Τοπικές Ειδήσεις

Κλείνουν σήμερα τα slots στο αεροδρόμιο «Διαγόρας»

«Κλειδώνουν» τα slots (χρονοθυρίδες) στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου. Η προθεσμία για την πληρωμή των χρονοθυρίδων των αεροπλάνων λήγει σήμερα και αναμένεται να υπάρξει μία πρώτη -και πολύ συγκεκριμένη εικόνα- για το πώς θα διαμορφωθεί η φετινή τουριστική περίοδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διάφορες αεροπορικές εταιρείες και τουρ οπερέιτορς έχουν προγραμματίσει περισσότερες πτήσεις στη φετινή σεζόν προς τη Ρόδο. Αναμένεται να αποδειχθεί, εάν τελικά δεσμευθούν τα αντίστοιχα slots ώστε να οριστικοποιηθεί το πτητικό πρόγραμμα των εταιρειών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλή ζήτηση για τη Ρόδο είναι δεδομένη και ότι η ροή των κρατήσεων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι συνεχώς αυξανόμενη! Μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζουν οι κρατήσεις από την Μ. Βρετανία, την Γερμανία, την Πολωνία και τη Γαλλία. Η υψηλή ζήτηση αναμένεται τελικά να καθορίσει τις τελικές αποφάσεις των εταιρειών όσον αφορά στα slots. Θετικά αναμένεται να λειτουργήσει για τη Ρόδο και η απόφαση της Easy Jet να ξεκινήσει από τις 11 Μαρτίου τις πτήσεις τσάρτερ προς τη Ρόδο, γεγονός που εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό.
«Τα slots αποτελούν πάντα μία πρώτη και πολύ συγκεκριμένη ένδειξη για το πώς θα εξελιχθεί η τουριστική σεζόν. Διάφορες εταιρείες έχουν προγραμματίσει περισσότερες πτήσεις προς τη Ρόδο. Εάν τελικά πληρωθούν τα αντίστοιχα slots μπορούμε να περιμένουμε ότι οι πτήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν. Αν όχι σήμερα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας -σε περίπτωση που δοθεί μία μικρή παράταση- πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι έχουμε να περιμένουμε», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, κ. Γιώργος Ματσίγκος.
Πράγματι, η επανεκκίνηση της τουριστικής σεζόν στις 11 Μαρτίου γίνεται νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Ωστόσο, οι ρυθμοί θα αρχίσουν να ανεβαίνουν από τις 2 Απριλίου και έπειτα. Πάντα το άνοιγμα της σεζόν τοποθετείται γύρω από το Πάσχα των Καθολικών που είναι φέτος στις 9 Απριλίου. Αυξημένη αναμένεται να είναι η παρουσία των Γάλλων τουριστών τον Απρίλιο και των Ισραηλινών. Γενικότερα εκτιμάται ότι ο φετινός Απρίλιος θα είναι ο καλύτερος όλων των εποχών με πληρότητες ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή. Όπως αναφέρουν τουριστικοί παράγοντες, η πρόωρη έναρξη της σεζόν βοηθά σημαντικά στην ενίσχυση των ηχηροτήτων τον Απρίλιο ενώ όλοι οι υπόλοιποι μήνες αναμένεται να κινηθούν ανοδικά.
Σε κάθε περίπτωση η Ρόδος που σημείωσε πέρυσι το απόλυτο ρεκόρ των 2,5 εκατομμυρίων αφίξεων συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών της Ευρώπης και αναμένεται να εξαργυρώσει φέτος, όχι μόνο την πρωτιά του 2022, αλλά το σερί των επιτυχιών των τελευταίων χρόνων.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η Ρόδος (μαζί με την Αθήνα και τη Μήλο) διαγωνίζεται με δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης για τον τίτλο του “Καλύτερου ευρωπαϊκού προορισμού 2023″.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για 14η συνεχή χρονιά από τον οργανισμό European Best Destinations (EBD) με έδρα τις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τα κορυφαία τουριστικά γραφεία της Ευρώπης, ο οποίος έχει ως στόχο την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού.
«Το νησί της Ρόδου είναι ένας τέλειος προορισμός για τους λάτρεις, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των φρουρίων και των κάστρων» σύμφωνα με τον οργανισμό EBD που προτρέπει τους υποψήφιους επισκέπτες του νησιού να μην παραλείψουν την Αρχαία Ακρόπολη της Λίνδου, την ιστορική Παλιά Πόλη της Ρόδου, να εξερευνήσουν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ή απλά να χαλαρώσουν στην παραλία του Αγίου Παύλου”.
Η ψηφοφορία διεξάγεται διαδικτυακά έως τις 10 Φεβρουαρίου. Νικήτρια θα είναι η πόλη με τις περισσότερες διαδικτυακές ψήφους.
Για να δώσετε την ψήφο σας (1 ψήφος ανά διεύθυνση IP ανά ημέρα) πατήστε εδώ:
https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2023/?fbclid=IwAR1bD9E2KXNDD63IWxWS60gDlbmSXx0TysCzOrWhDj9LOfkLkhp6MlAFsPU

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου