Τοπικές Ειδήσεις

Δήμος Ρόδου: Η ένωση εταιρειών ENACT Α.Ε – ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε. προκρίθηκε στον διαγωνισμό καθαριότητας

Η ένωση εταιρειών ENACT Α.Ε – ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε. (ΛΑΟΥΔΙΚΟΣ Χ.-ΑΣΠΡΑΚΗ Ι. Ο.Ε) προκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή για την ανάληψη του έργου της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών καθαριότητας στο νησί της Ρόδου.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», με την υπ’ αριθμ. 456/2022 απόφαση του 2ου Κλιμακίου της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων – Διαδικασία Προσωρινής Προστασίας, ανεστάλη η πρόοδος δύο τμημάτων της διαγωνιστικής διαδικασίας που έχει ήδη ξεκινήσει μετά από την προσφυγή ιδιωτικής εταιρείας.
Πιο συγκεκριμένα, ανεστάλη η διαδικασία ως προς το πράσινο, ενώ συνεχίζεται κανονικά για τα υπόλοιπα δύο τμήματα που αφορούν σε υπηρεσίες αποκομιδής, καθαρισμού και πλύσης κάδων στις 10 δημοτικές ενότητες του νησιού προϋπολογισμού δαπάνης για 4ετία 25.226.690,70 ευρώ η πρώτη και 23.035.020,08 ευρώ η δεύτερη πλέον ΦΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, την προσεχή Τρίτη εισάγεται προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου το πρακτικό της επιτροπής για αξιολόγηση δικαιολογητικών – τεχνικών προσφορών για την ανάδειξη αναδόχου της Συμφωνίας – Πλαίσιο για την: «Παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών καθαριότητας, καλλωπισμού, πρασίνου & ευταξίας του Δήμου Ρόδου» και μόνο για το ΤΜΗΜΑ 01: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗΣ ΚΑΔΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΡΟΔΟΥ, Δ.Ε. ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ, Δ.Ε. ΛΙΝΔΟΥ, Δ.Ε. ΚΑΜΕΙΡΟΥ, Δ.Ε. ΑΤΑΒΥΡΟΥ», εκτιμώμενης αξίας 25.049.010,04 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24% για τέσσερα (04) έτη, καθώς και για το ΤΜΗΜΑ 02: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗΣ ΚΑΔΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΙΑΛΥΣΟΥ, Δ.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, Δ.Ε. ΑΦΑΝΤΟΥ, Δ.Ε. ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ, Δ.Ε. ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ» εκτιμώμενης αξίας 22.205.552,78 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24% για 4 έτη με ανοικτή διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ με κριτήριο κατακύρωσης της πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.
Στον διαγωνισμό υπέβαλαν προσφορές δύο ενδιαφερόμενοι και συγκεκριμένα:
-Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕΒΕ και
-Η ένωση εταιριών ENACT Α.Ε – ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε..
Η επιτροπή έκρινε ότι η εταιρία EN. ACT. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ως μέλος της ένωσης εταιριών πληροί τα κριτήρια συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία και επιλογής, επίσης δηλώνει ότι για την εκτέλεση της υπηρεσίας θα στηριχτεί στις ικανότητες τρίτων.
Οι εταιρείες στις ικανότητες των οποίων θα στηριχτεί είναι οι ακόλουθες:
− ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α. ΚΑΟΥΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ EΤΑΙΡΕΙΑ, ως προς την οικονομική και χρηματοοικονομική και συγκεκριμένα ως προς τον ετήσιο γενικό κύκλο εργασιών καθώς και ως προς την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα και συγκεκριμένα την διάθεση της εγκατάστασης για την εξυπηρέτηση της τεχνικής υποστήριξης του εξοπλισμού της.
− ΤΖΟΥΑΝΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ως προς την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα και συγκεκριμένα την διάθεση εξοπλισμού για την εκτέλεση των υπηρεσιών της Διακήρυξης
− ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΡΟΔΟΥ Α.Ε. ως προς την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα και συγκεκριμένα την διάθεση της εγκατάστασης για την εξυπηρέτηση της τεχνικής υποστήριξης του εξοπλισμού της
Επίσης, η εταιρεία EN. ACT. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ δήλωσε ότι προτίθεται να αναθέσει τμήμα της σύμβασης στην εταιρία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. υπό μορφή υπεργολαβίας και σε ποσοστό 25%.
Επίσης ,έκρινε ότι η εταιρεία ΛΑΟΥΔΙΚΟΣ Χ.-ΑΣΠΡΑΚΗ Ι. Ο.Ε, με διακριτικό τίτλο «ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.» πληροί τα ως άνω κριτήρια συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία και επιλογής.
Η επιτροπή διαγωνισμού γνωμοδοτεί και εισηγείται:
– Να απορριφθεί η προσφορά της διαγωνιζόμενης εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ-ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕΒΕ για τους λόγους που διεξοδικώς αναλύθηκαν ανωτέρω.
– Να γίνει αποδεκτή η προσφορά της διαγωνιζόμενης ένωσης εταιρειών ENACT Α.Ε. – ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε,
-Να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού, το οποίο είναι το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, ένωσης εταιρειών ENACT Α.Ε. – ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε, η προσφορά της οποίας κρίθηκε αποδεκτή και αξιολογήθηκε ως ανωτέρω, σε ημερομηνία και ώρα που θα της γνωστοποιηθεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου