Ειδήσεις

Δημοσκόπηση Marc: Μπροστά με 7,5 μονάδες η ΝΔ –  στη Βουλή το κόμμα Κασιδιάρη

Προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη ΝΔ η δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Τα αποτελέσματα του γκάλοπ ανέλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με 32,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25,2%. Έπονται το ΠΑΣΟΚ με 9,8%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και το ΜέΡΑ25 με 2,8%.

Πάνω από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή βρίσκεται το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 3,4%.

 

Το 73,8% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την απαγόρευση του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ το 22,2% διαφωνεί.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι των υπολοίπων.

Ανάλογη και η εικόνα στο ερώτημα “ποιος είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός;”, με τον κ. Μητσοτάκη να προηγείται με ευρεία κεφαλή (48,7%), ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας (32,1%).

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη των πολιτών για το τι κυβέρνηση προτιμούν, αφού το 32,6% θέλει αυτοδύναμη ΝΔ, το 16,5% αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ θέλουν το 15,2% και 19,8% αντίστοιχα.

Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών, με ποσοστό 83,5%.

Ακολουθούν τα εθνικά θέματα/ελληνοτουρκικά με 36%, η εγκληματικότητα/βία με 27,3%, ο πόλεμος στην Ουκρανία με 20,9%, η έλλειψη φαρμάκων με 20,8%, οι υποθέσεις διαφθοράς με 17,3%, η πανδημία με 12,9%, οι φυσικές καταστροφές με 11,6%, οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με 10% και το μεταναστευτικό με 8,4%.

Σε ερώτημα σχετικά με την πιθανότητα επεισοδίου, ενόψει των εκλογών στην Τουρκία, το 44% των ερωτηθέντων εκτιμά πως είναι “πολύ πιθανό” και “αρκετά πιθανό”. “Ελάχιστα πιθανό” απαντά το 32,6% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, ενώ “καθόλου πιθανό” εκτιμά το 21,1%.

“Λάθος” χαρακτηρίζει το 44,4% των ερωτηθέντων την απόφαση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη εβδομάδα. Το 43,4% την χαρακτηρίζει “σωστή”.

Σε ερώτημα σχετικά με το ποιος κέρδισε στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, το 26,4% εκτιμά η κυβέρνηση, το 24,9% “κανένας ιδιαίτερα”, το 21% ο ΣΥΡΙΖΑ, το 18% απάντησε “δεν το παρακολούθησα”, το 6% “και οι δύο εξίσου”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για το αν παρακολουθούνται μόνο πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, ή και απλοί πολίτες, αφού το 56,9% θεωρεί ότι έχουν γίνει υποκλοπές και σε συνομιλίες απλών πολιτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου