Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για το επίδομα βενζίνης και πετρελαίου καθώς με ανακοίνωσή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε γνωστό ότι οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr έχουν ξεπεράσει ήδη τις 100.000.
Μέσα σε λίγες ώρες ξεπεράσαμε τις 100.000 αιτήσεις για το Fuel Pass.
Εφόσον ο ΑΦΜ σας λήγει σε 0, 1 ή 2, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας μέσω του https://t.co/Qf9P9fjCCZ.@cstaikouras @AdonisGeorgiadi @Skylakakis @th_livanios @DimosthenisAnag @ktpae pic.twitter.com/WdIACyrAvA
— Kyriakos Pierrakakis (@Pierrakakis) April 26, 2022
Οι δικαιούχοι και η διαδικασία
Οι αιτήσεις των δικαιούχων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:
• 26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
• 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
• 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
• 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
• 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9
• Από την 1η.5.2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.
Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα γίνεται με χρήση των κωδικών TaxisNet. Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.
Μετά από την υποβολή αιτήσεων θα αντλούνται αυτόματα στοιχεία για το όχημα (ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας) και τον οδηγό (εισόδημα κλπ).
Κάρτα καυσίμων: Πώς λειτουργεί το Fuel Pass – 10+1 ερωταπαντήσεις
Τα βήματα της αίτησης
1. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα
2. Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet
3. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.
4. Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.
5. Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.
6. Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.
7. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.
8. Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ.