Τοπικές Ειδήσεις

Η παραολυμπιονίκης Κέλλυ Λουφάκη στο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+CHLOERIS μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωινό της Πέμπτης 31 Μαρτίου 2022 στο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου με προσκεκλημένη την παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας σε αμαξίδιο Κέλλυ Λουφάκη. Μαθητές και εκπαιδευτικοί με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν την Ελληνίδα αθλήτρια και συνομίλησαν μαζί της. Έμαθαν λεπτομέρειες για το άθλημα της ξιφασκίας σε αμαξίδιο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά το παραολυμπιακό αυτό άθλημα. Με αφορμή τη δική της εμπειρία μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της οδικής ασφάλειας, για τη διαφορετικότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει γενικότερα ένα άτομο με κινητικά προβλήματα, αλλά και τη δύναμη του ανθρώπου να υπερβαίνει τα εμπόδια στη ζωή του με θέληση και συνεχή επιμονή. Ακόμη, προέτρεψε τα παιδιά να μη σταματούν ποτέ την προσπάθεια για την κατάκτηση των ονείρων τους!

Η Κέλλυ Λουφάκη είναι αθλήτρια με πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ζωή της άλλαξε μέσα σε μια στιγμή όταν το καλοκαίρι του 2012 είχε ένα τροχαίο στην ιδιαίτερη πατρίδα της τη Χίο και καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τότε όμως πήρε τη μεγάλη απόφαση να ασχοληθεί με την ξιφασκία, μια απόφαση που τη δικαίωσε, αφού έμεινε στη ιστορία ως η πρώτη Ελληνίδα ξιφομάχος που συμμετείχε σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μέσα από σκληρή προσπάθεια και με πολλή θέληση κατόρθωσε όχι μόνο να διακριθεί, αλλά και να γράψει τη δική της ιστορία στο άθλημα, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Η επικοινωνία μαζί της ήταν μια μοναδική εμπειρία και ένα σπουδαίο μάθημα. Ο διευθυντής, ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Δημοτικού σχολείου Παραδεισίου τη θαυμάζουν για τη ψυχική της δύναμη, την ευχαριστούν θερμά και της εύχονται να συνεχίσει την ανοδική της πορεία πετυχαίνοντας τους επόμενους στόχους της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου