Τοπικές Ειδήσεις

Δωρεάν η φοίτηση παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς και στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ρόδου!

Tην Τρίτη θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου και την προσεχή Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση της δημοτικής αρχής για δωρεάν φοίτηση παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς και στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ρόδου μετά από τροποποίηση διατάξεων του κανονισμού λειτουργίας τους.

Πιο συγκεριμένα, υφίσταται αναγκαιότητα της προσχολικής φροντίδας και αγωγής στην ανάπτυξη όλων των μικρών παιδιών και στην υποστήριξη των οικογενειών τους και ως εκ τούτου η δημοτική αρχή εισηγείται:
«1. Τη δωρεάν φοίτηση όλων των παιδιών, στους Παιδικούς Σταθμούς και στα ΚΔΑΠ της Δ/νσης Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ρόδου, με δεσμευτική προϋπόθεση την υποβολή αίτησης των ενδιαφερομένων στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ για χορήγηση voucher.
Αν η οικογένεια είναι δικαιούχος voucher του συγχρηματοδοτούμενου ή άλλου χρηματοδοτούμενου προγράμματος και δεν μεριμνήσει για την ένταξή της στο πρόγραμμα θα επιβαρύνεται με τα υφιστάμενα τροφεία, σύμφωνα με την οικονομική τους δυνατότητα και την υπ’ αριθ. 119/1-3-2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στον προσδιορισμό της μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) στους Παιδικούς Σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ρόδου (ΑΔΑ: Β44ΥΩ1Ρ-ΤΩ7).
2. Την τροποποίηση του Άρθρου 6 ως εξής :
Τροποποίηση του «Άρθρου 6» του κανονισμού λειτουργίας δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ρόδου «Οικονομική Συμμετοχή»
Από : «Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, εφόσον πρόκειται περί Σταθμού εντός υπηρεσίας του Δήμου ή το Διοικητικό Συμβούλιο του νομικού προσώπου ή του Ιδρύματος με την επωνυμία Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας Ρόδου ή της Α.Μ.Κ.Ε., μετά από πλήρως τεκμηριωμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, μπορεί να ορίζει κριτήρια επιβολής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) στις οικογένειες των φιλοξενουμένων παιδιών, σύμφωνα με την οικονομική τους δυνατότητα και σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα από την ιδιότητα των γονέων ως κατοίκων, δημοτών ή ετεροδημοτών.
Στην περίπτωση επιβολής οικονομικής συμμετοχής, αυτή πρέπει να είναι εύλογη και συμβολική, και να γνωστοποιείται με ανάρτηση πριν την έναρξη του χρονικού διαστήματος υποβολής των αιτήσεων για εγγραφή.
Με την ίδια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ή του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, ορίζονται οι περιπτώσεις απαλλαγής καταβολής τροφείων ή η πιθανή μείωση αυτών.
Οι αιτήσεις απαλλαγής ή επαναπροσδιορισμού των τροφείων εξετάζονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ρόδου ή του Ιδρύματος με την επωνυμία Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας Ρόδου ή της Α.Μ.Κ.Ε. και η σχετική απόφαση πρέπει να τεκμαίρεται πλήρως» σε: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, εφόσον πρόκειται περί Σταθμού εντός υπηρεσίας του Δήμου ή το Διοικητικό Συμβούλιο του νομικού προσώπου ή του Ιδρύματος με την επωνυμία Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας Ρόδου ή της Α.Μ.Κ.Ε., ορίζει μηδενική επιβολή μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) στις οικογένειες των φιλοξενουμένων παιδιών, με δεσμευτική προϋπόθεση την υποβολή αίτησης των ενδιαφερομένων στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ για χορήγηση voucher.
Αν η οικογένεια είναι δικαιούχος voucher του συγχρηματοδοτούμενου ή άλλου χρηματοδοτούμενου προγράμματος και δεν μεριμνήσει για την ένταξή της στο πρόγραμμα θα επιβαρύνεται με τα υφιστάμενα τροφεία, σύμφωνα με την οικονομική της δυνατότητα και την υπ’ αριθ. 119/1-3-2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: Β44ΥΩ1Ρ-ΤΩ7)».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου