Ρεπορτάζ

Αναβλήθηκε η εκδίκαση αγωγής του Ελληνικού Δημοσίου για την αποκατάσταση της ιδιοκτησίας του σε ακίνητο στην Αγία Βαρβάρα

Για την 21η Σεπτεμβρίου 2023 αναβλήθηκε χθες από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου η εκδίκαση αγωγής που άσκησε το Ελληνικό Δημόσιο το έτος 2012 ζητώντας την αποκατάσταση της ιδιοκτησίας του καθώς και για αποζημιώσεις από αδικοπραξία σε δημόσιο ακίνητο που υφαρπάχθηκε με την χρήση ανυπόστατης απόφασης εκποίησής του και περιήλθε στην ιδιοκτησία µιας ροδίτικης εταιρείας, έναντι ποσού 200 εκατ. δρχ από τους φερόµενους ως αρχικούς δικαιούχους.
Το Ελληνικό Δημόσιο επανέφερε την υπόθεση προς συζήτηση με κλήση και χθες ο συνήγορος της δεύτερης εναγόμενης κ. Βασίλης Καταβενάκης γνωστοποίησε ότι δεν έχει κληθεί η εντολέας του και ότι ενημερώθηκε για την δίκη από συναδέλφους του και περαιτέρω ότι αναμένεται νομοθετική ρύθμιση μέχρι το τέλος του έτους για την τακτοποίηση με όρους όλων των υποθέσεων του είδους.
Στην υπόθεση οι εναγόμενοι από το Ελληνικό Δημόσιο είναι 13. Πρόκειται για µια έκταση 100 στρεµµάτων στην περιοχή «Αγία Βαρβάρα» της Ρόδου. Η ως άνω έκταση υφαρπάχθηκε µε τη χρήση της υπ’ αριθµ. ΔΚ1012/3373/1991 απόφασης του νοµάρχη Δωδεκανήσου. Η συγκεκριµένη ανυπόστατη απόφαση µεταγράφηκε στον οικείο τόµο του κτηµατολογίου της Ρόδου την 29η Ιανουαρίου 1998 στην ιδιοκτησία των εµφανιζόµενων ως δικαιούχων της εκποίησης.
Την 28η Ιουλίου 1999 ακολούθησε η µεταγραφή στην ίδια µερίδα του συµβολαίου πώλησης από τις ανωτέρω φερόµενες ως ιδιοκτήτριες στην εταιρεία. Την 7η Φεβρουαρίου 2002 υποβλήθηκαν σε μεταγραφή πέντε πωλητήρια συμβόλαια με βάση τα οποία από το εν λόγω ακίνητο αποσπάστηκαν λόγω πωλήσεως σε τρεις κάτοικους Ρόδου πέντε τμήματα που αποτέλεσαν νέες μερίδες. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας έχει πραγµατοποιήσει επένδυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο ακίνητο, ενώ έχει χρεωθεί µε δάνεια για την επένδυσή του αυτή.
Η εταιρεία έχει έτοιµη µελέτη για να επενδύσει σε χρηµατοδοτούµενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση πρόγραµµα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Στο ακίνητο είχαν εγγραφεί από την εταιρεία προσηµειώσεις υποθήκης.
Ως συνήγοροι των λοιπών εναγομένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Μ. Κουτσούκος, Κωνσταντίνα Λαπάϊ, Δ. Μαυρονικόλα και Γιάννης Πάππου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου