Ρεπορτάζ

Ελεύθεροι με όρους οι αλλοδαποί που κατηγορούνται για διακίνηση κοκαΐνης στη Ρόδο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας Ρόδου, ένας 42χρονος Αλβανός και μια 36χρονη Βουλγάρα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση, κατοχή και αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.
Στον πρώτο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και στην δεύτερη οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της.
Στην υπόθεση ενεπλάκη κι ένας 54χρονος ημεδαπός που παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση.
Στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου περιήλθε η πληροφορία ότι ο πρώτος, γνωστός από δύο υποθέσεις σωματεμπορίας και ληστείας στο Φαληράκι, διακινεί ποσότητες κοκαΐνης σε τοξικομανείς της Ρόδου.
Διαπιστώθηκε ότι μετέβαινε σε ένα υπαίθριο δασικό σημείο το οποίο βρίσκεται σε λόφο στην περιοχή «Γκολφ Αφάντου» και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για «καβάτζα» στην οποία βρήκαν ένα πλαστικό τάπερ το οποίο περιείχε ρύζι, μία πλαστική σακούλα η οποία περιείχε κοκαΐνη μικτού βάρους 137 γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας λειτουργική με δυνατότητα ζύγισης από 0.01 έως 100 γραμμάρια τα οποία και κατασχέθηκαν.
Οργανώθηκε επιχείρηση για την σύλληψή του την 10η Οκτωβρίου 2022 και την περαιτέρω έρευνα των χώρων και των οχημάτων τα οποία χρησιμοποιεί.
Την 17:50 ώρα της ίδιας ημέρας μετέβη από την κατοικία του, στην Ρόδο με τo αυτοκίνητό του και συνάντησε τον ημεδαπό στον οποίο φέρεται να πούλησε ποσότητα κοκαΐνης.
Αμεσα οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τους δύο προαναφερόμενους.
Κατά την σωματική έρευνα του Αλβανού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον, κατά την έρευνα του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες μωβ συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 1,6 γραμμαρίων καθώς επίσης και το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Κατά την σωματική έρευνα του ημεδαπού βρέθηκε στην κατοχή του μια αυτοσχέδια μωβ συσκευασία την οποία μόλις είχε αγοράσει από τον Αλβανό με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,7 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Εν συνεχεία, στην οικία του Αλβανού βρέθηκε η Βουλγάρα σύντροφός του και διενεργήθηκε έρευνα παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια πλαστική σακούλα με κοκαΐνη μικτού βάρους 41 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης καθαρού βάρους 3,3 γραμμαρίων, μία πλαστική συσκευασία με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (σίσα) μικτού βάρους 0,5 γραμμαρίων, μία πλαστική συσκευασία με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (σίσα) μικτού βάρους 0,4 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική, λειτουργική ζυγαριά ακριβείας, άνευ αναγραφόμενης μάρκας και το χρηματικό ποσά των 3.100 ευρώ.
Ενώπιον του Ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι εξέθεσαν ότι ζούν μία ήσυχη ζωή, δουλεύοντας σκληρά για να εξασφαλίσουν τα προς το ζήν.
Ο πρώτος όπως είπε εργάζεται πάρα πολλές ώρες καθημερινά στον τομέα των κατασκευών και το καλοκαίρι δούλευε σε ανακαίνιση ξενοδοχείου «χωρίς χαρτιά» γιατί ο ίδιος δεν είχε κάνει φορολογική έναρξη.
Κατέθεσαν ότι είναι πολυτοξικομανείς, εξαρτημένοι, εθισμένοι στην καθημερινή χρήση σκληρών ναρκωτικών ουσιών και ότι κάνουν καθημερινή χρήση μαζί και καταναλώνουν από κοινού περίπου 2-3 γραμμάρια κοκαΐνης ημερησίως.
Την ποσότητα της κοκαΐνης που βρέθηκε την είχε αγοράσει ο πρώτος ενώ μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που βρέθηκε, προοριζόταν αποκλειστικά για χρήση της Βουλγάρας.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του Αλβανού παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης και της Βουλγάρας ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Βερβέρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου