Τοπικές Ειδήσεις

Μηδενικές δόσεις για οφειλές 197.670,80 ευρώ σε πιστώτριες τράπεζες

Μηδενικές δόσεις για οφειλές 197.670,80 ευρώ σε πιστώτριες τράπεζες εξασφάλισε οικογένεια της Ρόδου.
Το Ειρηνοδικείο της Ρόδου, που τους υπήγαγε στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών απαγορεύει εκποίηση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Σημειωτέον ότι για την κατοικία τους είχε ορισθεί ηλεκτρονικός πλειστηριασμός την 10η Οκτωβρίου 2018.
Η αιτούσα ηλικίας σήμερα 51 ετών είναι παντρεμένη με τον δεύτερο αιτούντα ηλικίας σήμερα 58 ετών και από τον γάμο τους έχουν αποκτήσει δύο τέκνα, το πρώτο εκ των οποίων είναι ενήλικο ενώ το δεύτερο λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορεί να εργασθεί.
Η πρώτη εργάζεται εποχιακά ως ξενοδοϋπάλληλος και τους λοιπούς μήνες λαμβάνει επίδομα ανεργίας πλην του έτους 2020 που δεν εργάστηκε λόγω της μη λειτουργίας των ξενοδοχείων εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, ενώ η ίδια αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας, το οποίο απαιτεί τακτική ιατρική παρακολούθηση.
Ο δεύτερος αιτών εργαζόταν κατά το παρελθόν επίσης ως ξενοδοχοϋπάλληλος μέχρι και τον Σεπτέμβριο του έτους 2015 αλλά λόγω προβλήματος της υγείας του τον Οκτώβριο του 2015 δε μπόρεσε να εργασθεί και λαμβάνει αναπηρική σύνταξη.
Οι αιτούντες διαμένουν σε μια ισόγεια κατοικία εμβαδού 96,42τμ. Επιπλέον η πρώτη αιτούσα έχει στην πλήρη και αποκλειστική κυριότητά της ένα όχημα, έτους κατασκευής 2002 και ένα φορτηγό έτους κατασκευής 2007.
Το συνολικό ποσό οφειλών των αιτούντων ανέρχεται στο ποσό των 197.670,80 ευρώ.
Το δικαστήριο έκρινε ότι συντρέχουν στο πρόσωπο των αιτούντων, οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση του Ν. 3869/2010.
Με την απόφασή του ρυθμίζει τα χρέη των αιτούντων, κατά τρόπο οριστικό, με μηνιαίες μηδενικές καταβολές επί τρία έτη.
Εξαιρεί της εκποίησης την κύρια κατοικία τους και υποχρεώνει την πρώτη αιτούσα να καταβάλλει, για τη διάσωση της κύριας κατοικίας τους προς την εμπραγμάτως εξασφαλισμένη πιστώτρια τους, το ποσό των 90.000 ευρώ, με μηνιαίες καταβολές (δόσεις) επί είκοσι (20) έτη, ήτοι επί διακόσιους σαράντα (240) μήνες, ποσού εκάστης εξ αυτών 375 ευρώ.
Εξαιρεί της εκποίησης το όχημά τους.
Την υπόθεση χειρίστηκε το δικηγορικό γραφείο της Αικατερίνης Γιαννιού – Αθανασίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου