Μήνυμα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Διδυμότειχο όπου βρίσκεται και συνάντησε τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία δολοφονήθηκε το 2018.
«Τα πονεμένα μάτια τους, ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν από τη μέρα που έχασαν την Ελένη τους, μας υποχρεώνουν να αγωνιζόμαστε συνεχώς για να μη μένει κανένας βιασμός ατιμώρητος, καμιά δολοφονία ανεξιχνίαστη. Να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές» σημείωσε μετά τη συνάντηση, στην ανάρτησή του στο Facebook, ο κ.Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος σε τραγικές περιπτώσεις γυναικών που έπεσαν θύματα εγκληματικών ενεργειών σημείωσε τα εξής: «Να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές. Το οφείλουμε στη μνήμη της Ελένης, της Γαρυφαλλιάς, της Καρολάιν, της Δώρας, της Νεκταρίας… Όλων των γυναικών που το νήμα της ζωής τους κόπηκε τόσο άδικα και τόσο απότομα. Το οφείλουμε σε κάθε κορίτσι που τραυμάτισε και τραυματίζει η έμφυλη βία. Μπορεί να είναι το παιδί μας, η αδελφή μας, η φίλη μας και πρέπει, Πολιτεία και κοινωνία, να φωνάξουμε δυνατά: Ποτέ ξανά!»
Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Επισκέφθηκα στο Διδυμότειχο τη μητέρα και τον πατέρα της Ελένης. Της Ελένης Τοπαλούδη. Ο θάνατός της σημάδεψε τον χειμώνα του 2018. Ένα έγκλημα τόσο σκοτεινό και αποτρόπαιο που δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Αντικρίζοντας σήμερα το χαμόγελο της Ελένης στις φωτογραφίες του σπιτιού της, υποσχέθηκα στην Κούλα και στον Γιάννη να κάνω ό,τι μπορώ για να μη ζήσουν άλλοι γονείς τον δικό τους πόνο. Τα πονεμένα μάτια τους, ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν από τη μέρα που έχασαν την Ελένη τους, μας υποχρεώνουν να αγωνιζόμαστε συνεχώς για να μη μένει κανένας βιασμός ατιμώρητος, καμιά δολοφονία ανεξιχνίαστη. Να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές.
Το οφείλουμε στη μνήμη της Ελένης, της Γαρυφαλλιάς, της Καρολάιν, της Δώρας, της Νεκταρίας… Όλων των γυναικών που το νήμα της ζωής τους κόπηκε τόσο άδικα και τόσο απότομα. Το οφείλουμε σε κάθε κορίτσι που τραυμάτισε και τραυματίζει η έμφυλη βία. Μπορεί να είναι το παιδί μας, η αδελφή μας, η φίλη μας και πρέπει, Πολιτεία και κοινωνία, να φωνάξουμε δυνατά: Ποτέ ξανά!»
Συγκλονίζει ο Γιάννης Τοπαλούδης: «Η γιαγιά της Ελένης έδωσε τα λεφτά που κρατούσε για τον γάμο της στο γραφείο κηδειών»
Η υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στην Ρόδο πάγωσε το Πανελλήνιο, έγινε πρωτοσέλιδο, πήρε τεράστια δημοσιότητα και όταν έσβησαν τα φώτα ο Γιάννης Τοπαλούδης και η Κούλα Αρμουτίδου κράτησαν ο ένας το χέρι του άλλου για να αντέξουν την μεγάλη απώλεια της κόρης τους.
Οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας άνοιξαν την καρδιά τους στο περιοδικό ΟΚ! και την Τασούλα Παπανικολάου και περιγράφουν τις λευκές νύχτες και τις μαύρες μέρες τους στο Διδυμότειχο.
«Από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσαμε απίστευτες καταστάσεις. Έπρεπε να έρθει η Ελένη από τη Ρόδο στο Διδυμότειχο και το γραφείο κηδειών ζητούσε 2.000 ευρώ. Τα έδωσε η γιαγιά της που τα μάζευε για τον γάμο της. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, κανείς δεν μας ρώτησε αν έχουμε χρήματα να θάψουμε το παιδί μας. Το κράτος δεν ήρθε ποτέ να μας στηρίξει εμπράκτως. Κανείς δεν μας βοήθησε στην ψυχολογική διαχείριση του παιδιού μας.
Τα έξοδα ήταν βουνό, κηδεία, δικαστήρια… Τα δάνεια που είχαμε πάρει, όπως σχεδόν όλοι οι Έλληνες, για να φτιάξουμε το σπίτι μας πήγαν πίσω. Την ημέρα που έβγαινε η απόφαση στο πρωτόδικο δικαστήριο με πήραν από τράπεζες γιατί είχαμε καθυστερήσει να πληρώσουμε 5 δόσεις. Τους είπα «δείτε το επίθετο, δείτε τι είναι σήμερα και μετά ξαναπάρτε τηλέφωνο». Για να πάμε στο Εφετείο συμπληρώναμε χρήματα ευρώ ευρώ για να δώσουμε για τα παραστατικά των δικηγόρων. Τώρα μας έμειναν άδεια σπίτια εκτός από τις άδειες ψυχές μας» εξομολογείται ο Γιάννης Τοπαλούδης.
Αν επρόκειτο για Ρομά ή κάποια αλλοδαπή, αμέσως θα είχε κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός. Και, μαζί με αυτόν, όλοι οι “δικαιωματιστες”, οι προοδευτικοί και οι λοιποί “εκσυγχρονιστές”. Όπως ΔΕΝ έγινε με την ατυχή Μυρτώ, στην Πάρο.