«Έλληνες είναι αυτοί που μετέχουν της ημετέρας παιδείας, αυτοί που αισθάνονται Έλληνες και θέλουν να μάθουν τη γλώσσα, να ζήσουν εδώ, να κάνουν οικογένεια εδώ. Και θέλουμε να είμαστε πάντα πάρα πολύ ανοιχτοί, για να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τα οποία ήρθαν εδώ σε αυτούς που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα να τους δώσουμε τις ευκαιρίες να μπορέσουν να μάθουν τη γλώσσα, να σπουδάσουν εδώ, να ζήσουν εδώ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με τον 19χρονο Ιρανό Κουρός, ο οποίος αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι σημαντικό να ακούγονται δημοσίως –δηλαδή να υπάρχει επίσημη καταγραφή- τέτοια λόγια με ισχυρή δυναμική, άρα να υπάρχει δέσμευση από Έλληνα πρωθυπουργό, καλό είναι να αναγνωρίζονται τα αυτονόητα. Μακάρι να συνοδεύεται και από πράξεις βέβαια, όχι μόνο για τον αριστούχο Ιρανό ή με τιμητικές πολιτογραφήσεις. Μαγικός τρόπος να αντιμετωπίσεις το προσφυγικό δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως τρόπος να το διαχειριστείς σωστά και σε όφελος σου – χωρίς φόβο ότι θα αλλοιωθεί τάχα μου η κουλτούρα σου. Το ζήτημα είναι να φτιάχνουμε συνθήκες και όρους που θα επιτρέπουν να ξεδιπλώνουν τις δυνατότητές τους όλα τα παιδιά. Είτε αυτά είναι πρόσφυγες, είτε ελληνόπουλα.
Να τα λέμε αυτά!
Από:
news room
Σχετικά
- Κάρπαθος: Κλείνει μετά από 63 χρόνια το δημοτικό σχολείο στο Διαφάνι - "Δεν λέμε αντίο, υπόσχομαι πως θα ξαναβρεθούμε" Κλείνει μετά από 63 χρόνια λειτουργίας το Δημοτικό σχολείο Διαφανίου στην Κάρπαθο. Τη σχετική ανακοίνωση…
- «Πώς το λέμε στα ελληνικά;» - Το τμήμα ΖΕΠ στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου Τα απογεύματα, στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου, στο Βενετόκλειο, συγκεντρώνονται άνθρωποι από διάφορες…
- Λέμε «είμαστε πολύ καλύτερα» Ο «οδικός χάρτης» είχε ορόσημο για την επιστροφή μας στην κανονικότητα την…
- Ηχηρό μήνυμα από το Δήμο Ρόδου: «Λέμε ΟΧΙ στην παιδική κακοποίηση» Η παιδική κακοποίηση αποτελεί φαινόμενο που ολοένα και περισσότερο απαντάται στη σημερινή…