Η Black Friday σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Αμερική, είναι ημέρα γιορτής του εμπορίου. Και ημέρα που πραγματικά οι προσφορές είναι μοναδικές κι αξίζει κάποιος να κάνει τις αγορές του, εφόσον βέβαια προλάβει γιατί γίνεται χαμός. Μία ημέρα με εκπληκτικές προσφορές έως και 80% της πραγματικής αρχικής τιμής και τέλος. Στην Ελλάδα όμως, ακόμη κι αυτή την ξενόφερτη γιορτή, προσπαθούμε να την ευτελίσουμε, να την απαξιώσουμε. Διότι αν και η Black Friday θα πέσει στις 25 Νοεμβρίου, τα καταστήματα και δη οι μεγάλες αλυσίδες, κάνουν «μοναδικές» προσφορές 15 ημέρες πριν και συνεχίζουν μέχρι τέλους του μήνα. Και το ερώτημα είναι: τι νόημα έχει να θεσμοθετούμε μια ημέρα προσφορών όταν κι όλες οι προηγούμενες είναι με προσφορές; Και γιατί δεν τη λέμε Black Week ή Black Month, αφού με τον ένα και τον άλλο τρόπο διαρκεί εβδομάδα ή ολόκληρο μήνα; Να μην μιλήσουμε δε για το τρικ των «μοναδικών» προσφορών. Προσωπική εμπειρία: Τον Οκτώβριο ένα προϊόν που μ΄ενδιαφέρει να αγοράσω είχε 39 ευρώ. Όταν τελικά το αποφασίζω αρχές Νοεμβρίου, με έκπληξη βλέπω να έχει σκαρφαλώσει στα 59 ευρώ! Ξανακάνω μια προσπάθεια προχθές και ω! του θαύματος γίνεται «μοναδική» προσφορά Black Friday στα 39 ευρώ. Στην τιμή δηλαδή του Οκτωβρίου.
Αλλά ελληνικά
Από:
news room
Σχετικά
- Ιταλικός Τύπος: Τούρκοι "εισβάλλουν" στα ελληνικά νησιά – Αλλά «δεν πάνε νύχτα» Οι Τούρκοι επιλέγουν ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους Ο πληθωρισμός στην…
- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ΥΠΕΝ για τα επόμενα "πράσινα" ελληνικά νησιά Με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την ένταξη κι…
- Διάπλους 2022: Προορισμός η προσφορά στα μικρά ελληνικά νησιά Η Σύμπλευση ΑΜΚΕ (+πλευση) ανακοινώνει την πραγματοποίηση του Διάπλου 2022 σε εννέα…
- Τα πράσινα ελληνικά νησιά ασπίδα στον τουρισμό – Φρένο στο ενεργειακό κόστος Το αυξημένο ενεργειακό κόστος τείνει να ψαλιδίσει τα κέρδη από τον Τουρισμό…