Τοπικές Ειδήσεις

Αύριο η αποσφράγιση των προσφορών στον διαγωνισμό για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου

Το έργο «Αποκατάσταση και επαναλειτουργία Εθνικού Θεάτρου Ρόδου», που θα ξαναδώσει ζωή στο εμβληματικό, ιστορικό κτήριο, είναι συνολικού αρχικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 17.235.000,00 € αναμένεται να αποκτήσει ανάδοχο και μάλιστα σύντομα.
Πιο συγκεκριμένα, αύριο θα ανοίξουν οι προσφορές από την αρμόδια επιτροπή, που θα εξετάσει τα δικαιολογητικά και θα καταθέσει εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προς επικύρωση.
Ακολούθως θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές και μετά θα γίνει η κατακύρωση και η εγκατάσταση του εργολάβου!
Το έργο χρηματοδοτείται με το ποσό των 16.800.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το ποσό των 400.000,00 € από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με το ποσό των 35.000,00 € από τον Δήμο Ρόδου.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Η αποκατάσταση και η επαναλειτουργία του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, αποτελεί όνειρο όλης της κοινωνίας της Ρόδου, ένα ακόμα στοίχημα, να κλείσει οριστικά μια ακόμη πληγή δεκαετιών, από τις πολλές που κληροδότησαν στον τόπο οι διαχειριστές ενός νοσηρού και τραυματικού παρελθόντος, διασφαλίζοντας για το ιστορικό κτήριο την αναβίωση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει στα πολιτιστικά δρώμενα, όχι μόνο της Ρόδου, αλλά και ολόκληρης της χώρας.
Η κατασκευή του έργου βασίζεται στους ακόλουθους κύριους άξονες:

• Αντιμετώπιση του κτηρίου ως μνημείου και αποκατάστασή του κατά το δυνατόν πλησιέστερα στην αρχική του μορφή, με τον απαραίτητο τεχνολογικό και λειτουργικό εκσυγχρονισμό. Αποκατάσταση των μορφολογικών χαρακτηριστικών και ανάδειξη του θεατρικού χώρου και αναίρεση των κατά καιρούς άστοχων επεμβάσεων.
• Λειτουργική μετατροπή σε κέντρο πολιτισμού, ανοικτό για το κοινό ανεξαρτήτως παραστάσεων. Πλήρης αξιοποίηση χώρων αποκλειστικά για παρουσίαση θεαμάτων και δρώμενων με θέμα τον πολιτισμό και την παράδοση. Δυνατότητα φιλοξενίας εκδηλώσεων. Εναλλακτικές δυνατότητες πολλαπλών και ανταποδοτικών χρήσεων, που θα συνάδουν το επίπεδο ποιότητας του χώρου.
• Αξιοποίηση του αρχικού σχεδιασμού και του αυθεντικού υλικού με γνώμονα την αειφόρο λειτουργία του ΕΘΡ. Ορθολογική λειτουργία με το μικρότερο δυνατό κόστος συντήρησης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 13, 89 εκατ. ευρώ (αξία με ΦΠΑ 17,22 εκατ.).
Η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι στις 20/02/2023 και η αποσφράγιση θα πραγματοποιηθεί στις 24/02/2023.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου