Ειδήσεις

Περιοδεία στα νησιά ο Λοβέρδος – Τι είδε και για τι δεσμεύτηκε στην Σύμη

Στην Σύμη βρέθηκε σήμερα το πρωί για τρεις ώρες, ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος και επιλήφθηκε «διά ζώσης» των προβλημάτων εκπαίδευσης που αντιμετωπίζει το νησί.

Ο κ. Λοβέρδος, επισκέφτηκε δύο δημοτικά σχολεία, το γυμνάσιο, το λύκειο καθώς και το ΕΠΑΛ και κατέγραψε όλα τα προβλήματα σε ελλείψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Παπακαλοδούκα που μίλησε προς την ‘δ’, ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου τα σχολεία θα είναι στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό και οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις τους, ενώ σχημάτισε προσωπική αντίληψη και για τα κτιριακά προβλήματα στις σχολικές μονάδες, τα οποία, όπως είπε, θα αποκατασταθούν άμεσα.

Είπε ακόμη ότι στο ΕΠΑΛ θα προστεθούν δύο νέα τμήματα από το 2015 και συγκεκριμένα Ψυκτικών και Διοίκησης Τουριστικών Επαγγελμάτων όπως έχουν ζητήσει οι γονείς.

Ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος έκανε περιοδεία στους Λειψούς και στη Χάλκη, αναχώρησε από την Σύμη με στρατιωτικό ελικόπτερο με προορισμό το Άγιο Όρος.

Στην Σύμη βρέθηκε χθες και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ενώ αύριο μεταβαίνει στο νησί ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και θα παραμείνει έως το Σάββατο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου