Τοπικές Ειδήσεις

Ανοιχτό Σεμινάριο Time Travel από το Μεσαιωνικό Ρόδο

Μία σειρά από μοναδικές επιμορφωτικές δραστηριότητες στον Προμαχώνα Αγ. Γεωργίου (οδός Απολλωνίων, Μεσαιωνική Πόλη) περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 15ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ που θα είναι ανοιχτές στο κοινό.

Α. 26/11/22 στις 19:00

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας και μορφής εκπαίδευσης, με θέμα “Η Μέθοδος Time Travel στη Μαθησιακή Διαδικασία”.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν: το διεθνές συνέδριο και η εκπαίδευση που παρακολούθησαν μέλη του συλλόγου στην Κερασούντα της Τουρκίας, μέσω του προγράμματος κινητικότητας ERASMUS+, η μεθοδολογία εφαρμοσμένης ιστορικής αναβίωσης Time Travel που εισήγαγε το Διεθνές Δίκτυο Bridging Ages, με έδρα το Αρχαιολογικό Μουσείου του Καλμάρ στη Σουηδία, το ποίημα «Θανατικό της Ρόδου» του Εμμ. Γεωργιλά, πάνω στο οποίο θα βασιστεί το βιωματικό project: «Ταξιδεύοντας στο Χρόνο μέσα από ένα Ποίημα» που θα ακολουθήσει.

 

Η εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί βιωματική δράση (ιστορικής αναβίωσης) με την εφαρμογή της μεθόδου Time Travel για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο βιωματικό πρόγραμμα στις 4/12/22 είναι η παρακολούθηση του σεμιναρίου στις 26/11/22, όπως ακόμα μίας online συνεδρίας που θα ανακοινωθεί σε όσους δηλώσουν συμμετοχή και μίας δια ζώσης συνάντησης στις 3/12/22 για την προετοιμασία της βιωματικής δράσης.

 

Η μέθοδος Time Travel είναι ένα πρωτότυπο εργαλείο εκπαίδευσης για την αξιοποίηση της τοπικής κληρονομιάς και ιστορίας στη μαθησιακή διαδικασία, που έχει σκοπό να δημιουργήσει προβληματισμό για σύγχρονα ζητήματα (πχ ισότητας, δημοκρατίας, διαφορετικότητας κ.α.) και να παρέχει εργαλεία για την ανάπτυξη της κοινότητας. Η φιλοσοφία της: γνωρίζοντας το ιστορικό μας παρελθόν, κατανοούμε το παρόν και διαμορφώνουμε το μέλλον.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για τη χρήση μίας βιωματικής μαθησιακής διαδικασίας στο χώρο της δραστηριότητας τους (πχ προσκοπικά συστήματα, θεατρικές ομάδες, περιβαλλοντικές, ανθρωπιστικές οργανώσεις κ.α.) ή της εργασίας τους (πχ επιμορφωτικά ιδρύματα, ιδιωτικές σχολές κ.α.).

 

Η συμμετοχή στο σύνολο της εκπαίδευσης είναι δωρεάν και για όσους παρακολουθήσουν όλο το πρόγραμμα θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Το Σεμινάριο στις 26/11/22 είναι ανοιχτό στο κοινό και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ ενώ διενεργείται παράλληλα με το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου. Για όσους ενδιαφέρονται να συνεχίσουν στη βιωματική εκπαίδευση θα γίνουν επί τόπου αιτήσεις την ημέρα του σεμιναρίου.

Εισηγήτριες Σεμιναρίου:

Άννα Αχιολά, Δέσποινα Καραγιάννη, Ελευθερία Μπινίκου, Γιόλα Πελεκάνου

 

Β. 27/11/22 στις 18:00

Μεσαιωνικό Συμπόσιο με θέμα: “Μία Ιστορική Κληρονομιά 500 ετών”.

Μία ενδιαφέρουσα εσπερίδα όπου θα μιλήσουν σημαίνοντες ομιλητές: συγγραφείς, ερευνητές, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες. Το Συμπόσιο θα κλείσει με Συναυλία σπάνιας μεσαιωνικής μουσικής. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συμποσίου: https://2022.medievalfestival.g

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου