Μετά απο μία περίοδο “διαπραγματεύσεων” συμφωνήθηκε ότι οι “Έλληνες” του Ηλ. Κασιδιάρη θα έχουν πλέον πρόεδρο τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο.
Όλα ξεκίνησαν στην περιοχή της Πεντέλης, όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του Ηλία Κασιδιάρη. Στην ίδια περιοχή διαμένει και ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος.
Ο τελευταίος είχε ήδη συστήσει το κόμμα ΕΑΝ, το οποίο όμως δεν είχε καταφέρει να έχει την “απαιτούμενη απήχηση” σε όλη την Ελλαδα. Δηλαδή δεντ ο γνώριζε κανείς… Τα όσα περιγράφονταν στο καταστατικό του κόμματος του πρώην εισαγγελέα, ακούγονταν πολύ ενδιαφέροντα στα αυτιά των παραβρισκομένων σε καφενείο της περιοχής, όπου άρχισε να χτίζεται η “σχέση” μεταξύ του επικεφαλής του ΕΑΝ και των φίλων των “Ελλήνων”.
Ο Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι, με τον καταδικασμένο πρώην χρυσαυγίτη δεν είχε, μέχρι πρότινος, προσωπικές επαφές. «Άνθρωποι οι οποίοι ήσαν στο δικό μου κόμμα που μένουν στην περιοχή Πεντέλης, συζήτησαν “καφενειολογικώς” στην αρχή, με κάποιους που ανήκουν στο κόμμα του κ. Κασιδιάρη. “Καφενειολογικές” συζητήσεις, οι οποίες εξελίχθηκαν, αφού ακολούθησε και ο σχετικός νόμος που απαγορεύει την κάθοδο του κόμματος αυτού στις εκλογές. Ήρθαν λοιπόν οι συζητήσεις σε μία συμφωνία. Ποια είναι αυτή; Να αναλάβω εγώ πρόεδρος του κόμματος και να εφαρμόσω αυτά τα οποία διακηρύττω με το κόμμα ΕΑΝ».
Εξάλλου, ο κομματικός σχηματισμός που ίδρυσε ο κ. Κανελλόπουλος, μιλούσε μεταξύ άλλων για την “ανύψωση του πατριωτικού και του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών”, για ξερίζωμα κάθε θύλακα διαφθοράς και αντικοινωνικής συμπεριφοράς, για “φρένο στον λαθρομεταναστευτικό εποικισμό της χώρας”, για “απαλλαγή του κέντρου της πρωτευούσης από την πνιγηρά ατμόσφαιρα που πηγάζει από την πλημμυρίδα των λαθρομεταναστών”, θέσεις τις οποίες άλλωστε ασπάζονται και οι φίλοι της Χρυσής Αυγής.
Μετά απο μία περίοδο “διαπραγματεύσεων” συμφωνήθηκε ότι οι Έλληνες θα αλλάξουν καταστατικό και ότι το κόμμα θα έχει πλέον πρόεδρο τον κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Συμφωνήθηκε επίσης, ο προφυλακισμένος ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, να ειναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας.
Μέσα στην εβδομάδα, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα μεταβεί ο ίδιος στην Εισαγγελία του Αρειου Πάγου, προκειμένου να καταθέσει-όπως προβλέπεται από τον νόμο- τη δήλωση για την τροποποίηση του καταστατικού του κόμματος, που πλέον θα έχει τον ίδιο πρόεδρο.
Θα συγκληθεί μάλιστα προς τούτο, το πανελλήνιο συμβούλιο, και θα ψηφίσει. “Η Βουλή δεν είχε καμία αρμοδιότητα να ψηφίσει για την αποπομπή ενός κόμματος από την εκλογική διαδικασία”, λέει στους συνομιλητές του ο κ. Κανελλόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι πολίτες επιζητούν πλέον μία αλλαγή.
Στο ερώτημα, εάν νιώθει οτι εργαλειοποιείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, προκειμένου το κόμμα Ελληνες να αποκτήσει μία νομιμοποιητική βάση και να περάσει το κρας τεστ του Α’ πολιτικού τμήματος του Αρείου Παγου, ο κ. Κανελλόπουλος είναι σαφής:
“Μακρυά από εμένα τα περί αχυρανθρώπου. Όχι μόνο του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά του οποιουδήποτε”. Τον τελευταίο καιρό, που γίνονται οι συνομιλίες για την ανάληψη των ηνίων των Ελλήνων, μιλώντας σε φίλους και πρώην συναδέλφους του, ο Αν. Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι το “Εθνικό Κόμμα Ελληνες” είναι ένα γνήσιο, εθνικό, δημοκρατικό κόμμα.
“Τα μέλη του και όσοι αναμένεται να το ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές υποστηρίζει, “δεν είναι εχθροί του Έθνους αλλά κομμάτι του”, σημειώνοντας ότι πλην του Ηλία Κασιδιάρη δεν συμμετέχει κανένας άλλος απο τους καταδικασμένους από τον εν λόγω σχηματισμό. Οσο για το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. “Οι άνθρωποι αλλάζουν και ωριμάζουν”, φέρεται να αναφέρει σε όσους τον ρωτούν.
Ο σκόπελος του τεκμηρίου της αθωότητας
Με καταγωγή απο την Κέρτεζη Καλαβρύτων, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος έφτασε μέχρι τον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.
Τα τρία του αδέλφια ασχολούνται και αυτά με τα νομικά, καθώς ο ένας ειναι δικηγόρος, ο άλλος ανώτατος δικαστής και ο τρίτος πρώην αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενώ έχει και τρεις αδελφές. Λάτρης της ελληνικής γλώσσας και δη της καθαρεύουσας, διατέλεσε προιστάμενος της Εισαγγελίας στην Πάτρα, διαβάζει πολύ ιστορία και έχει πάθος με το ποδόσφαιρο.
Ο ίδιος διαψεύδει τις πληροφορίες που τον θέλουν να παρίσταται στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να επιχειρηματολογησει γιατι το κόμμα “Ελληνες” δεν πρέπει να “κοπεί” από τις εκλογές.
Όπως λέει όμως, “από το 1864 και εντεύθεν δεν έχει ποτέ απαγορευτεί η κάθοδος κόμματος στις εκλογές”. Και πιστεύει ότι ούτε τώρα είναι πιθανό αυτό να γίνει, αφού ο Αρειος Πάγος δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τον σκόπελο του τεκμηρίου της αθωότητας, που ισχύει για όλους τους πολίτες όταν βρίσκονται στον δεύτερο βαθμό (εφετείο) της δίκης τους, όπως ο Ηλίας Κασσιδιάρης. Ούτε το γεγονός ότι ο υποψήφιος στην Α’ Αθήνας δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, ώστε να μην έχει δικαίωμα καθόδου στις εκλογές.
Το βέβαιο ειναι ότι η απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, αρμοδίου για την ανακήρυξη των κομμάτων, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…