Τοπικές Ειδήσεις

Αρχισαν τις κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι συνταξιούχοι σε όλη την Ελλάδα στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για τις συντάξεις και τα αναδρομικά. Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ξεκίνησαν από χτες το πρωί με συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις και κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν τον Νοέμβριο.
Στη Ρόδο η συγκέντρωση έγινε στην Πλατεία Κύπρου όπου διαβάστηκαν τα εξής αιτήματα:
«Οι συνταξιούχοι της Ρόδου όπως και όλες οι λαϊκές οικογένειες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά. Οι συντάξεις μας πετσοκομμένες εδώ και χρόνια δεν επαρκούν για να καλύψουν τις καθημερινές στοιχειώδεις ανάγκες όπως το ρεύμα και τα βασικά τρόφιμα. 3 στα 4 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς…».
Γι’ αυτό απαιτούμε:
• Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
• Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης
• Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μήνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.
• Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.
• Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
• Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
• Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.
• Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.
• Να καταργηθεί ο Νόμος Κατρούγκαλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου