Μια πολύ όμορφη και συνάμα “γευστική” έκπληξη, περίμενε τους συμμετέχοντες στην εξαιρετική εκδήλωση για την έναρξη υλοποίησης του εμβληματικού έργου “The Rhodes Co Lab”, στην Ρόδο στο ξενοδοχείο Rodos Palace.
Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “The Rhodes CO_LAB”, sustainable destination “ Strategy & Implementation Plan”, η ομάδα του Rodos Palace, και οι executive chef Λευτέρης Καμπουράκης και Μιχάλης Στάλας, εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν ένα μενού με έμφαση στην «βιωσιμότητα», με γεύσεις και αρώματα από τα νησιά του Αιγαίου.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα οποία ξεχώρισαν και ανέδειξαν το νησί της Ρόδου, από την συγκεκριμένη βραδιά ήταν τα «τουρσιά» όπως τα «Βογγύλια με χάρδαλη» παραδοσιακή συνταγή από το χωριό της Ιαλυσού, η κάπαρη, οι Ροδίτικες ελιές, όπως είναι οι «Ζούπες» και οι «Τσακιστές, πράσινες με ρίγανη και λεμόνι».
Τα τυριά τα οποία προσφέρθηκαν, ήταν όλα από το νησί της Ρόδου και συγκεριμένα από τοπικό τυροκομείο του χωριού Φιλέρημος, φτιαγμένα από πρόβειο γάλα αποκλειστικά. Κάποια παραδείγματα αυτών είναι η Γραβιέρα με θυμάρι, λαδοτύρι ωριμασμένο σε παρθένο ελαιόλαδο, και το «τυράκι του βοσκού», παραδοσιακό παστό. Τα τυριά συνόδευσαν χωριάτικο ψωμί «Αρχαγγέλου» και διάφορα τοπικά παξιμάδια και αρτοσκευάσματα.
Ακόμη υπήρχαν επιλογές finger food, με έμφαση επίσης στην βιωσιμότητα και στην εποχικότητα. Παραδείγματα αυτών ήταν τα Ροδίτικα «πιταρούδια» με ρεβίθι και κύμινο, καθώς και ο μαριναρισμένος Ροδίτικος «χόντρος» με ημίπαστο σκουμπρί.
Ύφος παράδοσης και τοπικότητα, έδωσε και η γωνία με την χόβολη με τον συνδυασμό αρωμάτων από τον φρεσκοψημένο ελληνικό καφέ και τοπικών γλυκισμάτων, όπως ήταν τα «τακάκια» από το χωριό της Ιαλυσού, τα αμυγδαλωτά «αχλαδάκια» και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το αρωματικό Ροδίτικο μελεκούνι.
Πηγή money-tourism.gr