Τοπικές Ειδήσεις

Ακίνητο Ψιμόριφου: Χειρόγραφη παραπομπή στην απόφαση του Αρείου Πάγου ανοίγει τον δρόμο σε νέες διεκδικήσεις

Μια χειρόγραφη παραπομπή στην υπ΄ αριθμ. 5/2023 απόφαση του Γ’ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που επιλήφθηκε της πολύκροτης υποθέσεως της κυριότητας του προνομιακού ακινήτου του Ψιμόριφου, αφήνει ανοικτό το παράθυρο για την επαναφορά της υποθέσεως προς κρίση!
Με απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου αναγνωρίστηκε η κυριότητα του προνομιακού παραθαλάσσιου ακινήτου “Ψιμόριφου” στην Ιξιά, υπέρ του Δήμου Ρόδου.
Η πληρεξούσια δικηγόρος της κ. Ζερμέν-Σουζάνας Ζησιμάτου, κ. Ελένη Ηρωνία κατέστησε χθες σαφές πως το διατακτικό της απόφασης, με την χειρόγραφη παραπομπή, έχει ως εξής:
α) Διατάσσει την συνένωση προς τον σκοπό της συνεκδικάσεως των από 23.11.2018 και 26.11.2018 αιτήσεων περί αναιρέσεως της υπ’ αριθμ. 175/2018 αποφάσεως του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσουκαι των από 03.02.2022 προσθέτων παρεμβάσεων υπέρ του αναιρεσιβλήτου Ο.Τ.Α., με την επωνυμία “Δήμος Ροδίων”.
β) Κηρύσσει απαράδεκτη τη συζήτηση της από 23-11-2018 αιτήσεως αναιρέσεως ως προς τους πρώτο, δεύτερο, τρίτη και τέταρτο των αναιρεσιβλήτων, όπως και τη συζήτηση της από 26-11-2018 αιτήσεως αναιρέσεως ως προς τους δεύτερο και τρίτη των αναιρεσιβλήτων.

γ) Συνεκδικάζει “με” (σημ.: τέθηκε στην απόφαση με παραπομπή νομίμως υπογεγραμμένη) την από 23-11-2018 αίτηση αναιρέσεως και τις από 03-02-2022 πρόσθετες παρεμβάσεις και απορρίπτει αυτές.
Ως εκ τούτου προκύπτει, όπως τονίζει η κ. Ηρωνία ότι ο Άρειος Πάγος με την παραπάνω απόφασή του:
– κήρυξε απαράδεκτη μόνον τη συζήτηση των δύο ως άνω αιτήσεων αναιρέσεως, δηλαδή χωρίς καν αυτές να κριθούν επί της ουσίας και στο σύνολό τους, για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό αυτής (διότι δηλαδή, ο επισπεύδων κ. Βασίλειος Καραγιάννης δεν είχε επιμεληθεί για την ορθή και νόμιμη επίδοση των αιτήσεων αναίρεσης στους λοιπούς διαδίκους, ενώ παράλληλα και ο Δήμος Ροδίων δεν είχε επιμεληθεί για τον νόμιμο διορισμό δικηγόρου).
– Απέρριψε αμετάκλητα τις από 03-02-2022 πρόσθετες παρεμβάσεις του κ. Βασιλείου Καραγιάννη υπέρ του αναιρεσιβλήτου Ο.Τ.Α., με την επωνυμία “Δήμος Ροδίων”.
Συνακόλουθα, οι δύο αναιρέσεις εξακολουθούν να υφίστανται σε εκκρεμοδικία, εναπόκειται δε στους διαδίκους και με δική τους επιμέλεια να τις επαναφέρουν προς συζήτηση ενώπιον του Αρείου Πάγου δια κλήσεως και προσδιορισμού νέας δικασίμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου