Τοπικές Ειδήσεις

Επί νέας βάσεως η επικοινωνιακή πολιτική του Δήμου Ρόδου

Την πρώτη του συνεργασία με τους δημοσιογράφους είχε χτες, μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, ως αρμόδιος Επικοινωνίας, Τύπου και Εθιμοτυπίας καθώς και της προώθησης του έργου της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Κώστας Ταρασλιάς.
Μάλιστα, ξεκίνησε χθες και κύκλο επαφών και ενημέρωσης με τους αντιδημάρχους, αρχής γενομένης με τον κ. Στέφανο Δράκο.
Αναλυτικά, ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε τα εξής:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους – εκπροσώπους του δημοτικού ρεπορτάζ για την σημερινή τους επίσκεψη στο γραφείο μου, σηματοδοτώντας την έναρξη των καθηκόντων μου στο πλαίσιο της απόφασης του δημάρχου Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη. Ανανεώνουμε πλέον την συνεργασία μας σε νέες βάσεις και θα κάνω μια τεράστια προσπάθεια, προκειμένου να παρουσιάσω όλα αυτά τα οποία η δημοτική αρχή έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, αλλά και να σας δώσω τη δυνατότητα να ενημερώνεστε έγκαιρα και έγκυρα για όλα αυτά τα οποία γίνονται στον Δήμο. Ήταν άλλωστε και μια απαίτηση των ίδιων των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής –ότι δηλαδή, πρέπει να επικοινωνήσουμε καλύτερα όλα αυτά που γίνονται.
Ξεκίνησα πριν από μερικές μέρες, στέλνοντας μια επιστολή στους συναδέλφους μου, με την οποία τους καλούσα να με ενημερώσουν για το έργο το οποίο έχουν παράξει κι επιπλέον, σχετικά με τον μελλοντικό τους προγραμματισμό.
Αυτό άρχισε ήδη. Είχα μία συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης κ. Στέφανο Δράκο, ο οποίος με ενημέρωσε για δύο πολύ σημαντικά ζητήματα. Το πρώτο είναι η Νέα Αγορά.
Και σας γνωστοποιώ, ότι στις 12 Σεπτεμβρίου 2022, ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία και βγαίνει ο ανάδοχος του έργου, το οποίο αφορά στην συντήρηση & ανάπλαση του μνημείου. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, εάν λάβουμε υπόψη ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις που έχουν οι ενοικιαστές της Νέας Αγοράς για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο μνημείο, να τακτοποιηθούν και επίσημα με τα συμβόλαιά τους. Προσωπικά, χαίρομαι ιδιαίτερα, αφού πρόκειται για ένα έργο το οποίο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είχε ‘βαλτώσει’ και τώρα, πλέον είναι η ώρα να προχωρήσει.
Ένα ακόμη θέμα που συζητήσαμε με τον κ. Δράκο, είναι πως μετά από τρία χρόνια συνεργασιών με το Υπουργείο Πολιτισμού, καρποφόρησαν οι εργασίες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στην Λίνδο. Εκεί, θα αναλάβει η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης, τον σχεδιασμό της Πλατείας η οποία θα φτάνει μέχρι πίσω από τον βράχο της Ακρόπολης –όπου θα τοποθετηθεί ένας ανελκυστήρας για να μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ευπαθείς ομάδες και να αποφεύγουν την ταλαιπωρία. Η ανάπλαση της Λίνδου, είναι πάρα πολύ σημαντική. Αυτή την περίοδο, εκπονείται ένα σχέδιο που έχει να κάνει με την σύνδεση του κέντρου της Λίνδου για να αναδείξει την περιοχή. Η Λίνδος το χρειάζεται αυτό. Είναι το δεύτερο πιο επισκέψιμο σημείο μετά την Μεσαιωνική Πόλη στο νησί και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτές τις εξελίξεις.

Επιπρόσθετα, να θυμίσω ότι προχώρησαν τα έργα για το Εθνικό Θέατρο, αλλά και με άλλα διατηρητέα κτήρια στην πόλη και κατ’ επέκταση στο νησί μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου