Ρεπορτάζ

Συνελήφθη 29χρονος υπότροπος σε υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων

Την 2α Ιανουαρίου 2023 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού, ο οποίος στο χρονικό διάστημα 30 με 31 Δεκεμβρίου 2022 παραβίασε τρεις επιχειρήσεις και αφαίρεσε από τις δύο εξ αυτών χρήματα και αντικείμενα.
Πιο συγκεκριμένα, την 31η Δεκεμβρίου 2022 καταγγέλθηκε προφορικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από τον ιδιοκτήτη καταστήματος εμπορίας ψαρικών επί της οδού Δαμασκηνού & Καναδά, ότι την ίδια ημέρα και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες άγνωστος δράστης μετέβη εκεί, έθραυσε πλαϊνό υαλοπίνακα αυτού και εισήλθε εντός.
Στη συνέχεια αφού ερεύνησε τους χώρους αφαίρεσε από συρτάρι γραφείου το χρηματικό ποσό των δέκα ευρώ.
Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ως ύποπτος τέλεσης της προαναφερθείσας αξιόποινης πράξης ο ανωτέρω δράστης, γνωστός για παρόμοια αδικήματα.
Κατόπιν αναζητήσεων, αστυνομικοί τον εντόπισαν έξω από την οικία του και τον προσήγαγαν. Ακολούθως εξακριβώθηκε ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (modus operandi) και σε εγγύτητα χρόνου και χώρου, μετέβη επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου σε κατάστημα κι αφού έθραυσε κεντρικό υαλοπίνακα, εισήλθε εντός και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, από δύο κυπελάκια το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ καθώς και από βάζο με φιλοδωρήματα το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ. Επιπλέον, αφαίρεσε από το χώρο του μπαρ μία ζυγαριά ακριβείας κι ένα ηχείο συνολικής αξίας 80 ευρώ. Επιπλέον μετέβη στην οδό Δενδρινού σε πιτσαρία, έθραυσε υαλοπίνακα παραθύρου, εισήλθε και αφού ερεύνησε – αναστάτωσε τους χώρους δεν αφαίρεσε κάποιο αντικείμενο.
– Την 2α Ιανουαρίου 2023 και περί ώρα 11.50 καταγγέλθηκε από έναν 68χρονο ημεδαπό ότι κατά το χρονικό διάστημα από 28 Δεκεμβρίου 2022 έως 2 Ιανουαρίου 2023 άγνωστος/οι δράστης/ες εισήλθαν στην αποθήκη του παραβιάζοντας το παράθυρο της πόρτας, που βρίσκεται στο Φαληράκι και αφαίρεσαν από το εσωτερικό 4 κουλούρες καλωδίων 100 μέτρων εκάστη, τέσσερις μπαταρίες κι έναν τροχό. Η συνολική αξία των ανωτέρω κλοπιμαίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
– Την 3η Ιανουαρίου 2023 από το Αστυνομικό Τμήμα Σύμης εξιχνιάσθηκε μία περίπτωση κλοπής και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, ο οποίος στο χρονικό διάστημα 1 με 2 Ιανουαρίου 2023 παραβίασε επαγγελματικό χώρο και αφαίρεσε χρήματα και αντικείμενα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου