Τοπικές Ειδήσεις

ΣΔΙΤ: Εγκρίθηκε η διακήρυξη και οι όροι δημοπράτησης διαγωνισμού για την κατασκευή 13 νέων σχολικών μονάδων

Με απόφαση που έλαβε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ρόδου εγκρίθηκαν η διακήρυξη και οι όροι δημοπράτησης δημοσίου διεθνούς διαγωνισμού με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την ανάθεση σύμβασης σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με σκοπό την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για την εκτέλεση του έργου «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση 13 Σχολικών Μονάδων στο Δήμο Ρόδου».
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Ρόδου, σε συνέχεια της με αρ. 699/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, θα επαναπροκηρύξει δημόσιο διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την ανάθεση της ως άνω ΣΔΙΤ.
Η υπαγωγή της σύμπραξης στις διατάξεις του ν. 3389/2005, όπως ισχύει, έχει εγκριθεί με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που ενσωματώνεται στα Πρακτικά Συνεδρίασης με αρ. απόφασης 38 της 25/10/2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 3389/2005.
Με την ίδια απόφαση εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων του καταβλητέου στους Ιδιωτικούς Φορείς συμβατικού ανταλλάγματος.
Το Έργο αφορά στις ακόλουθες σχολικές μονάδες:
1. 2/ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΑΣ
2. 12/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
3. ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΦΑΝΤΟΥ
4. ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΦΑΝΤΟΥ
5. 2/ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΣΓΟΥΡΟΥ
6. 2/ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΟΔΙΝΙΟΥ
7. 2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΣΤΙΔΑΣ
8. 6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΗΔΕΙΑ
9. ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΑΣ
10. ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΑΣ
11. ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΟΔΙΝΙΟΥ
12. ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ (ΛΕΙΒΑΔΑ)
13. ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Για κάθε σχολική μονάδα και πιο συγκεκριμένα για κάθε κτήριο ξεχωριστά, υπάρχει εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα το οποίο παρουσιάζει αναλυτικά όλους τους χώρους των σχολικών κτηρίων που εξυπηρετούν άμεσες λειτουργικές ανάγκες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου (βάσει προδιαγραφών ΚτΥπ) και για τους οποίους έχουν συνταχθεί ειδικές απαιτήσεις στους πίνακες προδιαγραφών χώρων.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:
«Α’ Φάση»: είναι η (παρούσα) φάση προεπιλογής του διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί σύμφωνα με όσα περιγράφονται στην πρόσκληση και θα ολοκληρωθεί με την ανάδειξη των προεπιλεγέντων.
«Β’ Φάση»: είναι η φάση του διαγωνισμού που έπεται της προεπιλογής των υποψηφίων και διαρκεί μέχρι το πέρας της διαδικασίας επιλογής του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης και ανάθεσης της σύμβασης σύμπραξης, και υποδιαιρείται σε δύο στάδια:
-Στάδιο Β.Ι – Διάλογος, που διέπεται από την πρόσκληση συμμετοχής και
– Στάδιο Β.ΙΙ – που διέπεται από την πρόσκληση υποβολής προσφορών, με την οποία ζητείται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη σύναψη της Σύμβασης Σύμπραξης.
Η διάρκεια της σύμπραξης θα ανέρχεται κατά μέγιστο σε είκοσι επτά (27) έτη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου