Τοπικές Ειδήσεις

2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου – 5η συνάντηση – My Smart School στην Πορτογαλία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τέταρτη συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων, πέμπτη κατά σειρά του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erarmus+ 2019 με θέμα « MY SMART SCHOOL». Στη συνάντηση, που έγινε στην Πόβοα ντε Βαρζίμ της Πορτογαλίας στο διάστημα 14 – 21 Μαϊου, συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Τσακογιάννης Εμμ., Χατζηχριστοδούλου Δέσπ. και Αθανασίου Αικ. καθώς και 6 μαθητές/τριες από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου.

Στο πρόγραμμα πήραν μέρος το σχολείο Ipsia “G. GIORGI”από την Ποτέντσα της Ιταλίας, το σχολείο Scoala Postliceala de Studii Sanitare “Queen Elizabeth” από την Κραϊόβα της Ρουμανίας και το σχολείο SEHIT NIYAZI ERGUVEN ANADOLU LISESI από την Ταρσό της Τουρκίας, τα οποία εκπροσωπήθηκαν έκαστο με 2-3 εκπαιδευτικούς και 6-10 μαθητές/τριες.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης συνάντησης οι μαθητές/τριες, αρχικά παρουσίασαν τη χώρα, την πόλη και το σχολείο τους με τη χρήση εφαρμογών για φορητές συσκευές και εργαλείων web 2.0 όπως Thinglink και Genially. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από τις επιμέρους ομάδες παρεμβάσεις στο βασικό θέμα της συνάντησης «Τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης ή το να γίνεις μέλος της ΕΕ;» με τη χρήση εφαρμογών για φορητές συσκευές και εργαλείων web 2.0 που αξιοποιούνται για αξιολόγηση όπως Kahoot και Wordwall.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης επιμορφωτικές και πολιτισμικές επισκέψεις σε αξιοθέατα και σε χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος της Πόβοα ντε Βαρζίμ, της Βίλα ντο Κόντε, του Πόρτο, της Κόστα Νόβα και του Αβέιρο. Οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες όπως ζιπ λάιν και μαθήματα σέρφινγκ, σε ξεναγήσεις με ποταμόπλοιο και τελεφερίκ στον ποταμό Ντούρο στο Πόρτο και με τις χαρακτηριστικές γόνδολες στον ποταμό Βούγκα στο Αβέιρο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου