Το Μεγάλο Σάββατο σύμφωνα με το έθιμο το βράδυ τρώμε την μαγειρίτσα. Ιδανικό είναι ένα πιάτο μαγειρίτσα με 1 φέτα ψωμί και σαλάτα. Καλό είναι να αποφύγετε την κατανάλωση αυγού διότι θα δυσκολέψει την πέψη του γεύματος. Δεν πρέπει να κάνετε υπερβολή στο γεύμα σας. Η μετάβαση από την νηστεία στο κυριακάτικο τραπέζι πρέπει να είναι ομαλή.
Το πρωί της Κυριακής καταναλώστε ένα ελαφρύ πρωινό, όπως ένα φλιτζάνι γάλα ή ένα γιαούρτι με 1 μικρή φέτα τσουρέκι, αφού αποτελεί ένα από τα εδέσματα των ημερών.
Φρούτα και φυσικοί χυμοί για το ενδιάμεσο γεύμα, τα οποία θα σας προσφέρουν φυτικές ίνες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Επίσης, να πίνετε αρκετή ποσότητα νερού καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Το νερό και θα σας ενυδατώσει αλλά και θα προκαλέσει τον κορεσμού του στομάχου. Τέλος, μην ξεχνάτε και το τσάι.
Κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα. Προσέξτε να γεμίσετε ένα πιάτο με σαλάτα και να καταναλώσετε πρώτα αυτήν, η οποία χάρη στις φυτικές ίνες μειώνει την απορρόφηση του λίπους του κρέατος. Έπειτα το κρέας που θα επιλέξετε φροντίστε να μην περιέχει μεγάλη ποσότητα λίπους.
Ανάμεσα σε αρνάκι και κατσικάκι αυτό που μας προσφέρει λιγότερες θερμίδες είναι το κατσικάκι. Το αρνί προσφέρει 374 θερμίδες/100 γραμμάρια, ενώ το κατσίκι 166 θερμίδες /100 γραμμάρια. Έπειτα προτιμήστε γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά. Αποφύγετε την κατανάλωση κόκκινων αυγών, διότι περιέχουν αρκετή ποσότητα χοληστερόλης και μαζί με τα κρέατα η πρόσληψη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.
Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα καλό είναι να περιοριστείτε σε μια ατομική σαλάτα ή ένα ημιαποβουτυρωμένο γιαούρτι με 1-2 φρυγανιές ή ένα φλιτζάνι ημιάπαχο γάλα με τρεις κουταλιές της σούπας δημητριακά ή βρώμη.
Μέσα στις ημέρες του Πάσχα μπορείτε να καταναλώσετε 2-3 αυγά. Επίσης προσοχή πρέπει να δώσετε και στην κατανάλωση του τσουρεκιού το οποίο παρέχει 260 – 300 θερμίδες. Καλό είναι να περιοριστείτε σε μία φέτα την ημέρα για 2-3 φορές..
Στις γιορτινές αυτές μέρες παρατηρείτε μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Ένα με δύο ποτηράκια κρασί μόνο καλό μπορεί να σας κάνει, αλλά πρέπει να αρκεστείτε σε αυτά. Παν μέτρο άριστον.
Την δεύτερη ημέρα του Πάσχα προσπαθήστε να αποφύγετε την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων και να περιοριστείτε στην κατανάλωση λαχανικών και οσπρίων.
Τέλος, μετά από μια – δυο μέρες πρέπει να ξαναγυρίσουμε σε ένα σωστό και ισορροπημένο διαιτολόγιο έτσι ώστε να αποφύγουμε την αύξηση του βάρους μας.
Προσοχή
στο τσιμπολόγημα!!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!