Τοπικές Ειδήσεις

«Πολλοί θέλουν να συνεργαστούν με την παράταξη του Αντ. Καμπουράκη»

Την πλήρη ικανοποίησή του –στον απόηχο της συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου- σχετικά με την πορεία των έργων στα νησιά μας αλλά και των απορροφήσεων από προγράμματα, εξέφρασε χτες, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης.

Κληθείς εξάλλου, να σχολιάσει την υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Φλεβάρη για τον Δήμο Ρόδου, ξεκαθάρισε πως αφενός είναι πολύ νωρίς και θα πρέπει να αναμένονται κι άλλες υποψηφιότητες, αφετέρου η υποψηφιότητα του Αντώνη Καμπουράκη, ήταν και θα είναι η πιο δυνατή, καθώς εξέχοντα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεση να συμμετέχουν στην παράταξή του.
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
«Η δική μας παράταξη μαζί με τον Αντώνη Καμπουράκη, βαδίζει ενωμένη. Το έχω ξεκαθαρίσει ότι στις εκλογές του 2023, θα είμαι μαζί του κι εκείνος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ξανά. Έχουμε δώσει ένα σαφές στίγμα και οι δύο. Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη συζήτηση που να έχει βάση.
Αν με ρωτάτε, σαν παλαιό αυτοδιοικητικό, θεωρώ πως ό,τι πιο δυνατό υπάρχει αυτή την στιγμή στη Ρόδο, είναι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα του Αντώνη Καμπουράκη. Όμως, δεν στεκόμαστε εκεί. Εμείς στεκόμαστε στο παραγόμενο έργο, στην καθημερινή προσπάθεια όλων μας να βελτιωθούν τομείς, στην καθημερινή προσπάθεια να ενταχθούν περισσότερα έργα για την Ρόδο, στην προσπάθεια να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν έργα, στην προσπάθεια να έχουμε το 2023 μια εξίσου καλή (και ίσως καλύτερη) τουριστική σεζόν με τα ρεκόρ και τα νούμερα του 2022. Εμείς, έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε ήδη έτοιμοι. Είναι γνωστό ότι σχεδόν το σύνολο του συνδυασμού έχει εκφραστεί ότι θα συμμετέχει –κάτι που δίνει μεγάλη δυναμική.
Ο καθένας που θα αποφασίσει να αναμιχθεί θα δείξει και τη δυναμική του, μέσα από την πορεία του, στους επόμενους μήνες».
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να συμπράξει με την παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη ‘Με Δύναμη για τη Ρόδο’ ο κ. Δημήτρης Κρητικός, ο κ. Καρίκης δήλωσε κατηγορηματικά: «Ήδη εξέχοντα στελέχη που θέλουν να ασχοληθούν με τις επόμενες εκλογές, έχουν κάνει επαφές. Αυτό δείχνει, ότι η δική μας παράταξη (ούσα και δημοτική αρχή) έχει δυναμική και μπορεί να προσελκύσει έναν τεράστιο αριθμό προσώπων. Αυτό δεν φαίνεται να είναι δυνατό από κάποιον άλλον –αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη. Με τον κ. Κρητικό δεν έχει γίνει κάποια επαφή μέχρι τώρα».
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΔ
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνεδρίασης της ΠΕΔ, ο κ. Καρίκης υπογράμμισε τα εξής:
«Έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του δ.σ. της ΠΕΔ Ν.Αιγαίου στην Αθήνα με την συμμετοχή των βουλευτών Δ/σου της Ν.Δ. και του περιφερειάρχη. Συζητήθηκαν καυτά θέματα που μας απασχολούν, με πρώτο το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη περίοδο μέχρι το 2027 (όπου θα έχουμε διπλασιασμό των πόρων) ενώ έχει σημασία, να σημειώσουμε την επιτυχία των απορροφήσεων μέχρι σήμερα. Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα δούμε πολλά και σημαντικά έργα για την Ρόδο και γενικώς για τα νησιά μας, να προχωρούν και να υλοποιούνται. Όλα αυτά, μας δημιουργούν αισιοδοξία ότι υπάρχει αποτελεσματικότητα. Να σημειώσουμε ότι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα είναι το στεγαστικό. Πολλά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, είναι πλέον αντιμέτωπα με την έλλειψη στέγης με συνέπεια να μην μπορούν να έρθουν να υπηρετήσουν στην περιοχή μας, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί, οι στρατιωτικοί κ.λπ. Εκτιμούμε πως θα βρεθεί μια λύση και με την βοήθεια των δήμων», ανέφερε ο κ. Καρίκης.
Ο αντιδήμαρχος, μίλησε με ικανοποίηση και για τις εξελίξεις στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, όπου ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης υπέγραψε σχετικό μνημόνιο και με φορέα τον Δήμο Ρόδου, θα μπορέσει να λειτουργήσει και να δώσει λύσεις –ίσως και σε 12μηνη βάση, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα και για προσλήψεις εποχιακών. Πάντως, ξεκάθαρη εικόνα για την λειτουργία της εταιρείας θα υπάρχει στο προσεχές διάστημα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Μόνιμος κάτοικος και δημότης Ρόδου    07.10.2022 07:25

    αγαπητοί μου η Ρόδος δεν είναι μόνο τουριστική σεζόν και προβολές.Υπάρχουν και οι ιθαγενείς που σας έβγαλαν στον δημαρχιακό θώκο και πληρώνεστε να βελτιώνετε την καθημερινότητά τους, όπως οι ανύπαρκτες παιδικές χαρές ιδίως στο γκέτο της Ανάληψης, τα ανύπαρκατα πεζοδρόμια (ας προχωρήσουν πεζοί όλοι αυτοί οι τύποι κάθε παράταξης π.χ, απ το νοσοκομείο προς την πολη για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασοι αν ελλοχεύει κίνδυνος από τα κάθε λογής τροχοφόρα οχήματα. άξιο διαχρονικό ερώτημα!! στις λακούβες που πέφτουμε εμείς χρόνια τώρα αυτοί όλοι οι τύποι πετάνε από πάνω τους;;; αλλά αυτό με την κάθε παράταξη να διατείνει έργο μετά το πέρας της 4ετίας ή 5ετίας ξεπερνάει και τον κάθε αισιοδοξο πολίτη!! Τα τσακάλια του Καμπουράκη θα “αποθεώσουν” το έργο του όπως ο Καρίκης που είναι τρισευτυχισμένος!!! Πηγαίνετε π,χ, στην Κέρκυρα για να δείτε ανθρώπινες πόλεις και νησιά στολίδια!! τέλος πάντων τι είχαμε τι χάσαμε!!!

Σχολιασμός άρθρου