Ειδήσεις

Βολές του ΚΚΕ κατά της περιφερειακής αρχής

Επίθεση κατά της περιφερειακής αρχής για την πολιτική που ασκεί εξαπέλυσε χθες, σε συνέντευξη τύπου, η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Λίλα Καφαντάρη.

Η κ. Καφαντάρη άσκηση κριτική και στις υπόλοιπες παρατάξεις που μετέχουν στο περιφερειακό συμβούλιο για τη στάση, που τηρούν σε καίρια θέματα. Την κ. Καφαντάρη προλόγισε το μέλος της τομεακής επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ, κ. Λουκάς Κωτσαδάμ.

«Θεωρούμε πως έχει καθοριστική σημασία η λειτουργία του απερχόμενου περιφερειακού συμβουλίου αλλά και του νέου που θα συσταθεί σύντομα», δήλωσε ο κ. Κωτσαδάμ.
«Απευθυνόμαστε στον κόσμο της εργασίας. Η Ρόδος φαίνεται πως είναι σε προνομιακή θέση. Δεν ισχύει αυτό όμως για τους εργαζόμενους του νησιού που δεν διαφέρουν από τους εργαζόμενους στην υπόλοιπη χώρα», δήλωσε η κ. Λίλα Καφαντάρη και πρόσθεσε πως είναι μεγάλος ο αριθμός των ανέργων στο νησί μας.

«Και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία όμως λαμβάνουν λίγα χρήματα. Είναι αυταπάτη ότι η Ρόδος βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στον κόσμο της εργασίας τι είναι αυτό που ζούμε», τόνισε η κ. Καφαντάρη και πρόσθεσε πως οι πολίτες είναι μπερδεμένοι και πιστεύουν πως η κάθε δημοτική και περιφερειακή αρχή έχει την εξουσία.

«Εμείς εξουσία θεωρούμε τα μέσα παραγωγής», τόνισε η κ. Καφαντάρη. Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήλωσε πως η προχθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου απέδειξε το ρόλο τον οποίο διαδραματίζουν οι παρατάξεις.
«Ο ρόλος τους είναι να υλοποιούν αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τους μεγάλους ομίλους σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αποφάσεις περνούν από την κυβέρνηση και φθάνουν στην Περιφέρεια και τους Δήμους», τόνισε η κ. Καφαντάρη και κατηγόρησε τη σημερινή περιφερειακή αρχή γιατί ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική.

«Η σημερινή περιφερειακή αρχή δεν αφήνει περιθώριο να αμφισβητηθεί η αφοσίωσή της στην πολιτική που ορίζεται από τους μονοπωλιακούς ομίλους, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η κ. Καφαντάρη και πρόσθεσε πως η αφοσίωση σε συγκεκριμένη πολιτική φάνηκε από τη στήριξη του νέου ΠΕΠ και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
«Η εφαρμογή του ΠΕΠ και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα οδηγήσει τον πλούτο σε όλο και λιγότερα χέρια. Η αναπτυξιακή δυνατότητα της περιοχής μας θα οδηγηθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την όλο και μεγαλύτερη εξαθλίωση του πληθυσμού. Ρόλος μας είναι να αποκαλύπτουμε τις πολιτικές αυτές και να προσπαθούμε να εμποδίσουμε την υλοποίησή τους», δήλωσε η κ. Καφαντάρη και πρόσθεσε πως αν οι εργαζόμενοι δεν συσπειρωθούν και δεν ενταχθούν σε σωματεία και επιτροπές που στηρίζει το ΚΚΕ δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα πράγματα.

«Η σωτηρία δεν θα έρθει από την όποια κυβέρνηση. Να μην ελπίζει ο κόσμος πως θα σταματήσει η πορεία προς την εξαθλίωση. Έχουν χαράξει με κάθε λεπτομέρεια τη στρατηγική που θα φέρει αμύθητα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν διεισδύσει σε όλους τους τομείς. Η μελέτη περιλαμβάνει πολλούς τομείς, όπως την εργασία, το νερό, την ανεργία και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Εφηύραν και νέους όρους όπως για παράδειγμα η «έξυπνη εξειδίκευση». Θα εξειδικεύσουν δηλαδή τους ανέργους προκειμένου να παρέχουν εργασία στους επιχειρηματίες», είπε η κ. Καφαντάρη και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια θα ετοιμάζει ανέργους για να προσφέρουν εργασία μέσω δουλεμπορικών γραφείων, που θα επιδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Με τζάμπα δουλειά που θα προφέρουν οι άνεργοι θα γεμίζουν οι επιχειρήσεις κέρδη. Με το ΕΣΠΑ θα γίνεται το σπρώξιμο του κεφαλαίου στο μέλλον. Αυτή είναι η ανάπτυξη που πρεσβεύουν. Δεν τους αφορούν τα έργα στα λιμάνια των μικρών νησιών. Εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα διευρωπαϊκά λιμάνια», τόνισε η κ. Καφαντάρη.

Η επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει τα έργα προστασίας του νησιού από τις πλημμύρες.
«Εμείς βάζουμε προτεραιότητα στα έργα που εξασφαλίζουν την ασφάλεια του λαού. Στη Ρόδο είδαμε να πνίγονται άνθρωποι. Μετά από αυτό δεν προωθήθηκαν έργα για την προστασία από τις πλημμύρες γιατί το κεφάλαιο αδιαφορεί για αυτά όπως και για την προστασία από τους σεισμούς και τις φωτιές. Αντιθέτως ρίχνουν στη μάχη της πυρόσβεσης εθελοντές», δήλωσε η κ. Καφαντάρη και πρόσθεσε πως ο εθελοντισμός στην πραγματικότητα οδηγεί στην ανεργία.
«Εμείς καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση της παράταξης του περιφερειακού συμβουλίου που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της αξιολόγησης», τόνισε η κ. Καφαντάρη που υπήρξε αιχμηρή και για το γεγονός ότι δεν ελήφθη υπόψη η παρέμβαση που επιχειρήθηκε να γίνει από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την καταστροφή των αποβλήτων στη Συρία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου