα, στην πλειοψηφία τους αθίγγανους, σε διακεκριμένες κλοπές εις βάρος επιχειρήσεων, τον Φεβρουάριο του 2017.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου